14.06.2026 09:20
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
25 litara, prvi put
isnogood
Izbačeno par komada lave, ubačeno jo nekoliko biljaka:
Ludwigia repens
Ludwigia repens Rubin
Hydrocotyle Japan
Hygrophila polysperma
Hygrophila polysperma Rosanervig
Eleocharis parvula

www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/dsc_0051_lr2.jpg
isnogood attached the following image:
dsc_0051_lr2.jpg

isnogood
Ono sto je izgledalo kao Ludwigia repens Rubin je zapravo Ludwigia Palustris. Lepo je i ona sela, ali voleo bi da bocnem u aq i Rubin...

daweed
Isno koju si ti granulaciju stavio u ovaj aq? Ovo mi deluje kao onaj teraco?

Inače volim da gledam izlete sa nanoima, jer su nedaj boe za odravanje balansa i sam rast bilja, mislim da se na njima najvie vide greke i da se na njima najbolje uči...

Off na temu. Elem nestao mi kcl, tusta mi donese k2so4 ja razmutio al zaboravio da napunim dozere pa moja ena nije dodavala... nakon 10 dana bilje procvetalo. Prosto je neverovatno koliko se vidi razlika u kvalitetu. Gloso ste videli na slikama iz Equilibriuma e posle ovoga je kvalitet bio bar za 50 % bolji. KCL je definitivno smrt, ali smrt za bilje... K2so4 jo nisam ubacio i nemam nameru dok ne vidim promene na listovima...

http://daweedaqua.tk
isnogood
Ima raznih granulacija, mix.
Odustao si od K dok se ne pojave rupice?

daweed
isnogood wrote:

Ima raznih granulacija, mix.
Odustao si od K dok se ne pojave rupice?

Ba to... Hoću da vidim da li će da počnu listovi da propadaju... Ovo mi je veruj prosto neverovatno...

Trenutno sam miljenja da ukoliko ga predozira KNO3jem dodatni K moe samo da kodi.... Ali videćemo... pratim situaciju... Danas sam olindrao gloso do podloge, pa ćemo da vidimo kako će da krene..

http://daweedaqua.tk
zander
Ja odavno ne dodajem K2SO4, tada kada sam prestao sa njim probao sam KCl pa sam na kraju izbacio dodavanje i jednog i drugog. Samo iz KNO3 mi je dosta kalijuma, cak nitrate tj azot dodajem iz amonijum-nitrata, uree, kalcijum-nitrata, tako da je odnos N:K jos veci.
@Isno dobro tebi ide sa ovim malcem Thumb up

Biohazard
Dobro sredjeno i smisljeno jedino da je podloga malo tamnija bilo bi ja mislim jos bolje al ni ovako nije lose. Malo bode ono zelenilo po kamencicima al se i to da srediti. Thumb up

isnogood
Ne sećam se dobro, ali mislim da sam KCl ba slabo dodavao u 160 litara, ali se sećam odlično da sam uz prvi akvarijum, onaj koji je klinac dobio za rođendan, dobio i Hygrophila polyspermu i da je dosta vremena prolo pre nego to je počela da pokazuje nedostatak K, a nije bilo nikakve prehrane.

U ovaj aq ne dodajem posebno K, ali dodajem Nitro za koji mislim da je rastvor KNO3. Odnos N i K u Nitru je 2:1.3

Zlostavlja me malac, samo tako. Ba je pipljivo dodavanje hemije...
U startu sam krenuo sa dosta vie P u odnosu na dosadanju praksu , kad ono, paljivo zagledajući staklo, primetim tačkastu na staklu.
O prakastoj neću da pričam, istina, ima je manje nego ranije, ali kao da sam se na duge staze pretplatio na ovu algu.

Realno, najveći potroač vremena je trimovanje i borba sa mahovinom i Monosolenijumom. Kod trimovanja je smaranje to se ne da obaviti u jednom cugu, nego jedan dan secni jedan listić, drugi dan druga dva i tako, svaki dan neto drugo sazri za makaze, dok se mahovine i Monosolenium napune kiseonikom i pretenduju da isplivaju. Već sam ih dva puta vadio i dodatno ankerisao, ali izgleda nedovoljno.

Nadam se da neće biti zelenila po kamenju, tj. ne ovakvog. elja je da biljna masa pokrije kompletnu podlogu.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,796 jedinstvenih poseta