|
25 litara, prvi put
|
| isnogood |
Posted on 30.10.2012 23:00
|

Moderator
|
Izbačeno par komada lave, ubačeno jo nekoliko biljaka:
Ludwigia repens
Ludwigia repens Rubin
Hydrocotyle Japan
Hygrophila polysperma
Hygrophila polysperma Rosanervig
Eleocharis parvula
|
| |
|
|
| isnogood |
Posted on 11.11.2012 23:06
|

Moderator
|
Ono sto je izgledalo kao Ludwigia repens Rubin je zapravo Ludwigia Palustris. Lepo je i ona sela, ali voleo bi da bocnem u aq i Rubin... |
| |
|
|
| daweed |
Posted on 12.11.2012 00:31
|

član
|
Isno koju si ti granulaciju stavio u ovaj aq? Ovo mi deluje kao onaj teraco?
Inače volim da gledam izlete sa nanoima, jer su nedaj boe za odravanje balansa i sam rast bilja, mislim da se na njima najvie vide greke i da se na njima najbolje uči...
Off na temu. Elem nestao mi kcl, tusta mi donese k2so4 ja razmutio al zaboravio da napunim dozere pa moja ena nije dodavala... nakon 10 dana bilje procvetalo. Prosto je neverovatno koliko se vidi razlika u kvalitetu. Gloso ste videli na slikama iz Equilibriuma e posle ovoga je kvalitet bio bar za 50 % bolji. KCL je definitivno smrt, ali smrt za bilje... K2so4 jo nisam ubacio i nemam nameru dok ne vidim promene na listovima... |
| |
|
|
| isnogood |
Posted on 12.11.2012 00:55
|

Moderator
|
Ima raznih granulacija, mix.
Odustao si od K dok se ne pojave rupice? |
| |
|
|
| daweed |
Posted on 12.11.2012 00:59
|

član
|
isnogood wrote:
Ima raznih granulacija, mix.
Odustao si od K dok se ne pojave rupice?
Ba to... Hoću da vidim da li će da počnu listovi da propadaju... Ovo mi je veruj prosto neverovatno...
Trenutno sam miljenja da ukoliko ga predozira KNO3jem dodatni K moe samo da kodi.... Ali videćemo... pratim situaciju... Danas sam olindrao gloso do podloge, pa ćemo da vidimo kako će da krene.. |
| |
|
|
| zander |
Posted on 12.11.2012 08:02
|

Administrator
|
Ja odavno ne dodajem K2SO4, tada kada sam prestao sa njim probao sam KCl pa sam na kraju izbacio dodavanje i jednog i drugog. Samo iz KNO3 mi je dosta kalijuma, cak nitrate tj azot dodajem iz amonijum-nitrata, uree, kalcijum-nitrata, tako da je odnos N:K jos veci.
@Isno dobro tebi ide sa ovim malcem  |
| |
|
|
| Biohazard |
Posted on 12.11.2012 13:46
|

Moderator
|
Dobro sredjeno i smisljeno jedino da je podloga malo tamnija bilo bi ja mislim jos bolje al ni ovako nije lose. Malo bode ono zelenilo po kamencicima al se i to da srediti.  |
| |
|
|
| isnogood |
Posted on 12.11.2012 18:29
|

Moderator
|
Ne sećam se dobro, ali mislim da sam KCl ba slabo dodavao u 160 litara, ali se sećam odlično da sam uz prvi akvarijum, onaj koji je klinac dobio za rođendan, dobio i Hygrophila polyspermu i da je dosta vremena prolo pre nego to je počela da pokazuje nedostatak K, a nije bilo nikakve prehrane.
U ovaj aq ne dodajem posebno K, ali dodajem Nitro za koji mislim da je rastvor KNO3. Odnos N i K u Nitru je 2:1.3
Zlostavlja me malac, samo tako. Ba je pipljivo dodavanje hemije...
U startu sam krenuo sa dosta vie P u odnosu na dosadanju praksu , kad ono, paljivo zagledajući staklo, primetim tačkastu na staklu.
O prakastoj neću da pričam, istina, ima je manje nego ranije, ali kao da sam se na duge staze pretplatio na ovu algu.
Realno, najveći potroač vremena je trimovanje i borba sa mahovinom i Monosolenijumom. Kod trimovanja je smaranje to se ne da obaviti u jednom cugu, nego jedan dan secni jedan listić, drugi dan druga dva i tako, svaki dan neto drugo sazri za makaze, dok se mahovine i Monosolenium napune kiseonikom i pretenduju da isplivaju. Već sam ih dva puta vadio i dodatno ankerisao, ali izgleda nedovoljno.
Nadam se da neće biti zelenila po kamenju, tj. ne ovakvog. elja je da biljna masa pokrije kompletnu podlogu. |
| |
|