14.06.2026 09:31
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
96 litara - moto
moto
Opet nekoliko promjenaSmile
moto attached the following image:
img_6575.jpg

kojot
Nekako mi vivipara odudara, svojom neurednoscu.
Inace ceo aq odise nekom harmonijom. Thumb up

zander
Meni je nekako na ovoj predhodnoj slici akvarijum vise obecavao, ali ne znam sta si sad ti tacno zamislio, pa cemo videti posle.

Ono malo travice u centralnom delu ispred tih panjeva mi jako fali sad... Evo slike sa predhodne, da moze da se uporedi...

mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/img_6535.jpg

A i ti se izgleda igras sa white balance na aparatu Wink ili je druga rasveta u pitanju
Edited by zander on 04.10.2010 09:28

biobiofizicar
Ovaj Centralno postavljeni panj sa mahovinama je i dalje glavna zvezda akvarijuma. Vidim da eksperimentises i levo i desno od njega. Meni je leva strana na prvoj fotki bila sasvim OK, a desna na ovoj fotki sto je Zander postavio u predhodnom postu (sa kriptom i kamenom koji dominiraju.)
Na svi fotkama odskace taj zadnji desni cosak gde se, doduse, nalazi i aq tehnika.

Ovaj akvarijum svojim hardom i osnovnom idejom ima ozbiljan takmicarski potencijal i zato ovoliko tupim ne bi li gazdu naterali da prestane da eksperimentise i da se igra (bar za neko vreme) Wink i da ga dovede do dobre fotke... Beer

moto
Drago mi je procitati takve komentare koji sadrze i kritiku i savete. Hvala vama, momci.Thumb up

zander je napisao:
Meni je nekako na ovoj predhodnoj slici akvarijum vise obecavao, ali ne znam sta si sad ti tacno zamislio, pa cemo videti posle.

Ono malo travice u centralnom delu ispred tih panjeva mi jako fali sad...

Da objasnim zasto opet promene...
U UG otkrio sam nesto spirogyre i zato sam sve bacio iz aq. Ta alga je jedina, koja me zna dovesti do ludila. Zasad je na mestu gde je bila UG, dobila ponovnu sansu HC, a iza nje je nesto Eleocharisa p., jer mi se svidja izgled kad su ove dve biljke jedna preko druge.Grin

zander je napisao:
A i ti se izgleda igras sa white balance na aparatu Wink ili je druga rasveta u pitanju

Rasveta je ista. A sto se aparata tice... Nisam jos prokuzio ove plastike i zato su slike ovako razlicite sto se tice WBThrough wall

kojot je napisao:
Nekako mi vivipara odudara, svojom neurednoscu.

Eleocharis vivipara tu je samo privremeno, jer sam upravo dosao do ove biljke i morao sam je staviti negde, gde ima sansu da se prosiri. Uskoro ide ona u drugi aq, bez brige.

biobiofizicar je napisao:
Na svi fotkama odskace taj zadnji desni cosak gde se, doduse, nalazi i aq tehnika.

Neznam sa kojim biljem sa popunim taj deo.Sad Sad pokusavam sa Eusteralis stellata.
A sto se tice tehnike... Negde mora biti, zar nečWink

biobiofizicar je napisao:
Ovaj akvarijum svojim hardom i osnovnom idejom ima ozbiljan takmicarski potencijal i zato ovoliko tupim ne bi li gazdu naterali da prestane da eksperimentise i da se igra (bar za neko vreme) Wink i da ga dovede do dobre fotke... Beer

Paaa... radim na tomeGrin Ali bez eksperimentisanja ne ide. Moram da pokusam to i ovo, jer cu samo tako znati sto je najbolje. Kad neki deo uspe da zadovolji moj ukus, ne diram ga vise. U toj fazi je to levi deo sa blyxom i panj sa mahovinom. To ostaje kako je (osim iznad panja planirana je ricia, jer mi se sad javlja nesto malo algi u mahovini, koja je direktno ispod lampi). Sve drugo moze se i bolje odraditi i zato cu jos neko vreme nastaviti sa igranjem. Jer u prvoj fazi postavljam aq za sebe i zato mora se najprije svidjati meni. Mozda i gresim sa ovakim pristupom ali jbg, takav samGrin

lp
Ja bi na tvom mjestu desni dio odradio malo drugačije: moda malo microsoriuma "narrow" na panj da naginje prema desnom kraju akvarija...i onda iza u kut moe to god hoće stavit, jer bi taj microsorium skrivao donji dio tih biljaka.

Moda bolje da ide Rotala green umjesto E. stellate tamo ili sitnolisni Micranthemum umbrosum. Ostalo je super i kad se razraste moglo bi super izgledat. Thumb up
Edited by lp on 06.10.2010 11:21

www.hraquascape.org
moto
Puno ti hvala na ovom savetu!Beer Bas mi je trebala neka ideja.
Ali... Zar nece biti suvise svetla za microsorumeč

lp
Ja ti u svojih 60 litara imam 2*24W t5 sa reflektorima, to je zbilja hrpa svjetla s obzirom koliko su jake t5, i u zadnja 3 postava su mi microsoriumi glavne zvijezde. Nikakve frke s njima.

Samo ih stavi sa strane panja, ne na vrh direktno pod svjetlo, jer onda rastu kratko. Kad nisu ba pod direktnim svjetlom puste svoje izduene listove. Dosta co2 je njima glavno, ne troe nita skoro gnojiva...eto to ti je moje iskustvo s njima. Wink
Edited by lp on 07.10.2010 07:46

www.hraquascape.org
moto
Evo jedne nove fotke.
Po savetu lp-a ukljucio sam nekoliko microsoruma i umesto E. stellate pustio sam onaj zbun raznog bilja da se razraste.
BolječGrin
img_6774.jpg

lp
Jel ovaj u sredini "narrow" verzijač Meni se čini da nije ba, jer su predebeli listovi, pa smanjuje akvarij.

Ovaj desni microsorium je malo gore otiao...odrei to, da izađu manji novi listići. Biljka pored kad napravi malo gući grm, bit će super.

ianja, ianja...Wink

www.hraquascape.org
moto
Onaj nije narrow, nego obican Microsorum pteropus.

Inace cu napraviti jos neke promijene bilja na desnoj. Malo me zeza, jer je tamo sva tehnika, koju bih zeleo sto bolje sakriti. Kad odradim sto sam planirao, opet se javim.Wink

Lp, puno ti hvala. Thumb up

drlessa
Veliki "levi zbun" ta je to, koja je to biljčicačč

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
kojot
Blyxa japonicaWink
Mozda bi za desnu stranu mogao da nadjes vecu kolicinu Microsoruma iste vrste i da tako resis i opremu i izgled Beer

drlessa
Fenomenomenalno izgleda!

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
moto
kojot je napisao:
Mozda bi za desnu stranu mogao da nadjes vecu kolicinu Microsoruma iste vrste i da tako resis i opremu i izgled Beer

Hvala ti za ovu ideju.Beer

Vec se polako povecuje broj Microsoruma narrow, a nedostatak zasada resavam sa kriptama.Grin Kad nađem dovoljno Microsoruma, kripte ce napustiti aq.
Ispred HC dodao sam i Elatine hydropiper.
Moram da uklonim jos nesto BBA, ali to ide jako polakoFrown

moto
Opet mi nije dodalo slikeLecture

2. pokusaj...

moto
3. pokusaj...
slika_1.jpg

kojot
3-ca sreca Grin
Vec je bolje, druze Thumb up

zander
Sad je mnogo bolje, lepo si definisao desnu stranu Thumb up
Ostaje da dovrsis tepih a da se dotle ove ostale biljke ne otrgnu kontroli Wink
Na prosloj slici si imao kamenje ispod tih grana koje se malo bolje videlo, sada se malo izgubilo, tj slabije se vidi, to je detalj koji mi se svideo na prosloj slici. I kad budes radio zavrsnu fotografiju, obavezno menjaj pozadinu, probaj crnu, belu, mozda plavu... Osvetljenje iza pozadine i tako neke efekte Wink

branimir ok
UUuuu kako dobro izgleda ova Bluxa .Svaka cast . Ako meris ne bi bilo lose da napises nesto od parametara vode.Je si li probao sa nekom drugom bojom pozadine Thumb upBeer

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,831 jedinstvenih poseta