14.06.2026 13:23
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Wild amazon
isnogood
Vadi opremu, vakum gumice, grejač, fen u ruke smiley i slikaj smiley
Akvarijum je super samo da ga lepo uslika smiley

Poslusaj coveka, neces se kajati, a nas ces sigurno obradovati.

daweed
Pozdrav ljudi, hvala vam svima za lepe komentare. Sto se tice te slika morace da se saceka bar jos dve nedelje za tako nesto. Sprovodio sam jedan eksperiment, sta ce se desiti ako ne menjam vodu, ne dodajem prihranu 10,12 dana. Salim se, nisam imao vremena, bio previse zauzet. Pa sam zapustio akvarijum. Sadasnje stanje cu vam postaviti kasnije da mi pomognete svojim komentarima kako i sta da uradim.
Edited by daweed on 18.10.2009 18:37

http://daweedaqua.tk
Kum 1229
Ne bi ja tu nista manjao akvarijum ti je bas po mom ukusu Wild...

daweed
Kume kad budes video sadasnje stanje bice ti sve jasno, sta sam dozvolio da se desi za nesto manje od 2 nedelje nerada. Sada cu ubaciti ove dve slike odozgo a kadsnije i frontalnu.
daweed attached the following image:
1_117.jpg

daweed
Da vam saopstim jedno zapazanje, biljke za ovo vreme bez prihrane nije pokazalo da mu nesto nedostaje. Cak mi se desilo da jedan dan uopste ne radi svetlo, jer je nestala struja pa tajmer zakovao. Algi ima ali koliko sam mislio da ce je biti ovo nije nista...
2_79.jpg

Edited by daweed on 18.10.2009 20:45

paleoglodit
Koje alge imasč

krcko
Evo ovog odgajivača , to , oće ta se trampi za neku od Tvojih algi č Pozrdrav

http://www.adsrs.org/
daweed
Evo da postavim ovu sliku, mada me je sramota... E sad pomazite... Nocas planiram da ako treba i ne spavam i iztraumiram ribe i bilje max kako bi bar malo povratio "stari sjaj" Ne znam sta da radim sa stargrasom jer je previse porastao da li da ga povadim pa ponovo posadimč Alternanthera je vidite i sami kolika. Debljina stabla joj je kao olovka, da li da je presecem i ponovo posadim i poskidam ove pelcere ili stač Koliko da skratim Rotaluč Na koj nacin da "friziram" hmč Pitanja je mnogo a malo vremena za odgovorGrinGrinGrin. Prosto sam sludjen...

P.S. Sad mi treba kamenje od nekih 50tinu kg. Jer se ovo vise ne vidiGrinGrin

Saljiv odgovor: Paleo za zamenu imam samo zelenu koncastu i malo cladophore, ovo ostalo bas slabo, Mozda malo staghorna. GrinGrinGrin
Jos nisam resio problem slabog cirkulisanja vode. To se sutra resava.
1_118.jpg

Edited by daweed on 18.10.2009 21:50

Kum 1229
Tebi su biljke bas poludele Grin. Sto se tice rotale seci je odma na pola i posadi pelcere u sveznju od jedno 4-5 strukova odmah pored da bi dobio zbunastu formu. Alternantheru bi isto prepolovio samo sto neznam koliko imas mesta da je sadis.Stargras bi isto probao sa zbunastom formom s tim da neznam kako se ona ponasa kada se cesto sisa i sta moze da ispadne od nje. Prednji plan ne bih uopste menjao nema sta,jedino da osisas ovu biljku desno mislim da je Hemiantus M. E sad daj boze da sam ti bar malo pomogao Thumb up

biobiofizicar
Auu !!!. Ma ja bi ovo sisao na keca pa sve pelcere podelio prijateljima, a tebi ce ionako sve ponovo da nikne za par dana...Grin

Al sam ti pomogaoThrough wall - svaka mi cast Red card Ovo sam sebi dajem crveni karton, ali za svaki slucaj ipak stajem u red za pelcere ako se resis za keca - nemari za alge - naka dodju da se malo druze sa mojim (da izbegnemo algoinbriding...).
Zelim ti burnu i neprospavanu noc uz obavezne jutarnje podocnjake...CoolGrin

isnogood
Ja nisam vadio star grass od kad sam ga dobio. Do sada sam ga sisao nebrojeno puta jer je nasilan do bola. Uvek pusti nove listove, tj razgrana se i nastavlja sa nasiljem. Mozda samo da ga zgusnes, pa neka gusi sam sebe.
HM cvik cvik a ispred njega bi lepo seo Pogostemon.
BTW drago mi je sto si postavio slike akvarijuma odozgo, po meni su to, u gusto zasadjenim akvarijumima prelepi prizori.
Srecno seckanje, a sledece planiraj za kraj godine, trebace mi biljne mase za novi aq Smile

paleoglodit
biobiofizicar je napisao:
Auu !!!. Ma ja bi ovo sisao na keca pa sve pelcere podelio prijateljima, a tebi ce ionako sve ponovo da nikne za par dana...Grin

Al sam ti pomogaoThrough wall - svaka mi cast Red card Ovo sam sebi dajem crveni karton, ali za svaki slucaj ipak stajem u red za pelcere ako se resis za keca - nemari za alge - naka dodju da se malo druze sa mojim (da izbegnemo algoinbriding...).
Zelim ti burnu i neprospavanu noc uz obavezne jutarnje podocnjake...CoolGrin

Bio je u pravu. I sad je.... i biceGrin. Strickaj sve.Udri nemilosrdno po Star-grassu i invazivnim biljkama sto ume da bude i Hemianthus M., Sav visak podeli prijateljima jer ti jako dobro napreduje da ce ti sve postati biljni terror i nocna mora.
Znaci nista ne cupaj ako ne mora jer ce ti podici podlogu i onda kuku lele =koncaste to vole. Ako bas mora onda to moras jako nezno i polako da radis. Svakako to je rizik za bujanje algi.
Svakako nista nije propalo nego i sad izgleda superApplause Ipak moras da ih obuzdas da se ne poguse medjusobno.
Edited by paleoglodit on 19.10.2009 03:06

dexter
Koja je zaokruzena biljka.

Inace Aq.je veoma prijatan i po mom ukusu.Sto se tice stargrass-a moj savet ti je da ga seces na pola i tu polovinu ponovo posadis a ostatak bacis.Althernateru isto tako posto nemas vise mesta da je prosiris,a po mogustvu da je pomeris skroz pozadi.HM sisaj kakav oblik zelis da ima,ostatak pokupi i posadi pored ili naravno razdeli ili posalji u Savu.

Echinodorus ako mozes i zelis izvadi posto bas narusava izgled svojom velicinom.

Sve ostalo izgleda extra.
dexter attached the following image:
1_119.jpg

www.aquaplants.org
Pejc
Ja bih sve ovo podsisao tako da se sa levog i desnog kraja polako spusta ka sredini do velicine polovine akvarijuma.
Pejc attached the following image:
1_118_1.jpg

Edited by Pejc on 20.10.2009 18:43

ZoSo
dexter1974 je napisao:
Echinodorus ako mozes i zelis izvadi posto bas narusava izgled svojom velicinom.
Sve ostalo izgleda extra.

A ba sam se bio zabrinuo da spanać samo meni bode oči.....

daweed
Auuh, odakle da pocnem. Ajd da odgovorim na pitanja prvo. Dex to je Pogostemon, koji je inace jedini i nagrabusio zbog nedostatka CO2 i prihrane. E sad da odgovorim sta sam uradio do sada a sta me jos ceka. Rotala je podsisana do pola i deo zasadjen odmah pored "salate", Hm takodje podsisan, Didiplis presecen i posadjen. Pogostemon je presecen na pola i zasadjen takodje sve do "salate". Veceras jos stargras. Alternantheru jos nisam dirao.

E sad odgovori na vase preporuke. Sacekacu da jos jednu lepu fotku uradim sa "salatom", pa cu je izvaditi da vidim sta se tuu moze odraditi, mozda neki putic do Pogostemona. Pejc nije losa ideja sa padom, ali sad opet moram cekati da pogostemon naraste.

Viska ima trenutno HM-a, Rotale, Egerie, imace i stargrasa samo neznam koliko jer vec ima interesenata. Najverovatnije i Alternanthere. Ako nekom nesto treba zna se, pm. Ako dolazim u subotu poneu taj visak ako ne ide post ex. Ovih dana cu osposobiti jos jednog 60litrasa pa cu se i s njim igrati. GrinGrinGrin
Inace hvala vam svima na savetima i komentarima. Da nije vas, tako dobrih ljudi ne bih se ni bavio akvaristikom.

dodatak. Resio problem cirkulacije, osim ove 600l/h dodata jos jedna 450l/h mada planiram da jos jedno prelivno crevo stavim na potpuno drugu stranu od filtera. Trebaju mi novi nepovratni ventili ako mi neko moze poslati biceThumb up. Grin

zander
Jedino se meni i BioBiu sviđa Echinodorus izgleda Wink

daweed
Nije tako Zander svidja se i meni... Wink Ali probacu kasnije i bez njega, ap cemo videti sta je lepseWink

Zaboravio jos da odgovorim Isnogoodu, Samo kazi kad treba i - bice sece biljke do koljena - GrinGrinGrin
Edited by daweed on 21.10.2009 03:08

daweed
Pozdrav ljudi evo prodjose 2 nedelje pa da ga apdejtujemo... Pogostemon sporo raste, a hteo bih da popuni celu desnu stranu...
22_6.jpg

Edited by daweed on 03.11.2009 21:36

daweed
.
11_11.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,198 jedinstvenih poseta