14.06.2026 04:54
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Glossostigma elatinoides
zander
Treba da pocnes da dodajes makro i mirko elemente, imas kupovnu varijantu od easy life-a (na primer) ako si pocetnik to ti je i najlakse to sigurno mozes poceti vec od sutra... a sa druge strane imas diy varijantu o tome je pisano na sajtu... U svakom slucaju trebao bi poceti sa djubrenjem

Pitao sam i za CO2 da li ga dodajes i koliko, sta znaci "co2 mini sistem" - da ne mislis da je to easy life carbo slucajnoč
Edited by zander on 10.10.2011 21:42

nemanjak
http://www.mojbil...&pid=22783
mini sistem (soda bikarbona-limuntus) 12 sati kroz rasprsivac za vazduh
easy carbo i life dodajem po uputstvu sa ambalaze
Edited by branimir ok on 10.10.2011 23:19

zander
Dve stvari treba da uradis
1. da ustanovis koliko imas CO2 u vodi sa tim sistemom (drop checker - to mozes sam da napravis za prvu pomoc)
2. da pocnes da djubris (N,P,K+mikroelementi)
Sto pre Thumb up

nemanjak
kako da napravim drop checker kada mi je ceo sistem u akvarijumu, bez creva, jel moze da posluzi najlon carapa kao sto je u linku iz prethodnog postač

Gjuro
YouTube Video

Ovo moze da ti posluzi

branimir ok
Nemanjak link koji si gore naveo je DIY CO2 mini sistem
drop checker izgleda ovako
www.greenleafaquariums.com/images/green-drop-checker_zm.jpg
prosurfuj malo i vidi cemu sluzi
A ovako izgleda DIY varijanta
http://www.mojbil...ead_id=331

Gjuro
Grin link sam mu ja naveo , posto je nemanjak pomenuo najlon carapu pa sam pomislio da zeli DIY varijantu Sorry .

biobiofizicar
svi u pravu. Wink
Nemanja naveo onaj famozn ruski DIY mini sistem za proizvodnju CO2, koji trenutno koristi, Gjuro pokazao nacin pravljenja DIY drop checkera, a branimir pravi kupovni drop i link ka nasme domacem diy dropu i nacinu pravljenja kH4 rastvora za drop....
Beer
Edited by biobiofizicar on 11.10.2011 08:05

nemanjak
Kako bi se biljka ponasala da joj dodam jos jednu neonku od 15W, da li bi i dalje rasla u vis ili bi krenula da izbacuje pelcere sa strane u podloguččč

branimir ok
Ne bi bilo lose da detaljnije opises stanje podloge .Koliko je stara č Sta si stavio u podlogu č kolika je granulacija peska ,da bi mozda mogli da utvrdimo zasto propada ali mozda .
A to sto raste u visinu najcesce je uzrok slabo svetlo .Ili raste u senci neke vece biljke .Inace nije neka preterano zahtevna biljka i trazi hranjivu podlogu da bi lepo rasla i613.photobucket.com/albums/tt220/cangephoto/detective.gif

nemanjak
Hranljivi deo podleoge je pomesana zemlja za cvece sa mixom peska, kamencica, gline,... iz potoka sa fruske gore, debljina tog sloja je od 1-3.5 cm, iznad toga je kvarcni sljunak granulacije 1-4mm pomesan sa peskom debljine 4 cm. Od visih biljaka imam Aponogeton ali on ni je u drugom kraju akvarijuma i glosso nije u senci, ima direktnu svetlost.

Vlada991
Imam jedno pitanje u vezi ove biljke... Danas sam zasadio glosso, i kada sam vec sve vratio (staklo, krov i ostalo)i upalio svetlo video sam da sam neke loshe postadio tj. isplivali na povrshinu. E sad, ne bih da stresiram ribe 2 puta, pa se pitam jel mogu recimo u petak da ih posadim, hoce li se raspasti glosso ili mu nishta nece bitič

Gjuro
Nece mu biti nista.

Vlada991
Ok, tnx.

charuga77
Jesi povratio glosso u ivotč
ubri lič

http://dalmacija.atspace.com
nemanjak
glossostigma je nazalost propala Sad nesto joj nije odgovaralo, ali na njeno mesto su dosle marsilea i cuba i one super napreduju

Gjuro
Vise srece drugi put Wink .

Thalassoma
Ne znam sta je sa tom Glossom. Ja je imam u oba akvarijuma. U onom "glavnom" mi raste dobro i brzo ali povremeno poludi i krene ka povrsini. Onaj drugi je bez Co2, prehrane i kvalitetnog osvetljenja ali i tu lepo raste. Samo mnogo sporije i sitniji su listovi ali raste. Zapravo, vise bih voleo da je i u "glavnom" akvarijumu takva. Sitnija ali da ne ide ka povrsini.
Inace, Po4 ne dodajem ni u jednom akvarijumu!

www.njivice.co.rs
Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,906 jedinstvenih poseta