14.06.2026 08:35
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Forum za početnike
 Print Thread
Novi 80x40x40
photoivek
trebao sam jo bilja da ti donesem....

https://minepi.com/photoivek
ZoSo
photoivek je napisao:
trebao sam jo bilja da ti donesem....
Mislim da neće biti potrebno,poto ovde jo idu anubije,i neki panj planiram jo.A onda ću i praviti jo neku pretumbaciju,jel ovo kako sada izgleda ba na nita ne liči.Ovo mi je prvi aq.,ovako malo ozbiljniji pa neće smetati ako neko da neki predlog za scape Wink .

zander
Verujem da ce tu biti dosta pretumbacija, ubacivanja novog bilja i izbacivanja nekog koje je trenutno tu.
Kad nabavis panj i privezes mahovinu na njega, oko panja poredjas malo Anubia ili po neki Microsorum bice zanimljivo. I ovako izgleda dosta uredno Thumb up

klincha
Imam istu sugestiju,predlog kao kod zanderovog aq.
Mislim da bi sprey bar trebalo da stavis na bocnu stranicu.

ZoSo
zander je napisao:
Verujem da ce tu biti dosta pretumbacija, ubacivanja novog bilja i izbacivanja nekog koje je trenutno tu.
Kad nabavis panj i privezes mahovinu na njega, oko panja poredjas malo Anubia ili po neki Microsorum bice zanimljivo. I ovako izgleda dosta uredno Thumb up
Pa za izbacivanje nisam siguran,ali je izvesno da ću da dodam neki panj,i jo dosta anubija.I samo jo da napomenem,da sam prihvatio savete i krenuo sa 6 sati fotoperioda i da dodajem 2ml EC dnevno.

ZoSo
klincha je napisao:
Nedostaje mi 4-5mm irine aq.,pokuao sam!Mada je cirkulacija i ovako fantastična,i prisutna je u celom aq.!Bila mi je ispravna odluka kada sam umesto EX600 ipak naručio 700.

zander
Zoso, mislio sam na Ludwigiu i Cryptu wendetii, mislim da ce kasnije da ti zauzimaju puno mesta pa ces da ih zamenis nekim manjim biljkama mozda.
Kada i koje ribe ubacujes u ovaj akvarijumč I da, filter masu imas razradjenu ili je cikliranje od samog pocetkač

photoivek
ZoSo je napisao:
klincha je napisao:
Nedostaje mi 4-5mm irine aq.,pokuao sam!...

uvek moe skratiti cevku....Wink

https://minepi.com/photoivek
ZoSo
zander je napisao:
Zoso, mislio sam na Ludwigiu i Cryptu wendetii, mislim da ce kasnije da ti zauzimaju puno mesta pa ces da ih zamenis nekim manjim biljkama mozda.
Kada i koje ribe ubacujes u ovaj akvarijumč I da, filter masu imas razradjenu ili je cikliranje od samog pocetkač
Ba sam planirao da postavim pitanje u vezi ubacivanja ribica.Voda se ciklira nedelju dana,ali filter se formira od početka,pa nisam siguran kada bi mogao da počnem sa ribicama.Ne znam da li bi i bilo mnogo da odjednom pustim nekih 15-ak tih Tanitisa,a za mesec-dva planiram da pustim i one četiri Botije to već imam.Osim njih planiram jedino neke komunalce jo,i to bi bilo to!A to se biljaka tiće tu nemam nikakvih iskustava,pa mi ne preostaje nita nego da ti verujem.
@photoivek-Znam,ima onaj čep na kraju spreybara,ali mi nekako ao bar dok je novo.A i čini mi se da je po poloaju celog sistema ovako najprirodnije.Pozdrav Beer

krcko
Nigde nisi napisao ta je od sijalica u tom Overtank-u , vidim samo da je 0,3 W/l . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
ZoSo
krcko je napisao:
Nigde nisi napisao ta je od sijalica u tom Overtank-u , vidim samo da je 0,3 W/l . Pozdrav
Sa tom haubom sam dobio i 2x18w T8 neonke,verovatno PRC.Planiram to zameniti čim pre budem imao mogučnosti sa nekim kvalitetnijim cevkama. Wink

zander
Dacu ti ja sutra ako ti treba jednu od ove tri da biras; plant color, tropic sun i daylight, Serine od 18w ako ti znaci nesto

ZoSo
zander je napisao:
Dacu ti ja sutra ako ti treba jednu od ove tri da biras; plant color, tropic sun i daylight, Serine od 18w ako ti znaci nesto
Obečanje ispunjeno,pa da se jo jednom i javno zahvalim zanderu na serinoj tropic sun cevki.Jo je nisam montirao,ali sutra će i to biti obavljeno.
Pa evo da napiem i par reči o trenutnom stanju u akvarijumu.Samo ću da nabrojim trenutne biljke,a slike planirem za 3-4 dana!

Alternathera reineckii "rosaefolia"
Anubias barteri var. barteri ; barteri var. nana
Bacopa australis
Cabomba caroliana
Cryptocoryne undulata ; wendtii brown
Eleocharis acicularis
Hemiantus micranthemoides
Hygrophilla polysperma ; salicifolia
Limnophila aromatica
Ludwigia repens
Rotala rotundifolia

Da dodam samo da očekujem u nedelju jedan lep panj RedMoorWood(sunken rot),za koje imam spremno Taxiphyllum barbieri,a Dex mi moda donese i koji pelcer Microsorum pteropus"narrow"-a.E sad kad se samo setim da sam ovaj aq. teo da odradim sa 3-4 vrste biljaka Grin Grin Grin Through wall ! Pozdrav,i jedva čekam da se okupimo u nedelju Beer Beer !

krcko
Cool biće uz to drvce jo neko iznenađenje za Tebe . Pozdrav

ZoSo
Frown
ZoSo attached the following image:
120.jpg

krcko
Oho , krenulo je . Onaj momak je , ipak , zauzeo desnu stranu . Nije to sam imao učeća u izboru , mnogo je lep Thumb up . Pozdrav

ZoSo
krcko je napisao:
Oho , krenulo je . Onaj momak je , ipak , zauzeo desnu stranu . Nije to sam imao učeća u izboru , mnogo je lep Thumb up . Pozdrav
Cool Ni promil sumnje nisam imao da će da bude pravi!Namestit ću ga i malo bolje,ali jo ne tone kako treba,poklopac ga dri.Izdalo me strpljenje Grin .Sutra idem da vidim da li su stigli algari,i moda kupim i jedno 5-6 kardinalki za početak,u prevodu počinje pravo uivanje u dosadanjem poslu.Da iskoristim priliku da se zahvalim svima na pomoči oko ovog projekta,bez Vas ovo ni 10% ne bi izgledalo kao sada Beer Beer Beer

krcko
Uredno je i lepo . Posle naseljavanja i izvesnog vremena pripremaj dodavanje jo jednog ovakvog rasvetnog tela . Onda će biti pravo zadovoljstvo sedeti ispred i uivati . Pozdrav

dexter
Zasto nisi trazio jos bilja,mogao sam da posecem da se popune praznine.

www.aquaplants.org
ZoSo
Pa to mi sada i nije naj jasnije,da li ovakva postavka ima neke limite u količini biljakač
Krcko,postoje tehničke mogučnosti za jo neonki,ali mislim da bi onda morao da počnem sa co2,a u tu zamku trenutno ne nameravam da upadam No no Grin !
Svesno sam iao na lowlight,i prema tome sam i podlogu pravio i ukalkulisao EasyCarbo.
Poribljavanje sam danas započeo sa 3 sijamca,a zavravam za mesec dana sa 4 Macracanthe,zapravo tek ću onda da vidim sa sigurnosću koje biljke će da budu adekvatne za mene.Pozdrav

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,755 jedinstvenih poseta