|
bez naslova
|
| branimir ok |
Posted on 06.06.2012 20:48
|

Administrator
|
Da dodam par detalja o odrzavanju .Vec vise od dva meseca akvarium je bez CO2 ,primetno da se bilje usitnilo nista vise .Kiseonik ubacujem preko motorne glave ( izlaz ciste vode iz filtera ) oko 14h dnevno.Prihrana je zemlja za cvece koja stoji u filteru oko 1 kg zemlje .Zamene vode samo dolivanje . Uskoro mu sledi rasturanje ali mi ga je malo zao Ovu postavku sam najmanje odrzavao. |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 06.06.2012 21:24
|

Administrator
|
Ovo sa zemljom u filteru mi je jako interesantan koncept prihrane...
Ajd razradi malo ovu temu, utiske, otkud ideja, kako i koliko ovo sljaka,....
Zanimljivo u svakom slucaju.... |
| |
|
|
| afrika |
Posted on 06.06.2012 22:14
|

član
|
I mene ovo zivo zanima, u velikom aq imam filter od 70 i kusur L, mogao bih da ga obradujem kojom lopatom Organike Bez zjbncj, cekam detalje, prvi put cujem za takav koncept  |
| |
|
|
| branimir ok |
Posted on 06.06.2012 22:22
|

Administrator
|
Pa cika bio nista narucito ideja mi je pala napamet cisto zato sto ne zelim da budem hemicar smuckaj malo ovo malo ono i uvek nesto fali ne zelim da budem rob akvariuma. On je tu da sluzi meni a ne ja njemu .
Vise volim da to bude prirodno pa sam se time vodio i citao razne tekstove o razgradnji organske materije ulozi kiseonika u razgradnji iste .Pa reko ajde da probam .Nesto od negativnih stvari je sto ta zemlja u pocetku barem prvih nedelju dana boji vodu .Meni to ne smeta i nije toliko strasno .Nista drugo negativno nisam primetio .Nisam ovo primenjivao kod akvariuma u pocetku jer za time nema ni potrebe dok podloga traje ,to se moze primetiti po bilju a ujedno bi izazvalo i pojavu algi . |
| |
|
|
| branimir ok |
Posted on 06.06.2012 22:38
|

Administrator
|
Misljenja sam da je zemlja za cvece najbolja Podloga za biljni akvarium i probao sam sve varijante i odredjene zemlje tipa ( terra magma ,flora bela ,humovit,carobna zemlja ,hobi plus i druge )uglavnom sa svima sam imao dobre rezultate .Bez ikakvog procesa mineralizacije .To je postupak koji se kod mene obavlja u akvariumu .Ima tu raznih caka u pravljenju podloge i za svaki akvarium sam razvio drugaciju metodu u zavisnosti sta od bilja ide u postavku kolicine zemlje su razlicite  |
| |
|
|
| krcko |
Posted on 06.06.2012 23:17
|

član
|
Ono to mene zanima je, na koliko duge staze( meseci, godine ) to moe da funkcionie? Ovo pitam, poto svoje akvarijume postavljam tako da traju, kada se uhodaju, i po vie godina. Pozdrav |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 06.06.2012 23:29
|

Administrator
|
Hvala
Strasno volim kada ljudi imaju neko svoju pricu i kada vole da ponekad odstupe od ustaljenih kanona u zelji da eksperimentisu, istrazuju, pomere granice...
Iz takvog odnosa radjaju se i takvi biljni zastakljeni lepotani prepuni nabujalih biljaka kakvi su tvoji akvarijumi....
Pa kako da tvoje biljke ne budu zdrave i jedre, kada svakoj muckas posebnu podlogu.....?
 |
| |
|
|
| branimir ok |
Posted on 07.06.2012 07:19
|

Administrator
|
Pa kako da tvoje biljke ne budu zdrave i jedre, kada svakoj muckas posebnu podlogu.....?
Ja to nisam napisao
Ono to mene zanima je, na koliko duge staze( meseci, godine ) to moe da funkcionie? Ovo pitam, poto svoje akvarijume postavljam tako da traju, kada se uhodaju, i po vie godina. Pozdrav
Kod mene akvarium traje dok mi ne dosadi nikad nisam izdrzao duze od godinu dana .A i zasto bi kad je zemlja jeftina pa mogu da se igram do mile volje  |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 07.06.2012 08:33
|

Administrator
|
branimir ok wrote:
...Ima tu raznih caka u pravljenju podloge i za svaki akvarium sam razvio drugaciju metodu u zavisnosti sta od bilja ide u postavku kolicine zemlje su razlicite 

|
| |
|