14.06.2026 13:15
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
bez naslova
branimir ok
Da dodam par detalja o odrzavanju .Vec vise od dva meseca akvarium je bez CO2 ,primetno da se bilje usitnilo nista vise .Kiseonik ubacujem preko motorne glave ( izlaz ciste vode iz filtera ) oko 14h dnevno.Prihrana je zemlja za cvece koja stoji u filteru oko 1 kg zemlje .Zamene vode samo dolivanje . Uskoro mu sledi rasturanje ali mi ga je malo zao Cry Ovu postavku sam najmanje odrzavao.

biobiofizicar
Ovo sa zemljom u filteru mi je jako interesantan koncept prihrane...
Ajd razradi malo ovu temu, utiske, otkud ideja, kako i koliko ovo sljaka,....

Zanimljivo u svakom slucaju....Thumb up

afrika
I mene ovo zivo zanima, u velikom aq imam filter od 70 i kusur L, mogao bih da ga obradujem kojom lopatom Organike Smile Bez zjbncj, cekam detalje, prvi put cujem za takav koncept Blushing

www.ciklidi.net
branimir ok
Pa cika bio nista narucito ideja mi je pala napamet cisto zato sto ne zelim da budem hemicar smuckaj malo ovo malo ono i uvek nesto fali ne zelim da budem rob akvariuma. On je tu da sluzi meni a ne ja njemu .
Vise volim da to bude prirodno pa sam se time vodio i citao razne tekstove o razgradnji organske materije ulozi kiseonika u razgradnji iste .Pa reko ajde da probam .Nesto od negativnih stvari je sto ta zemlja u pocetku barem prvih nedelju dana boji vodu .Meni to ne smeta i nije toliko strasno .Nista drugo negativno nisam primetio .Nisam ovo primenjivao kod akvariuma u pocetku jer za time nema ni potrebe dok podloga traje ,to se moze primetiti po bilju a ujedno bi izazvalo i pojavu algi .

branimir ok
Misljenja sam da je zemlja za cvece najbolja Podloga za biljni akvarium i probao sam sve varijante i odredjene zemlje tipa ( terra magma ,flora bela ,humovit,carobna zemlja ,hobi plus i druge )uglavnom sa svima sam imao dobre rezultate .Bez ikakvog procesa mineralizacije .To je postupak koji se kod mene obavlja u akvariumu .Ima tu raznih caka u pravljenju podloge i za svaki akvarium sam razvio drugaciju metodu u zavisnosti sta od bilja ide u postavku kolicine zemlje su razlicite Smile

krcko
Ono to mene zanima je, na koliko duge staze( meseci, godine ) to moe da funkcionie? Ovo pitam, poto svoje akvarijume postavljam tako da traju, kada se uhodaju, i po vie godina. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
biobiofizicar
Thumb up Hvala

Strasno volim kada ljudi imaju neko svoju pricu i kada vole da ponekad odstupe od ustaljenih kanona u zelji da eksperimentisu, istrazuju, pomere granice...

Iz takvog odnosa radjaju se i takvi biljni zastakljeni lepotani prepuni nabujalih biljaka kakvi su tvoji akvarijumi....
Pa kako da tvoje biljke ne budu zdrave i jedre, kada svakoj muckas posebnu podlogu.....?

Thumb up

branimir ok
Pa kako da tvoje biljke ne budu zdrave i jedre, kada svakoj muckas posebnu podlogu.....?

Ja to nisam napisao
Ono to mene zanima je, na koliko duge staze( meseci, godine ) to moe da funkcionie? Ovo pitam, poto svoje akvarijume postavljam tako da traju, kada se uhodaju, i po vie godina. Pozdrav

Kod mene akvarium traje dok mi ne dosadi nikad nisam izdrzao duze od godinu dana .A i zasto bi kad je zemlja jeftina pa mogu da se igram do mile volje Thumb up

biobiofizicar
branimir ok wrote:

...Ima tu raznih caka u pravljenju podloge i za svaki akvarium sam razvio drugaciju metodu u zavisnosti sta od bilja ide u postavku kolicine zemlje su razlicite Smile

Wink
Thumb up

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,181 jedinstvenih poseta