14.06.2026 04:54
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: STANOVNICI BILJNIH AKVARIJUMA » Beskičmenjaci
 Print Thread
Tylomelania i drugari iz flae
Thalassoma
Da bi "mladezi" bilo zabavnije i da bi shvatili da su u Srbiji, ja sam mu ponudio par Helena ali Jovan ih nije prihvatio.
Ne razumem zasto Shock

www.njivice.co.rs
Jovan
Thalassoma je napisao:
Da bi "mladezi" bilo zabavnije i da bi shvatili da su u Srbiji, ja sam mu ponudio par Helena ali Jovan ih nije prihvatio.
Ne razumem zasto Shock

GrinGrinGrin Surovo!! Shock

Beer

Dejan Stefanovic
nek je sretnje Beer

CTale
Srećno drue Jovane, i da malci to pre stasaju Thumb up

zander
@Jovane sta je na kraju bilo sa ovim malcima 'Tylomelania' jel su jos kod tebe i jel su se posle jos razmozavali?

zander
Sasvim neplanirano sam dosao do ovih puzeva, ubacio sam ih u ne bas odgovarajuci akvarijum sa crystal red kozicama ali se za sada dobro snalaze. U slabo kiseloj vodi su skoro oko mesec dana i sve je ok (6,5-6,8pH)
Ukoliko se vlasnik ovih puzica ne javi, ostavicu ih pa sta bude da bude, mozda se i razmnoze Wink
Koliko sam cuo da je cena ovih puzica u Madjarskoj oko 2,5-3 EU, ako gresim ispravite me...

U svakom slucaju zanimljiva su stvorenja i jako malo znam o njima, nesto malo sam citao po netu i to je to...

Evo jedne Photo iz mog akvarijuma

lh4.googleusercontent.com/-f9BIZWZ2-zc/UGDAs3dcYjI/AAAAAAAAA5g/GdOqCGivd54/s800/rabbit1.jpg

Jeca
Khm..khm...neplanski kazes...Grin Tvoji su, kad su ti tako prirasli za srce. Cat Lepi su. Kako se ponasaju kao cistaci akvarijuma i na kojoj velicini su sada?

zander
Aha znaci ti si vlasnik gore pomenutih Wink
Mogu ti reci da su odlicni cistaci akvarijuma, sav visak hrane kojom hranim CRS oni i helene pokupe, u akvarijumu od riba imam samo 2 ancistrusa... Vrlo su aktivni i setaju po celom akvarijumu u potrazi za hranom.

Vidim da se gore u temi pisalo o njima i C.helenama u kombinaciji. Kod Eugena od koga sam i uzeo ove puzeve su bili neko duze vreme, mozda 2-3 meseca sa dosta helena i sada su i kod mene zajedno sa helenama i nema nikakvih problema...

Takva je situacija sa ovim malo vecim Tylomelania-ma, sta se desava sa mladima i da li oni mogu da se odbrane od h(J)elena to ne znam... Smile

Ovi sto su kod mene su velicine oko 6-7cm, njima Helene ne mogu nista koliko sam primetio.

Zanimljiv i koristan puz, tako mi deluje Wink

Jeca
Sad si korak blize Sulawesi biotopu. Jos samo da nabavis Cardinal kozice. Thumb up H(J)elene cudne zverke. Nikad nisi nacisto sa njima. Smile Za bebe ne znam da li ce dirati, ali velike nema sanse. Tylomelania-e su bile kod Eugena od zimus, tako da je mala verovatnoca da su razlicitog pola, jer za tako dug period se nisu razmnozile. Pocasti ih nekad spirulinom. Wink

krcko
Od nedavno su se pojavili i ovde u prodaji. Cene su, uobičajeno, prilične, kao i za sve to se pojavi kao novost u akvaprodavnicama. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Srafciger
Kod mene nisu bile mnogo hranjene jer sam ih drzao sa sitnim i halapljivim ribama koji nisam davao previse hrane, tako da za puzeve tesko da je ostalo puno. Na netu sam nasao tanije da ih treba podstaci na mrest zivom hranom (najvise larvama komaraca), a posto nije bio plan da ostanu duze kod mene, nisam se ni trudio da im ugodim da se razmnozavaju, tako da jos uvek ima sanse da bude nesto od njih Smile

www.MojBiljniAkvarijum.org
Svarog
Imam dva ovakva puza i jedu mi biljke i pored toga sto ih hranim spirulina wafersima i svezim povrcem. Jedu sagitariju, bakopu monieri, marsileu hirsutu, i nimphoides aquatiku. Za te biljke sam ih za sada uhvatio na delu. Kakva su tvoja iskustva oko njihove ishrane? Jedu li ti biljke?

stefslob
I meni jedu alternatheru i staurogyne ko ludi.. Dajem im i spirulinu, al dzaba.. Prozdrljivi su, pravi slonovi medju puzevima! Sta raditi?

Mandic
Dajte ih meni. Smile Smile Smile
Ja ću ih trpeti Grin

Mandic
zander wrote:

Sasvim neplanirano sam dosao do ovih puzeva

lh4.googleusercontent.com/-f9BIZWZ2-zc/UGDAs3dcYjI/AAAAAAAAA5g/GdOqCGivd54/s800/rabbit1.jpg

...takođe, sasvim neplanirano, doao sam do istih pueva Smile

Fantastični su. Jes' da su puevi, ali prava su atrakcija u akvarijumu!

Par fotkica:
Mandic attached the following images:
1_402.jpg 2_309.jpg 3_227.jpg

Mandic
Dve fotke i kratak video zapis...

fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/296293_10200795372998159_1290780423_n.jpg

fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/969199_10200795374358193_2139401579_n.jpg

YouTube Video

Svarog wrote:
Kakva su tvoja iskustva oko njihove ishrane? Jedu li ti biljke?

Kod mene jedu samo alge i E. hydropiper

Mandic
Beer
Mandic attached the following image:
sp_orange.jpg

Mandic
Danas su me sp. yellow obradovali, Cat
ali ovi iznad, sp. orange, se izgleda mnogo nećkaju Fight Wait
Mandic attached the following images:
mali_sp_yellow.jpg sp_yellow_2.jpg sp_yellow.jpg

Vlada991
Meni su ovi lepsi od narandzastih. Smile

Svaka cast, gosn Mandicu! Nek' je sa srecom. Cool

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,909 jedinstvenih poseta