14.06.2026 06:54
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Moj biljni 250 Litara
zander
Nekako to ne ide jedno sa drugim, teren i akvarijum Wink MH rasveta i zene, i zamena vode u dve nedelje i zene Grin Sve to mora malo cesce narocito ovo poslednje LectureWink

Nisam to nikad probao u tim intervalima da radim pa ne znam kakav predlog da ti dam. Mozda bi probao neki kompromis da nadjem i da bar malo smanjim intezitet svetla a da doziranje mikro i makroelemenata razmaknem na po jedan dan bez icega (manje svetla - manje posla za ukucane), naravno ako bude sve islo po planu, inace te ceka posao kada se vratis sa terena Frown

MH rasveta i takav pristup stvarno ne idu bas zajedno, ali nadam se da ces i sam nesto smisliti vec...
Ovo mora u Holandiju da ode, lepo si krenuo sa ovim akvarijumom Thumb up Neke biljke sam dobio iz njega i svaka cast Thumb up

prodz
da ovo ce definitivno zavrsiti u holandiji!! GrinGrinGrin

darkoh
Hvala Zander na savetima. Probacu sa kracim fotoperiodom a doziranje cu duplirati a sledeci put opet tek dok naviknem bilje na veliku kolicinu djubriva. Znam da su mnogi tako radili ali o posledicama naravno nisu pisali. Javljam rezultate.Thumb up

darkoh
Update.
darkoh attached the following image:
2_215.jpg

VladicaVR
Extra je krenulo druze, samo hvali jos nesto crveno

kojot
Lepo izgleda, ne bi bilo lose ovu crnu rupu ispod Microsoruma popuniti malo vecim kamenom, mislim da bi to dalo sklad levoj i desnoj strani... Thumb up

ZoSo
kojot je napisao:
Lepo izgleda, ne bi bilo lose ovu crnu rupu ispod Microsoruma popuniti malo vecim kamenom, mislim da bi to dalo sklad levoj i desnoj strani... Thumb up

Pa ne znam prijatelju , ja microsorume nekako uvek povezujem sa nekim granama - panjem......
Za kamen imam sasvim druge asocijacije Grin

Sa Vladicom se slaem , definitivno " hvali " neto crveno Thumb up

Pejc
kojot je napisao:

Slaem se da bi mogao nečim da popuni to crnilo. Ako ima neki panj probaj i sa panjem pa ta ti se vie bude svidelo.
Odlično bilje drue Thumb up

darkoh
Hvala drugari. BeerPotrudicu se oko rupe ispod mikrosoruma. Samo da dodam da akvarijum od marta vidjam svaki drugi vikend. Prepusten je sestri koja dozira prihranu.Applause Ja s vremena na vreme trimujem i promenim 50% vode.
Zadovoljan sam napretkom u Mh sredini ali ne i setupom pa se spremam polako za novu postavku. Pozdrav

Pejc
Taman je dosta 4 meseca za postavku Grin

Aquamaniac
Znaci,sestri treba dati aplauz Applause.
Lepo se razvija Thumb up.
Citao sam na drugom forumu da planiras zamenu postojece MH sijalice od 5000K sa 8000K...dokle si stigao sa timč Mislim da ce ta boja svetla dati sasvim drugi izgled akvarijumu Thumb up.

Gjuro
Dosta lepo izgleda samo cu da kazem da se slazem sa Zoso da probas sa ubacis neku granu bice jos lepsi Thumb up.

darkoh
Pomor faune prosle noci.Sad Prokleti Co2 pri svakom padu temperature se pojaca pa tako i nocas kad nikog nije bilo pored aqva. Da li je do boce ili manometra to sad nije ni bitno. Ostaje zal za kraljevskim neonkama i palmerima koji su vise od 3 god kod mene.SadSadSad
Edited by darkoh on 10.06.2011 13:17

Pejc
Ih bre drue Through wall Strano Sad Mora da nađe u čemu je problem i rei ga da ne bi ponovo dolo do iste stvari.

krcko
Ehe, da nije ovih biljnih akvarista i guranja CO2 bez sigurnog CO2 sistema, ribe bi jo uvek volele svoje Akvariste i bezbrino se epurile.
Darkoh, kakva je ta tvoja boca, manometarska, ventilska grupa, kada je poslednji put kontrolisana i atestirana...Zato noću ne uvodi i vazduh u akvarijum, ako Ti CO2 nije ničim vie regulisan. Ima li pouzdan igličasti ventilč Pozdrav

http://www.adsrs.org/
daweed
Jbg brate.... 100 % ti je igličasti ventil... Kada padne prtitisak u boci ako igličasti lepo ne zatvara povećava se broj mehura...Through wall
Edited by daweed on 10.06.2011 13:50

http://daweedaqua.tk
darkoh
Cika Krcko boca ima atest -Messer neznam do kada posto nisam pored nje ali znam da sam siguran jos par godina. Manometar je neki slovenacki nije brand. Iglicasti imam ali nisam imao vremena za montiranje - testiranje. Planirao sam pH regulator ali je to malo veca investicija pa ce pricekati.
Kiseonik je radio nocu ali ocigledno da nije bilo dovoljno kad se Co2 odvrne.
Krivo mi je za ribice ali i kad covek misli da je 100% siguran opet se nesto desi. Jos kao klinac sam pored aq ali ovako nesto nisam nikad doziveo ali sta da se radi grese svi. Akvarijum trazi da si pored njega a ja to nisam, tako da nesto mora da se omakne kontroli.
Edited by darkoh on 10.06.2011 14:01

zander
daweed je napisao:
Jbg brate.... 100 % ti je igličasti ventil... Kada padne prtitisak u boci ako igličasti lepo ne zatvara povećava se broj mehura...Through wall

Thumb up
Da, nevezano za ovaj slucaj ima tih iglicastih ventila, kao sto je onaj sa najlon pijace recimo, koji traze jaci izlazni pritisak, ne znam tacno koji je minimum da bi uopste mogli da steluju CO2.
Na manjem pritisku se desava da variraju i tako da moze da se desi svasta... Tako ispada da je manji izlazni pritisak opasniji

daweed
Evo setih se u kasne sate da odgovorim na onaj početni problem... Igličasti hmmm... Ja koristim kao igličaste obične ventile za kiseonik (vazdunu pumpu)... Naravno porbao sam bar 30 dok nisam naao 6 koji ne isputaju ali oni i nakon 2 godine ljakaju...

Boca neatestirana na 60 bara, izlaz na 3 litra u minuti, ostatak se podeava na ventilićima ili kada hoću svuda da povećam količinu CO2, okrećem ventil na manometru... Kada je boca na iskapu, podeavanje ventila na manometru ide jednom u dva dana jer tada gruva vie zbog manje sabijenosti i to je to...Thumb up
Edited by daweed on 11.06.2011 03:25

http://daweedaqua.tk
darkoh
Posle promene sijalice bilje vidno napreduje pa se nadam da ce tako i nastaviti.
Evo malo slika.Beer

Prelepa Krckova rotala. Jos jednom hvala na donaciji
darkoh attached the following image:
5_80.jpg

Edited by Pejc on 25.08.2011 23:01

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,450 jedinstvenih poseta