14.06.2026 03:45
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
 Print Thread
Duet
biobiofizicar
;Ć;e da vidimo na ta će ovo da izadje.... Beer

Zaposleni u kancelariji jo neznaju da ću da otvaram prozor i da ih hladim celu zimu , a za leto ima da kupe i klimu. Treba odrati biotopsku temperaturu :p

Marko ni tvoje litrae nisu za bacanje Wink

Luka filter je oko 5lit Juwelov bioflow sistem sa solidnim protokom i malom cirkulacijom. Gomila nekih kartrida, sundjera, biokeramike, čak i aktivni ugalj i sundjer već na suvo naseljen korisnim bakterijama. Trae u uputstvu da kupuje redovno njihova punjenja i svako malo menja. Videćemo kako to ide po naki.
Neki hvale ovaj sistem, neki ga kude, u svakom slučaju ako zapne ima mesta pored CO2 boce i za kanistere.

biobiofizicar
Napunjen. Proetao sam jedno 25 kofa tamo vamo i etoga. Grin
Panjevi pritisnuti kamenjem, i posto nema biljaka jedino to perla je kamenje GrinWink. Bilo suvo pa se mikroupljine pune vodom.
biobiofizicar attached the following image:
kamenperl1.jpg

marko_pa
Au kakvu sam glupost napravio sekretaru!!!
Kod tebe ce pre da se formira scape nego sto ce kod mene da se startuje!!!
Ima dosta mana prenosenja vode u kofama(bol u ledjima, nogama...)
ali ima i jedna velika prednost u odnosu na crevo!
Ne moze da prelije kada punis pa ni da si blago retardiran!!!
Meni je poslo za rukom da prelijem akvarijum, pa sam morao da sklonim stakla sa police, rasturim policu, skupljam vodu sa poda zid mokar...Through wallThrough wallThrough wallAngry

biobiofizicar
Pu, pu, neponovilo se nikom! Through wall

Ko ti je kriv kada se trkas samnom... Grin
Fen u ruke grejalicu na zid i udri...
Zao mi je zbog malera Sad

Inace danas kada sam ronjao po garazi u potrazi za jos kvarcnog peska naleteh na ono kamenje i origano grane sto sam doneo sa Tasosa jos letos.
Znam da sam obecao da cu napraviti posteperni prelaz izmedju levog i desnog akvarijuma, ali povukla me inspiracija i onako na brzaka nabacah par kamencica (tek da mu osetim strukturu) i one grane na gomilu na jedan sto u garazi pribliznih dimenzija akvarijuma i sklepah idejni scape.
To mi deluje kao totalni kontrast onom desnom biotopskom akvarijumu. I po bojama i strukturi kamena i drveta i siromastvom biljnog sveta. Jedna surova centralna postavka na kvarcnom pesku sa kamenim brdom i drvuljagama odozgo u sredini. Od biljaka pomalo mahovina i jos ponecega da probija iz kamenja tu i tamo.
Nesto kao na fotki.
Mozda ovakav kontrast 2 akvarijuma bude interesantan. Znam da bi ova postavka iziskivala dodatne napore zbog verovatno krecnackog porekla kamena i mogucih fenola koje bi ispustao origano (tim pre sto nije natopljen), ali sta da se radi greh je da propada u garazi ovako rasno kamenje i korenje...
Svidja li vam seč
Da li da se upustim u nepoznato i avanturu sa ovi materijalimač
Mogu li neki ciklidi u ovako tvrdu vodu, izuzetno ostar kamenjar i eksremno bodljikave grane, pa jos zezanje sa origano izlucevinamač

Sugestije su mi bas potrebne na ovu temu...
Ako vam se svidja ideja da krenem sa iskuvavanjem i ubrzanim ispiranjem i natapanjem harda...
tasos1.jpg

Edited by biobiofizicar on 28.12.2010 00:40

daweed
Najnovija zvezda u Srbiji Biće Bio sa pesmom... "Poso, poso, poso, poso" Pored ovoga teko da će se u nekom stihu pomenuti kuća.Beer
Granje je perverzno...

http://daweedaqua.tk
biobiofizicar
Mali off

biobiofizicar je napisao:
.......
Ko ti je kriv kada se trkas samnom... Grin
Fen u ruke grejalicu na zid i udri...
...

Marko ja se sprdam stobom, a zamalo da sebi napravim belaj.

Evo sad sam u pidzami u sitan jutarnji sat sisao u kancelariju da zatvorim prozore. Ostavio sinoc da se dobro izluftira i zaboravio. Da sam dosao ujutru pingvini bi se u akvarijumu izlezavali na santama leda. Sreca da nisam nista zivo ubacio u stakla. Evo i ja sam uhvatio grejalicu da malo podgrejem....Through wall

Ko drugome jamu kopa - fizicki je radnik...Grin

paleoglodit
Mali off
Ko drugome jamu kopa - fizicki je radnik...Grin

Tacno a i "Jedan pingvin ne cini prolece"Beer

marko_pa
Jao majko mila!!!
Ne smem ni da zamislim kako bi prosao da se spustilo
pod nulu u prostoriji...
To bi bio pravi test za grejace!
Ne verujem da bi se pingvini izlezavali na santama u akvarijumu.
To bi pre bilo klizaliste jer bi sigurno pucalo staklo.
Okomite stranice nebi dozvolile ledu da se siri prema gore vec samo u sirinu i onda kvrc.....

biobiofizicar
Levi je jos uvek prazan , a u desni su stigli i prvi stanovnici. Resili su me sline sa panjeva za 24h. Olizali su ih.
Po obecanju domace ribe iz lokalne bare.
Strpljivo su cekale 6 meseci u karantinu od 10lit i sada po navici ne zele da se razdvajaju, nego se drze zbijeno u grupi ispod panja....
img_1308b.jpg

Dejan Stefanovic
(jeste da je komentar jednostvan, ali...) svaka cast
Edited by Dejan Stefanovic on 04.01.2011 01:27

Jovan
A kamo stuka gosn Bio, ja se nadao da cu nju da vidim u ovom akvarijumu!!! Sad mada ne verujem da cu je videti, jer bi pojela ove ribe ocas posla! Through wallShock Jel hoce ove nase barske ribe da jedu firmiranu hranuč Pozdrav!
Edited by Jovan on 04.01.2011 04:14

biobiofizicar
Jedu domace ribe firmiranu hranu bez problema, a stuka razvaljuje sve zivo sto udje u akvarijum, a napada i mrezicu i pincetu Through wall
Nije mi svejedno kada moram ruku da gurnem unutra. Otkud znam mozda joj dune da mi oglodje nokte Grin
img_1344bb.jpg

Bogoljub
Mene zanima kako su se navikle na novu sredinuč Vidim da su dosta blede, mozda su jos uvek pod stresom. I jeste li stvarno ubacili stukicuč Smile

biobiofizicar
Boja riba - moja razmisljanja:

Iz prirode su letos uzete jako male 1-2cm i sada su se vec uduplale i pocele nedavno da se boje.
Boja kod divljaka , po meni, u velikoj meri zavisi i od okruzenja (naravno i od ishrane). Kad kazem okruzenje mislim na mimikriju. U karantinu je bilo samo staklo, a i u novom akvarijumu jos nema biljaka, a i boja vode u akvarijumima je mnogo svetlija od boje u prirodi. Ocekujem da se dodatno ofarbaju kada posadim biljke i kada pocnu da odsijavaju i zelenkaste nijanse od biljaka iz okruzenja. Za sada su srebrnkaste, a odsijavaju zuckaste nijanse panjeva i kamenja. Vidno je iz dana u dan da im se boja pojavljuje (posebno suncicama po skrgama i crvenperki po ivicama peraja.

Ove ribe se polako prilagodjavaju i oslobadjaju u novoj sredini, ali kao pravi divlji primerci i dalje plivaju oprezno, u grupama, uz brzo prelazenje slobodnih zona i sklanjanje u zaklone Ubacio sam ih u 2 navrata po 5 komada. Stuku nisam ubacio da ne napravim pomor. U karantinu ima jos 10ak komada ovih sitnih ribica i ubacivacu ih postepeno da ne preopteretim akvarijum.

Jovan
A gde cemo onda sa stukom gosn Bio, kakave imate planove vezane za njuč Ja navalio da vidim tu stuku u ovom akvarijumu i fotografije naravno, nemojte zameriti, stuka je po meni najlepsa domaca vrsta...
Da, stuka i njeni zubi stvarno nisu za zajebanciju, pazljivo rukovati Through wall
Za ovaj akvarijum stuka bi bila idealna, ali cini mi se da bi ove ribice za nju predstavljale isto sto predstavljaju i kad ih zakacite na udicu Grin
Verovatno bi u tom slucaju gledanje u akarijum bilo stresno i navijacki : "Bezi, sakrivaj se!! " Grin
Edited by Jovan on 04.01.2011 14:31

marko_pa
Da li je u opticaju i cikov(Misgurnus fossilis)č
Bilo bi mnogo mocno da ubacis 5-6 komada!

Dusan79
Boja riba - moja razmisljanja:

Boja kod divljaka , po meni, u velikoj meri zavisi i od okruzenja (naravno i od ishrane).

To je to. Ja sam najlepse stuke pecao po vojvodjanskim barama, a najbezbojnije su na govnari na savi. Beer

biobiofizicar
Čikovi, peevi, bandari, svi su u igri za ovaj akvarijum. Jedino to čikov voli muljevito dno, kamen je dobar za peeve, a bandara nisam u karantinu uspeo da nateram da jede suvu ranu.
Edited by biobiofizicar on 04.01.2011 18:14

tma1717
Verujem da bi se i Pseudorasbora parva dobro uklopila.Thumb up

marko_pa
Čikovi, peevi, bandari, svi su u igri za ovaj akvarijum. Jedino to čikov voli muljevito dno.

Komsija je iz zaje*ancije ubacio u akvarijum cikove sa japankama, zivorodkama, babuskicama, sarancicima...
Vec pola godine zive na kvarcnom pesku i ne smeta im previse.
Uvek oni imaju gde da rove i zavlace se!

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,700 jedinstvenih poseta