14.06.2026 06:07
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Kum's Island
Kum 1229
Inace cekam da valisnerija nana malo krene uz moju kontrolu naravno,posto bi je pustao u zadnji plan samo. Jedino bi mogao levu stranu da sredim sa nekom visljom biljkom. Pozdrav...

paleoglodit
Meni se centralni deo najvise svidja: bas ta gola lava i to zbunje te visine.Cak me malo podseca na nesto morsko. Mozda kao deo nekog krsevitog egejskog ostrva (zbog boja). Pa eto ti ideja od mene ... nek se zove "Kum's Island"Cool Za periferiju neznam i ne bih nista rekao. Radoznao sam da vidim sta ces dalje...Ostavi golu lavu.Thumb upWink
Mozda da dodas jos lave i izbacis granje (korenje)
Edited by paleoglodit on 08.07.2009 22:21

zander
Čudan mi je izbor da kamenje postavi nazad a brzorastuće u sredini a kripte napred, to samo govori koliko si naopak lik Wink Lepo izgleda za sad Thumb up

Kum 1229
Ha ha bas kao sto kazes naopaki Janko,ali to se sve desava bas upravo zbog toga sto si rekao da ovo nije kopija i u pravu si Thumb up. Paleoglodit hvala na komplimentu i na ideju za naziv,mislim da ce se i tako zvati posto si ga ti upravo prekrstio Thumb up. Onda sam konacno odlucio da nestavljam nista na celave glave neko cu sacekati jos jedno mesec dana da vidimo koja forma ce da se desi. Cool

Kum 1229
Evo ga akvarijum opet posle dvadesetak dana,sa malim izmenama. Pomerio sam jedno parce lave u desni cosak i izbacio drvo sunkenroota sto znaci da sam prihvatio predlog Thumb up i ubacio sam jos par komada manje lave da bi popunio supljine. Za sada sve tece po planu,inace kripte su super krenule,dok sam amaniju seko i sadio pelcere,posto mi je stigla do povrsine. Ziveli Beer
Kum 1229 attached the following image:
1_90.jpg

Kum 1229
A sto se tice ove ljubicaste boje lave,ona jako brzo nestane i postane kao sto su ove dve starije,mada mi se tako i vise svidja posto je ova malo neprirodna boja.

kojot
lepo kume nema sta!!!Mada bih ja mozda ceo levi ugao pretvorio sa jos krupnijih stena u kao neku planinu oko koje ide ta tvoja suma rotale.Thumb up

Kum 1229
Dobro kazes kojote,u tom cosku fali jos neki dodatak. Jedino da dodam jos neku vecu lavu kao sto predlazes posto mi rotala ili neka druga biljka tog tipa nebi pravila sumu jer tamo nema dovoljno svetlosti iz konstruktivnih razloga Thumb up.

Kum 1229
Lava sa leve strane je postavljena skroz levo i malo napred,dok je na njeno mesto zasadjeno jos rotale koju moram sacekati da izviri napolje i onda cu da je pustim na jedno 2/3 visine akvarijuma i praviti pad prema napred,to je neka ideja i nadam se da ce uspeti Thumb up
1_95.jpg

Kum 1229
evo jedne malo blize...
2_62.jpg

zander
Zanimljivo, ispred kripti ostaje tako ljunak, prazno, ili će ići neke biljkeč
Daj ubaci mu neke malo čisto zelene biljke Wink Malo Stargrass-a na primer Smile

Kum 1229
Nece biti nista ispred kripti posto ce listovi uskoro prekriti i taj deo. A vidis mogao bi nesto cisto zeleno Thumb up

ZoSo
Moj predlog za tu zelenu biljku bi bio Hygrophilla Salicifolia,i to iza Rotale pored onoga kamena u levom čoku!
Ima jako intenzivnu zelenu boju,a i sa oblikom bi odudarala od svega to ima u akvarijumu!Kod mene lepo izgleda,a ni ja ne dodajem co2...

kojot
bas se dobro razvija!!!Thumb up

Kum 1229
Probacemo nesto da odradimo. Hvala na predlozima i komentarima Thumb up

Kum 1229
Evo akvarijuma posle izvesnog vremena,gde i nema nekih promena ali cisto da podelim sa vama razvitak u poslednjih mesec i nesto. Posto sam danas dosao sa 12-to dnevnog odmora,naravno da sam akvarijum zatekao u algavom stanju,ali to je bila samo Spirogyra koju sam dosta lako povadio i sada to izgleda ovako. Steta sto nisam uslikao u losem stanju,jbg zaboravio...
3_53.jpg

Edited by Kum 1229 on 20.09.2009 21:07

Kum 1229
Posto se do danas nije nista bitno izmenilo po pitanju izgleda,nisam uslikao poslednju fotku moga akvarijuma koji me je naucio puno stvari,ja sam ga danas rasturio i pravio novu postavku. Hteo sam da kazem da administratori mogu slobodno da zakljucaju ovu temu posto ubrzo otvaram novu temu sa novom postavkom. Grin Beer Thumb up
Edited by Kum 1229 on 10.10.2009 23:46

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,318 jedinstvenih poseta