14.06.2026 04:42
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Mojih 600 i kusur litara.
drlessa
Prvo elim da ti čestitam na jako,jako lepom akvarijumu!!!!!!
Jako,jako m ise dopada ovaj akvarijum.

Akvarijum malte ne identičnih dimenzija i sam imam, u fazi sam "transformacije" istog sa jednog na drugi tip akvarijuma pa sam s posebnom panjom ispratio sta je sve napisano ovde.

Jako mi se dopada ideja da u tako velikom akvarijumu dri Američke patuljke. Američki patuljasti ciklidi se jako,jako dobro ponaaju u velikim akvarijumima i tek u njima se vidi sva njihova lepota. Na moju veliku zalost do sada nisam imao prlike da vidim niti da čujem da neko, u nasem okruenju, drzi patuljke u akvarijumu vecem od 100-200litara jer njima "ne treba" puno prostora, sto je donekle tačno ali prava lepota ponaanja ovih riba se vidi tek kada su u velikom akvarijumu. Imao sam prilike da to "isprobam" i da vidim kako sve to moe jako lepo da funkcionie...

Daj jo nekih slika kada stignes... Beer

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
Passenger
Hvala drlessa na komplimentima u ime stanovnika aq Grin

Da ne budu samo amerikanci ubacih i 5 Kribensisa (Pelvicachromis pulcher.) za sada je sve skladno.

Rado bih dodao jos neke patuljke iz Juzne Amerike, ali ih ne mogu pronaci kod nas. Na primer Apistogramma cacatuoides, Apistogramma borellii i sl. Ako ih neko ima za prodaju, neka me kontaktira.

Bice slika kad se jos malo razraste, sad cu krenuti malo intezivnije da vrsim prihranu bilja, posto cijano izgleda odustaje.

charuga77
drlessa je napisao:
Prvo elim da ti čestitam na jako,jako lepom akvarijumu!!!!!!
Jako,jako m ise dopada ovaj akvarijum.

Akvarijum malte ne identičnih dimenzija i sam imam, u fazi sam "transformacije" istog sa jednog na drugi tip akvarijuma pa sam s posebnom panjom ispratio sta je sve napisano ovde.

Jako mi se dopada ideja da u tako velikom akvarijumu dri Američke patuljke. Američki patuljasti ciklidi se jako,jako dobro ponaaju u velikim akvarijumima i tek u njima se vidi sva njihova lepota. Na moju veliku zalost do sada nisam imao prlike da vidim niti da čujem da neko, u nasem okruenju, drzi patuljke u akvarijumu vecem od 100-200litara jer njima "ne treba" puno prostora, sto je donekle tačno ali prava lepota ponaanja ovih riba se vidi tek kada su u velikom akvarijumu. Imao sam prilike da to "isprobam" i da vidim kako sve to moe jako lepo da funkcionie...

Daj jo nekih slika kada stignes... Beer

Ima jedan subotičanin u 350 lit. dri patuljke. Odlično izgledaju uivo!
Pa pretpostavljam da će i ovaj aq. biti bomba na kraju.

http://dalmacija.atspace.com
drlessa
Ja sam pre nekoliko dana bio u Čekoj i nagledao se prelepih primeraka americkih patuljaka, ukupno osam vrsta!!!

Ja imam jedan par cacadoutes i jedan par Apistogramma viejita i naravno ramove...

U subotu idem do Madjarske ako na nesto naletim pazaricu...

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
Passenger
Evo posle dosta vremena jedne slike nakon sto mi se cini da sam savladao razne alge.

Resio sam se koncaste, cijano i jos po nekih, i sada mi se cini da idem ponovo u napred.

Slika nije bas najsrecnija, al sam ja srecan Smile
Passenger attached the following image:
passenger.jpg

Dejan Stefanovic
lepo lepo Thumb up , prezivljavaju li skami u tom akvarijumu obzirom na toliki br. ciklidač

valisnerija
Sta reci kad su kolege sve rekle!

lepa litraza,jos lepsi akvarijum,sad kad si se resio tih prokletih algiThrough wall
baci se na jedan lep raspored bilja!

Jel si planirao mozda da se pozabavis malo i dubinom u akvarijumu,meni nesto nije mesto tom panju na sredini!
Mozda da ga pomeris u neki ugao levi ili desni,vise mi se svidjalo ovo sa ova dva brdasca....

Samo jedan predlog ukusi su razliciti,u svakom slucaju lepo ce to biti!

Passenger
Mali update.
aq1.jpg

Passenger
Mali update 2.
aq2_2.jpg

StefanovicV
U Passenger neverovatan aq! Applause
Jedan od najlepsih koje sam video! Cool

krcko
Da ne bude ba sve hvalospev. Kako je centralni komad harda prvo to pada pri pogledu, poradi na tome da i kompletna postavka počne da dobija takav izgled. iaj bilje da ima pad ka levom i desnom kraju, tako da uz ivice stakla bude malo vilje nego prednji plan. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Passenger
Hvala svima,
@Krcko, trenutno ga pustam da se popuni biljnom masom, a svakako ne zelim da postane dzungla vec fina uredjena bastica. Tako da svakako sledi trimovanje, samo cekam da se popune sve rupe i stvori dovoljno biljne mase, ipak je ovo dva metra, treba vremena da se ne primeti da je ovde vise vrsta algi haralo.

Samo jedan pelcercic kabombe je bio ostao, a sada ne mogu da izadjem na kraj sa istom. Znam da po nekima gubim osecaj dubine stavljanjem panjeva u sredinu, al sta je tu je, ne bi ih nabijao levo i desno, tu je malo tesno.
Edited by Passenger on 17.06.2011 10:45

AquaShop
Lep akvarijum.

Pretpostavljam da si zadovoljan Smile.

Sve najbolje.

Passenger
Stvari su se malo otrgle kontroli.Usled nedostatka vremena desilo se ovo:
img_1192.jpg

Edited by Passenger on 21.10.2011 21:04

Passenger
Sutra uzimam macetu u ruke Grin
Mislim da cu prvom prilikom da izbacim Rotalu i Kabombu uz Ludvigiju, jer previse brzo rastu, ne ostavljajuci mnogo prostora i svega ostalog za spororastuce biljke prednjeg plana.

Predlozi za neke spororastuce biljke zadnjeg plana su dobrodosli. Pada mi na pamet za sada Rotala wallichii.
img_1191.jpg

Edited by Passenger on 21.10.2011 21:09

krcko
Četiri meseca prođe, a ...Sunce zađe, pade tama...rekoh da ia to levo i desno od drveta, pa sad je prilika da dovede u red sve Thumb up . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
SnikS
Lepa litraza,dobre dimenzije,samo cesce pali kosilicu i ovo moze da bude veoma lep aq.

Passenger
Evo palo je trimovanje, nadam se 'a la Krcko' Smile
Hvala na sugestijama.
img_1197.jpg

Edited by Passenger on 22.10.2011 20:53

Passenger
.
img_1198.jpg

Passenger
Bice bolje, kad stigne bolji aparat, ipak je ovo slikano samo mob telefonom Cool
img_1199.jpg

Edited by Passenger on 22.10.2011 20:54

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,859 jedinstvenih poseta