14.06.2026 12:09
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Chi mai (zander)
daweed
Kako dobro izgleda eleocharis čoveče... ApplauseApplauseApplauseApplause ta je bilo sa onim aq gde je bio samo eleocharis i granač

http://daweedaqua.tk
zander
Sad si me naterao da trazim po forumu... Misli verovatno na ovaj akvarijum koji nisam dovrioč
Tu sam odustao jer je podloga pravila jako velik problem. Biljke su imale jako lep start ali je sve raslo sa algama zajedno. Jako je velika borba bila i na kraju sam odustao, kad je krenulo da mi se deava da biljke konstatno pokazuju nedostatak 'nečega' (ali ne Kalijuma), neto slično kao u onoj temi kod Karla to smo pričali, moe da mu radi ta hoće i ceo interenet da prevrne ali spasa nema...
Zato je sam treset uglavnom iz tako nekih kupovnih pakovanja u velikoj količini u podlozi po meni bezveze, da ne kaem sr... Ne dozvoljava ti da đubrivom nadomesti neke stvari nego na sve to reaguje jo gore... Al ajd, da ćutim bolje jer je to na ovim prostorima jako cenjena podloga, skoro kao ADA aquasoil Wink
Evo tog akvarijuma...
http://mojbiljnia...ika4_1.jpg

daweed
zander je napisao:
biljke konstatno pokazuju nedostatak 'nečega' (ali ne Kalijuma)

GrinGrinGrinGrinGrinGrinGrinGrinGrin hahah

Izvini za off.. E kako je dobro izgledalo, ba mi je krivo....

zander
Ovih dana sam predstavljao akvarijum na www.akvarij.net i pre vremena sam uslikao po koju sliku bez opreme. A usput sam se podsetio malo kako izgelada slikati akvarijum Smile
Trenutno stanje je ovakvo...
zander attached the following image:
iwagumi06.jpg

Belmondo
Mnooogo dobro izgleda. Lepo si slozio kamenje Thumb up

http://www.akvarijum.org/forum/
daweed
Auuu čoveče pa ovo ba izgleda moćnoApplauseApplauseApplause

kisleon
Sviđa mi se sto je sve tako mirno, rasbore savreno idu uz ovaj skejp. Applause

kojot
Ovo je stvarno super.Riccia i bela pozadina su pun pogodakThumb up

Jel otputovala fotka kod nekih sudijač

zander
Nisam ga jo zavrio, ovo je bilo samo probno slikanje Wink Od 20 uslikanih jedva da sam ovu jednu uspeo da izdvojim da liči na neto...
Sa slikanjem ću da zabrljam i drugi put, znam da ne znam Wink

brlanE
Provaj na neki način odbrljat tu svetlosnu traku, koja ti u vrhu secka visoku travicu na dva dela. Provaj sa crnom lepilnom trakom na vrhu zadnjeg stakla i po staklu do nivoa vode ili da zakloni "neonku" nečim, da ne sveti direkt. Probaj i sa neonkom na tlu iza "brda".
Inače puno je dobar i biče jo ....

pozdrav svima brlanE

zander
Taj sam savet danas isto dobio od Mrvice, nisam o tome ranije ni razmiljao... Ali dobar predlog Thumb up
Nego, tek 5 postova ima a bio si na 2 ili 3 okupljanjač GrinWink
Pozdrav Beer

biobiofizicar
Zamislite temu sa 50 postova i nijedan moj. Shock
Razlog dosadasnjeg cutanja su neke moje unutrasnje nedefinisanosti u razmisljanjima o ovom akvarijumu, kao i moj licni ambivalentni stav prema iwagumiju kao stilu uredjenja aq.
Ipak akvarijum ulazi u zrelu fazu i svakako zasluzuje komentar.

Oko eksperimenata sa fotkanjem rekose predhodnici. Mozda probati jos neku svetlu varijantu pozadina (onih "mojih" kic sa kesama...)
Bastovanstvo u ovom aq je u stilu vlasnika odradjeno vrhunski.
Brdasce sa kamenom i biljkama na njemu izgleda mocno Thumb up
Ono sto je mene zbunjivalo je Eleocharis. Sa jedne strane ga obozavam i u ovom akvarijumu je prelep zdrav i Parvula izuzetno gusta, ali Vivipara (iako zdrava) retka je do bola i nekako odvlaci paznju od ovog bozanskog brdasca i ovoliko i ovako postavljena (simetricno sa obe strane) je po meni kontraproduktivna. Trenutno nit je dovoljno visoka da ljudski savije na povrsini, nit je dovoljno gusta da sama sebi da do znacaja.
Sa druge strane Parvula (prelepo zdravo-gusta) je postala previsoka (i suludo zvuci, ali prekrupna za prednji plan - obzirom kako se sitnolisno bilje spusta sa brda) i ozbiljno je zaklonila brdo na kome je glavni akcent . Sve ovo sto se spusta sa brda (ukljucujuci i kamenje) trebalo bi nezaklonjeno da se spusta sve do prednjeg stakla. Svakako bih ostavio i E. Parvulu i E Viviparu u ovom akvarijumu, ali nekako drugacije rasporedjene. Mozda E Parvulu uz jedno bocno staklo i jedan prednji cosak, a E. Viviparu gusce u dijagonalnom zadnjem cosku u odnosu na E. Parvulu.
Jednostavno otvorio bih kompletno brdo pogledu posmatraca i nabio mu one fantasticne biljne slapove direktno u oko.

I to je ono sto me kod ovog aq mucilo: Morao sam da kritikujem biljku koju mnogo volim i koja u ovom aq izgleda bastovanski fenomenalno, ali je u odnosu na ostatak scapea (i centralni motiv) trenutno u disbalansu.

Naknadni edit:
Da nebude zabune misljenja sam da ovaj aq ima strahovit potencijal, ali sam nevest da definisem kako postici savrsenstvo u minimalizmu iwagumija.
Edited by biobiofizicar on 11.06.2010 16:05

krcko
Iliti, kako bi na narod rekao, ima tu neto to...nae kokoke a, nije...
Interesantno da je na ovo gutanje Harda upozorio i Octo. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
zander
Razumem BioBio skroz tvoju odbojnost prema Iwagumi stilu. Al eto, uzeo i ja to da probam... Videla aba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu Wink

Ovih dana sam se bio raspisao malo na Hrvatskom sajtu www.akvarij.net , moda neko prati tamo forum, pa se pokrenula jedna zanimljiva tema o protoku vode, onda me je to navelo da slikam nedovren, nespreman akvarijum, takav kakav je tad izgledao i pokaem kako to moe da bude urađeno sve i na slabom protoku... Povadio sam opremu i slikao akvarijum takav kakav je...
Iako sve izgleda korak do zavretka cele postavke jer se sve razraslo, ovaj akvarijum ću da odravam malo due ne planiram da pravim nita novo, rasformiraću ga kada mi dosadi.... Tako da će da bude tu i posle finalne fotke, jo jedna finalna i jo jedna i ko zna na ta će posle da izgleda Wink
Prvi put kada sam video Iwagumi stil, nisam bio neto posebno oduevljen, ali mi se vremenom to mnogo svidelo... Viviapare ima dosta i na povrini ali kad sam ja to 'veto' uslikao nita se ne vidi, moda će se videti kada sakrijem taj bljesak nazad od rasvete ili probam neto na onaj tvoj fazon sa kesama ili zatamnim malo pozadinu...
Biće tu svega jo... Ipak tvoja jedna kritika vredi vie nego 1000 aplauza Thumb up
Edited by zander on 11.06.2010 21:03

Arcus
Napred glosu umesto parvule. Ta mi glosa ba nekako pae za iwagumije,a imaće otvorenije brdo. Wink

zander
Moglo bi, al to volim Eleocharis... Moda kasnije i tako isprobam Thumb up

biobiofizicar
zander je napisao:
Razumem BioBio skroz tvoju odbojnost prema Iwagumi stilu. Al eto, uzeo i ja to da probam... Videla aba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu Wink
....
Biće tu svega jo... Ipak tvoja jedna kritika vredi vie nego 1000 aplauza Thumb up

He he!Grin
Evo i 900 x zabljih Applause za ovaj gumi-gumi...

Onih preostalih 100 Applause (do hiljadu) cuvam kada osisas travnjak i turis glosu ili HC do prednjeg stakla u kombinaciji sa jos nekim sitnolisnim biljnim raritetom recimo UG

dexter
Slozio bi se sa blagajnikom da Eleocharisu vise nije mesto uz prednje staklo, zaklonio je kamenje. Mozda da spustis UG ka prednjem staklu.
Vivipara u zadnjem delu deluje nekako prozirna i simetricno postavljena leva i desna strana sto se tice nje.

Mozda bi bilo dobro da je uklonis sa leve strane, barem bi ja to probao, ali ti vidi pa se igraj jos malo Smile

www.aquaplants.org
zander
Jel treba nekom E.Parvuleč PP
Stigla mi je danas Glosa od Isnogooda za prednji plan.

Videću Dex, moda je pustim da se zgusti malo, ja volim da je i ona malo pod konac pa je sa čeljom proređujem. Inače izgleda mnogo guće i krupnije nego na slici.
Ali imam utisak da će stvarno sve biljke da mi progutaju postavku ako ih u dva dana ne poseckam malo... Izgleda da sam ih dobro nađubrio Grin

Sad imam da podignem ceo talog iz podloge kad budem vadio Eleocharis Cool ba vam je super taj predlog... Through wallWink
Al ajde, probaću i to.

sejn
Akvarijum je mnogo lepsi nego na slici,mozes povuci Eleoharis uz veliko kamenje po malo, a Raspaliti Glosu napred.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,107 jedinstvenih poseta