14.06.2026 06:07
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
 Print Thread
Duet
biobiofizicar
Ostadose neke fotke sto sam upravo okacio i na predhodnoj strani
Evo i malo detalja iz centra i malo pristojnija frontalna fotka...
biobiofizicar attached the following images:
dsc06692aa_1.jpg dsc06690aa_1.jpg dsc06711aaa.jpg

biobiofizicar
lagani update posle malo laganog sredjivanja, lagano slikano mobilnim uz lagano uzivanje ispred ...
Wink
biobiofizicar attached the following images:
211120141420xxx.jpg 211120141421xxx.jpg

biobiofizicar
Akvariju mi su se po ko zma koji put pretvorili u kutije napucane biljkama od stakla do stakla, pa preko povrsine vode i napolje. Kipili su od biljaka, kao kada naraste kvasac.
Krenuo sam u sredjivanje vece nego ikada do sada u ovih 5 godina od kako su formirani.

Za sada Tasa je "obrijan" do nule i osim podloge koja je jedina ostala, ali ultra detaljno izsifonirano, sve drugo je izletelo napolje.
Polako se u njemu slaze nova postavka od postojecih natoljenih grana, sa novim kamenom i delicem biljaka koje su bile u njemu. Idem na nezahtevnu varijantu, centralne postavke, sa rizomskim biljkama nazad uz staklo i sitnim, ali nezahtevnim napred u podlozi.

Sto se Save tice planiram da ga skroz ispraznim, pa ispocetka od nule slozim nesto novo sa braon podlogom.
Otom - potom, prvo da se izborim sa Tasom...

deanjmi
uf mogu misliti na kakvim ste mukama u dujetuSmile.Zeljno iscekujem slike Tase a i Vase.

biobiofizicar
Evo radnih fotki:

Delić kra i kofa i posuda sa biljkama i hardom (duplo vie toga se i nevidi, a jedan prazan akvarijum od 120litara mi je sluio kao privremeno skladite), pa slaganje grana, pa kamena, pa kićenje harda rizomskim biljkama uz samo staklo i izmedju kamenja i granja, pa rad na detaljima sa dodavanjem jo grančica, kamenčića, beba biljčica i sadjenja prednjeg plana.
biobiofizicar attached the following image:
nevduorad.jpg

biobiofizicar
I obrni okreni za sada to izgleda ovako. Nita zahtevno, jedna klasik centralna postavka dodue neto nia uz nabijeniji zadnji plan uz zadnje staklo i sa jednom centralnom terasicom od grana u sredini. Namerno sam ostavio vie slobodnog prostora jer poslednjih godina sam u ovom akvarijumu i njegovom gustiu retko vidjao ribe u slobodnom rasplivavanju. elja mi je da bubnem jedno veće jato da luduje po akvarijumu. Ostaje da se sačeka da se listovi malo prirodnije orijentiu, pa da se secka ono to trči, tu i tamo malo dopuni. I filter namerno nisam maskirao hardom jer ovo nije takmičarac, a dojadilo mi je da večito slaem postavke počevi od desnog ćoka i sa primarnim ciljem da sakrijem "black box".
img_20150206_215003aa.jpg

Rasta
Bogami Bio nemas mira ko ni ja Thumb up malo malo pa tumbanje, svidja mi se novi raspored, kad se razraste ovo napred bice jos bolje Grin kamenje je bas lepo uletelo

i da drugi sto pre bude da ne kvarimo duet Applause

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
biobiofizicar
Tumbanje je uzrokovano supersoničnim rastom spororastućih biljaka...Grin
Ukinuo sam im hranu, skoro pa ukinuo CO2, jo da im ukinem i svetlo, a one rastu pa rastu ko mutave... Dodue izmedju 2 tumbanja od mene dobiju maksimum jo 2 zamene trećine vode na svakih par meseci, plafon jedno ianje i to im je to od mene... Ostalo vreme samo ranim ribe i posmatram kako se prepliću i pune staklo.

Ovaj put sam ipak reio malo da osveim vizuelni doivljaj i eto i malo jačeg tumbanja.
Naravno da slede i radovi na Savi, pa da Duet opet zablista u punom sjaju...

Rasta
Sta ces sa suncanicom Grin u tiganj hehe Goodbye

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
biobiofizicar
Ma samo ako mi ove moje cure iz kancelarije dozvole da je se kurtaliem ima da je turimo u neko staklo kod Coe u salon, pa da mu malo terorie ostale stanovnike.Shock

biobiofizicar
Evo doradjivao sam jo neke sitnice u pozadini, a i listovi su počeli polako da se prirodnije orijentiu ka svetlosti. Neka odmori par dana, pa da seckam vikove...Wink
img_20150208_215818aa.jpg

biobiofizicar
Radovi u Savi su u punom jeku.
Ovo na slici nije buduca postavka nego samo jedna probna varijanta koja je trajala ne duze od 24h. Mozda jednom slozim i ovo sa mosticem posto je prava skejperska postavka, ali ovaj put nisam odoleo svojoj davnasnjoj zelji da slozim balvan-masiv na livadi, pa je postavka otisla u tom pravcu...Wink

Radi se radi, sadi se sadi....Rofl
img_20150210_171930aa.jpg

biobiofizicar
POsadio sam i prednji plan i jos ponesto, a evo i bazicnog harda: Masiv na ledini...
img_20150212_081354aa.jpg

HORUS
Uf, to volim ove postavke sa mnogooo panjeva. Zakiti mikrosorumima, anubijama i bolbitisom, i zavrio si pola posla. Smile

biobiofizicar
Ja obicno kitim postavke anubijama mikrozorumima i bolbitisima, ali ovaj put zelim balvan na livadi, tako da cu mozda zakititi samo u pocetnoj fazi dok biljna masa travnjaka oko panja ne nabuja. Zasadio sam i HC i montekarlo i eleoharis i glosu u raznim delovima prednjeg plana i zasencenim po krajevima i maksimalno osvetljenim u centru, pa ce mo videti sta ce gde krenuti...

Ovaj put zelim nesto drugo i sto se razlikuje od mojih dosadasnjih postavki koje su uvek nakicene rizomskim biljkama...

Evo i inicijalne sadnje...
img_20150213_095416aa.jpg

Vlada991
Hmmm, ja sam ipak za neki zbuncic narrowa, neadl leafa i bolbitis mini. Velik je panj i nekako previse "golo"izgleda. To je neko moje misljenje... Smile

Bice ovo super staklo. Cool

redzinald
Ovo izgleda fantastično, kad se tepih formira biće fantastično... Pratim sa uivanjem

biobiofizicar
Posadjena blyxa u centralni deo iza panja i u rupicu izmedju grana u centru sve sa par staurogina. Hvala za deanjmi-a WinkBeer
Leglo je ko guza na nosu...

deanjmi
Nema na cemu i drugi putBeer

pedja
Bio,jel to lego neki soil ili mi se cini??Cool

Postavka izgleda obecavajuce...Thumb up

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,313 jedinstvenih poseta