14.06.2026 10:42
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Algae's Requiem (Zander)
zander
Nesto me je internet zezao pa nisam odma uspeo da postavim i ovu sliku...
Evo kako sam nasuo pesak u prednji plan, sada se samo ceka zadnji plan da izraste i onda mislim da na red dolazi slikanje...
zander attached the following image:
ar92.jpg

Gjuro
Applause Nestrpljivo cu cekati finalnu fotku, ovo nesumnjivo bice odlican akvarium.

krcko
Kao da mi neto smeta na desnoj strani, ono iza ili ispred Cyperusač Pozdrav

http://www.adsrs.org/
lp
Pa ovaj akvarij je jo ivč Shock

Super izgleda, i ovako preuređen. Ja sam ga zadnji put vidio na 8 strani. Beer

Kako si zamislio zadnji plan, da prati liniju drveta ili na divlje da vire vrhovi okoloč

U svakom slučaju jedva čekam zavrnu fotku...ne sumnjam da će biti prvoklasna. Nejvie mi se sviđa dojam otpalog panja koje ovo drvo ostavlja. Thumb up

www.hraquascape.org
zander
lp je napisao:
Kako si zamislio zadnji plan, da prati liniju drveta ili na divlje da vire vrhovi okoloč

Jos se nisam odlucio da li da zadnji plan tj Rotalu green ukosim nekako na jednu stranu, o tome bas razmisljam a jos imam vremena da je tako istrimujem, inace sada sam je posekao celom duzinom na istu visinu a videcu mozda je i tako ostavim.

U svakom slucaju ne bi voleo da zbun ima neki pravilan oblik nego neka bude onako pomalo divlji i jos bolje ako bude rotala onako malo povijena ka dole, to mi se svidja. E sad kako joj bude, tj kako bude htela da raste Smile

@Krcko, ne znam ni sam sta bi dodao ili oduzeo na toj desnoj strani... Cypreus je biljka koju obicno stavljamo do zadnjeg stakla, al reko ajde malo neka zaigra u veznom redu mozda to bude dobitna kombinacija SmileWink

Mislim da bi trebao onaj mrak u levoj strani gde je bolbitis nekako jos da resim, tu cu da uguram mozda neku svetliju biljku, to ovako cisto sam sebi predlazem... WinkWink

krcko
Gledam i razmiljam, recimo da Cyperus ostane tu usamljenč Prednji deo ne dirati. Pozdrav
Edited by krcko on 26.07.2011 13:11

http://www.adsrs.org/
darkoh
I meni se ovo svidja. Prednj plan si osvezio u dva poteza zato Applause
Lepo se uklopilo ovo kamenje sa moraWink

biobiofizicar
Ceratopteris silliquosa je idealan za ovu levu rupu. Slicne strukture lista kao bolbitis, izrazito svetle puti, moze samo da se ugura u bolbitise, ne mora ni da se sadi, brzo raste, moze da se cupkaju veci listovi.
I ja sam tako miksovao sa bolbitisom samo uguravajuci gde hocu u listove bolbitisa, par malih plivajucih pelcera ove biljke i ona nastavi brzo da raste i kombinacija mi izgleda odlicno. Kada preraste i listovi postanu preveliki bacim 90% i opet uguram par malaca (koji se obavezno naprave na vecim listovima) i Jovo na novo.... Wink
Edited by biobiofizicar on 26.07.2011 20:51

zander
eee tako cu i da uradim , taman ga imam u drugom akvarijumu a nije mi to palo na pamet nego sam stavio da probam hotoniu p. da vidim kako ce ona izgledati, ali silliquosa je bolje resenje Thumb up

zander
Panj koji je najblizi svetlu je pokupio malo zelene tackaste alge sto se i vidi sa predhodne slike i sada sam ga prekrio alu folijom pa cu je ostaviti tako na par dana... Ajde reko i sa time malo da se zezam dok cekam da izraste zadnji plan... Smile

Ova mini glosa krenula i pesku da raste No no Red card
ar94.jpg

zander
Evo zasto beli pesak ne stavljam od starta... Za samo par dana evo prljavstine...
ar95.jpg

zander
I evo jos jedna slicica, ovde se mozda vidi koliko dobro je krenuo Cypreus helferi da raste, na sve strane pusta nove listove, stare uvenule sam mu posekao...
U iscekivanju finalne eto jednog malog update-a Wink
ar96.jpg

lp
Joj i mene ubio taj bijeli pijesak u prolom postavu...nikad vie. Imao sam dojam da samo njega čistim non-stop, iako je kod mene bio svuda okolo, pa je i bilo vie posla. Wink

Lijepo izgleda cyperus...fino je krenuo nema ta. Izgleda da njemu treba potena podloga ipak.

Jel gnoji isto ili manje s obzirom da ti je zemlja u podlozi sadač Jel ti jo uvijek svjetlo dugo gori i sa t5 lampamač

Super ti je ta Elatine. Grin
Edited by lp on 08.08.2011 13:52

www.hraquascape.org
kojot
Odlicno izgleda sad Thumb up
Vidim da zeli da ubije zelenu sa panja, a meni se bas svidja taj efekat, jer drvo izgleda staro i načeto zubom vremena.

Aaa, M. tuberculatum...lepa biljčica nema ta.Grin

zander
Sad je to vec zuti pesak Wink Ali neka, njega cu da usisam malo samo pred slikanje i da ubacim novi.

Ubacujem djubriva i preko vodene kolone, neke stvari odokativno i na kasikicu ali ne nesto mnogo (KNO3, K2SO4, Ureu i mikroelemente), a iz rastvora dodajem Fe, KH2PO4 njih ubacujem onako "malo jace" Smile i ubacujem jos neko Diy djubrivo GrowHow14-11-25+Mikro - ono hoce izgleda da izazove malo crne cupave alge kada se pretera pa sa tim malo pazim koliko dodajem.... A tako nekako djubrim vec duze vreme, ne samo od ovog akvarijuma.

Fotoperiod mi je 11 sati.

Cypreus je lepo krenuo od samog starta kad ne verujem da se jos bio posteno i ukorenio, a sada raste brzo ko neki korov. Imao sam tu biljku davno isto u malo jacoj podlozi i lepo je rasla pa sam je brzo izbacio, tako da eto nekog zakljucka sta ta biljka voli Thumb up

E onu foliju sam skinuo sa panja pre neki dan i skoro da nema vise tih zelenih algi na panju.... Kada sam skinuo foliju i bilo ih je malo ali su kozice bile na njima i cupkale ih, verovatno im je bila ukusna alga u propadanju Smile
Edited by zander on 08.08.2011 14:50

zander
Danas sam malo seckao vrhove biljaka koji su strcali, prebrisao staklo, ocistio difuzor i promenio oko 50% vode. Za dan-dva ili 3 ce da ide feniranje povrsine vode i slikanje Grin
Evo jedne slike pre koji minut uslikane na brzinu, pa mozda sa nje uvidim gde bi jos sta mogao da prepravim, dodam i oduzmem, ili bude jos kakav predlog....

biobiofizicar je napisao:
Ceratopteris silliquosa je idealan za ovu levu rupu.

Boleta sam poslusao za C.Siliquosu i uglavio sam je svugde po malo cini mi se OK sada Thumb up
ar97.jpg

Edited by zander on 09.08.2011 01:07

lp
Super će to biti za finale...ostale su samo finese.

Ja bi jo desnu zadnju stranu iza pustio malo prema vrhu...u razinu lijevih biljaka, pa onda na slikanje...i ovo kamenje lijevo u kutu dole, po meni previe odvraća panju. Malo bi ga zazelenio jo.

Ostalo je za 5-icu. Beer

www.hraquascape.org
zander
Evo jednog pokusaja...
ar98.jpg

Edited by zander on 10.08.2011 16:25

Dejan Stefanovic
reprezentativan akvarijum nema sta Thumb up bilo mi je vrlo interesantno da ponovo procitam temu i pogledam kroz koje je sve faze akvarijum prolazio u ovih 13-14 meseci...
Edited by Dejan Stefanovic on 10.08.2011 17:43

biobiofizicar
Odlican pokusaj Thumb up
Dobro je sto si proredio nazad desno da se vidi plavkasta pozadina.
Vec ovakav moze na AGA2011, a mozda smislis i nesto bolje u narednih mesec dana - ko zna Wink

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,982 jedinstvenih poseta