14.06.2026 04:55
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Uradi sam
 Print Thread
SEXtet u spavaćoj sobi
biobiofizicar
Niko nije primetio da sam ovaj put kao literaturu na nocni stocic stavio ribolovacku dozvolu za 2010. Wink
Nesto je lakse stivo od uputstva za Canon, a uz nju se i mirnije spava Grin

Pejc
I ja ostadoh uskraćen za odgovor čiji je Canon 30D Grin

biobiofizicar
Canon EOS 30D je Japanski (made in Japan) Grin
Putem robno - novcane razmene stigao je u ruke brata moga nevencanog zeta Engleza (nije da se pravi Englez - pravi je Englez - made in Engleska) :p, a putem bratske ljubavi stigao je od brata bratu (na ti mladji brate - ja cu da kupim bolji...Shock ), a putem Srpske zetovsko-suracke domisljate transakcije (daj mi malo da se igram) Beer trenutno je udomljen na mom nocnom stocicu...Thumb up

Uf!!! Ko razume - shvatice :p

Pejc
Ja razumeh, i izvinjavam se na dosadi jer mi se učinilo da je Canon slikan Canon-om. Pa rekoh da raskrinkam tajno oruje kojim su napravljene ove fotografije Wink

biobiofizicar
Ma ta jedna fotka je uradjena sa samookidacem sa tajmerom i zadrskom. Znas ono namestis pritisnes i onda otrcis i ti da se slikas. Tako je uradio i fotoaparat.Grin
Salim se - naravno... To FinePix dublira Canona na nocnom stocicu Wink

hesperidian
Kako spava zbog filtera meni su oni bili bučni tj vie pumpa za vazduh (imala sam neku atmanovu pumpu kao filter i onu plavu sobo za vazduh?

Ja sam filter gasila noću zbog buke nisam znala da ne sme sada sve čitam detaljno na formu. Ba kada sam pred venčanje selila morala sam da akvarijum od 40l sa svom opremom poklonim jer u garsonjeri nije mesta a moji nisu hteli da imaju nita sa tim.
I da su hteli nisam smela njima da ga ostavim jednom mi je drug dao skalare jer nije hteo akvarijum vie. ja sam posle toga otila na more kada sam se vratila ceo akvarijum je bio braon a skalari uginuli tata ih je non stop hranio rekao mi je da su uvek bili gladni i da im je samo malo bacao ali eto oni se izvrnuli....

Trebalo mi je preko tri godine da polako ubedim mua da donesem jedan manji akvarijumčić jer smo sada u stanu (koji ima razdvojene dve sobe pa neće smetati buka od pumpe za spavanje) zato sam se i odlučila za samo 20l jer se nadam da neće biti mnogo bučan a i bilo mi lake da prvo unesem neto manje. U stvari prvo sam rekla da ću da gajim samo biljke da bi pristao (tajno sam mislila da donesem kozice i puiće jer njih ipak vie volim od biljaka) a onda mi je sam rekao - kupi neku ribicu! Nisam mogla da verujem konačno je pristao na sve Grin Verovatno ga neće ni primećviati posle nekog vremena i cveće u stanu koje je malo a imam ga on ni ne vidi, jedino primećuje samo ono veliko (filadendron i dracenu) jer mu smetaju kad prolazi. Porasle su ogoromne a meni je ao da ih kratim i ako premauju prostor jo malo pa će udarati u plafon (filadendron monstera). Inače mi se u svemu drugom savreno slaemo jedino oko ivotnja i bilja ne, njega uopte ne interesuju.

Tvoja ena je jako tolerantna kad je pristala na onaj haos čistila sam i ja akvarijum jednom mesečno kad nisam znala da nesme ceo da se pere ali nikad nije bilo tako.

Sad mi je jasno koliko posla i truda treba da bi dobio one divne postave, prelepi su!Applause

krcko
Hm, posle izvesnog vremena na zvuke koje proizvodi oprema se svi naviknu i, ne primećuju vie brujanje, umove, isključivanja...Po mojoj konstataciji ti zvuci vie uznemiravaju i smetaju organizmima u akvarijumu.
Ovde ću reći i onu uobičajenu, mali akvarijum, veći problemi, veliki akvarijum, manje brige. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
hesperidian
Da to je i meni palo napamet ako ja čujem kako li ribicama bruji ali nabavila sam debeli stiroporSmile za podlogu moda pomogne...

biobiofizicar
Sto se tice stiropora i onaj od 1cm debljine je OK (posebno za mali aq).
Vazdusne pumpe nemam na ovim akvarijumima (pa nema ni buke) unutrasnji filteri u njima umeju malo da zuje kada nivo vode opadne ili se odlepe od stakla, ali kao sto Krcko kaze navikne se uvo. Ipak malo ciscenja filtera i rotora i malo podesavanja polozaja pumpe u akvarijumu i protoka cini ih 90% vremena gotovo besumnim. Filter se najcesce cuje kada u njega udje vazduh, kada je nivo vode nizak kada ima prljavstine oko rotora, kada je strujanje prejako ili kada recimo nesto od druge opreme akvarijuma vibrira (recimo stakleni poklopci. Sve se to da resiti...Wink

hesperidian
Nabavila sam stiropor i isekla debeo je oko 1,5 cm, unutranji filter - mora da je moj bio prevelik za akvarijum kad je toliko brujao ovog puta traim najmanji koji ima:-)neto kao AT-F301...

krcko
Ono to Ti treba je Atman HF 0100. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,914 jedinstvenih poseta