14.06.2026 08:27
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: STANOVNICI BILJNIH AKVARIJUMA » Ribe
 Print Thread
Mrest Papiliochromis ramirezi
Radmanovac
kisleon je napisao:
Ja sam tu smolu zamiljao kao neku smolu koju moe da lomi, oblikuje i da je stavi u jednu posudu u kojoj će da struji voda i tako će se ti elementi koji prave vodu tvrdom zalepiti za tu smolu...

To to se zovu smole ne znači da i izgledaju u obliku nekih smola.
U pitanju su male loptice (kuglice) prečnika 2-4mm, zavisno od proizvođača.
Pa se kao takve pakuju u određene vrste kolona i voda se puta da prelazi preko njih.

zander
kisleon je napisao:
Evo jedne dobre vesti, izlegli su se u rosi, nekima je jo glava unutra u jajetu ali im je rep napolju i mrdaju. Znam da su osetljive ribe na nagle promene parametra vode i temperature, a kontam da su od takve ribe bebe jo osetljivije. E sad... kad počinje prva klopa i koliko puta na danč tvrdo kuvano umance jajeta ili da sačekam dok ne mogu da pojedu artemijuč

Ajde odgaivači, pomagajte čoveku! Smile
Ako ti zatrebaju mikrocrvi javi se...

drlessa
kisleon je napisao:
.. kad počinje prva klopa i koliko puta na danč tvrdo kuvano umance jajeta ili da sačekam dok ne mogu da pojedu artemijuč

Mislim da treba da sačeka da se poptpuno "izlegu" tj da u potpunosti nestane umančana kesa...

Ja svoje malce uglavnom hranim dekapsuliranom artemijom, manja je od arteije koju sam bućkađ pa daje ribama, ako ti treba toga javi se, dakle ima mikrocrve i dekapsuliranu artemiju u gradu na 1km od kuće Cool
Edited by drlessa on 02.04.2010 10:12

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
kisleon
Ovo im je prvi dan kako su izali iz jajeta i jo imaju umančanu kesu.
Dokle jedu iz te njihove kese na stomaku, ja ću se pripremati za njihovo dalje hranjenje. Trebaće mi za početak mikro crvi a pose ću koristiti artemiju (to ću potraiti kako se radi).

Na kamenu je ostalo par komada ikre koje su se ubuđale, mislim da su to te ikre koje nisu bile oplođene. Da vadim kamen, hoće li ta buđ tetiti ribicamač

bata44
Prvo hranjenje se vri kad proplivaju,a to je otprilike posle est dana,a sve to zavisi od tem.u tom AQ,moe da bude i due ako je voda hladnija.to se tiče buđave ikre poeljno je da skloni,ako roditelji nisu tu,oko su sa ikrom oni će to sami uraditi.

Srećno ti biloč

bata44
drlessa je napisao:
Bogami lepi primerci ramireza...svaka čast uzgajivaču!

Neto nisam primetio te Ramove,jedino Platiku u kotilicičModa nevidim dobro,nosim naočarečččč

Coa
Druze Bato potrebno je da kliknete na linkove koje je postavio drug Radmanovac, to su video snimci iz odgajivacnice druga Brainmana. Na video snimcima se vide ramirezi na koje je drug Drlessa ostavio komentar.

Drug Coa. Grin

bata44
Coa je napisao:
Druze Bato potrebno je da kliknete na linkove koje je postavio drug Radmanovac, to su video snimci iz odgajivacnice druga Brainmana. Na video snimcima se vide ramirezi na koje je drug Drlessa ostavio komentar.

Drug Coa. Grin

Hvala,nisam obratio panju na linkove,zaista nosim naoč.čč

kisleon
Temperatura vode je 30C', roditelji nisu sa njima jer su se izmrestili u zajedničkom akvariumu a tamo voda nije ba najmeka, tako da kad sam ugledao ikru nabrzaka sam im namestio jedan mali akvarium. Vadim kamen sa buđom, grejač i vazduna pumpica rade... sad čekam da proplivaju! Grin Dosad sam samo ancistrusa uspeo da izmrestim, ovo mi je izazov!

bata44
Coa je napisao:

Drug Coa. Grin

Kliknuo sam na link. pa mi drugi link neto ne pije vodučGrin

Coa
Hm, ne znam ta se deava sa tim linkom, ali ću da budem predusretljiv i objasniću ta se vidi na linkovima.

Drugi link traje 13 sekundi i koliko vidim snimatelj je drao svoju kameru tik uz prednje staklo na ta ramirezi (iliti čmarmurezi kako ih u argonu zovemo) reaguju plivajući tik uz staklo samo sa svoje vodene strane. Osim toga jo uočavam mehuriće vazduha u levom delu akvarijuma u 5.6.7. i 8. sekundi snimka. Vidim i da su ramirezi na nekih 2,5 - 3cm, da su neki bolje a neki slabije obojeni i da su najverovatnije iz istog legla.

Prvi link, tj. snimak je malo komplivaniji jer se na snimku pored ramireza, vide i neke ivorotke (iliti svinjorotke kako ih u argonu zovemo) i ja mislim da su to Poecilia reticulata.

Eto, to sam ja zapazio na tim snimcima.

Inače to se tiče mresta ramireza, ja najčeće posmatram sve to kod Svete Hamovića jer se kod njega najvie zadravam kad idem u goste, retko kad je to manje od 6 sati. Onda imam vremena da gledam njegove ramireze i mrestove vie nego kod svojih ramireza.
Iskreno, u fokusu su mi sad zlatni ramirezi, jer mi se čine komplikovanijim, obzirom da primećujem da su mrestovi drastično slabiji, iako ne vidim problem sa maticom.

to se tiče upotrebe vode Rosa, ja to nikad nisam praktikovao i mislim da je besmisleno koristiti tu vodu kao i bilo koju drugu kupovnu za mrest bilo kojih riba. Jednostavnije mi je da koristim RO i mineralizujem po potrebi, mada ne osporavam da su moda stotine i stotine hiljade riba videle Rosu ili neku drugu vodu.

Pozdrav svima, a ponajvie Duletu Vujoeviću. Beer

bata44
Coa je napisao:
Hm, ne znam ta se deava sa tim linkom, ali ću da budem predusretljiv i objasniću ta se vidi na linkovima.

Drugi link traje 13 sekundi i koliko vidim snimatelj je drao svoju kameru tik uz prednje staklo na ta ramirezi (iliti čmarmurezi kako ih u argonu zovemo) reaguju plivajući tik uz staklo samo sa svoje vodene strane. Osim toga jo uočavam mehuriće vazduha u levom delu akvarijuma u 5.6.7. i 8. sekundi snimka. Vidim i da su ramirezi na nekih 2,5 - 3cm, da su neki bolje a neki slabije obojeni i da su najverovatnije iz istog legla.

Prvi link, tj. snimak je malo komplivaniji jer se na snimku pored ramireza, vide i neke ivorotke (iliti svinjorotke kako ih u argonu zovemo) i ja mislim da su to Poecilia reticulata.

Eto, to sam ja zapazio na tim snimcima.

Inače to se tiče mresta ramireza, ja najčeće posmatram sve to kod Svete Hamovića jer se kod njega najvie zadravam kad idem u goste, retko kad je to manje od 6 sati. Onda imam vremena da gledam njegove ramireze i mrestove vie nego kod svojih ramireza.
Iskreno, u fokusu su mi sad zlatni ramirezi, jer mi se čine komplikovanijim, obzirom da primećujem da su mrestovi drastično slabiji, iako ne vidim problem sa maticom.

to se tiče upotrebe vode Rosa, ja to nikad nisam praktikovao i mislim da je besmisleno koristiti tu vodu kao i bilo koju drugu kupovnu za mrest bilo kojih riba. Jednostavnije mi je da koristim RO i mineralizujem po potrebi, mada ne osporavam da su moda stotine i stotine hiljade riba videle Rosu ili neku drugu vodu.

Pozdrav svima, a ponajvie Duletu Vujoeviću. Beer
Sada si sve rzjasnio i najverovatnije ću moda shvatiti,samo nisi rekao dali su to isti Ramovi samo snimani sa različite udaljenosti.Neznam zato meni natura Rosu,jer je nisam pomenuo,tu vodu koristi SH i PeraT.
Edited by bata44 on 03.04.2010 21:49

Coa
Sad sam opet bio predusretljiv i zvao druga Brainmana, jer ne znam odgovor dok njega ne pitam. Poto drug Brainman kod mene uiva neograničeno poverenje, onda mislim da je pouzdano da prenesem.

Ramirezi su iz dva različita akvarijuma, a u to vreme je imao oko 20-ak akvarijuma gde su bili samo ramirezi, jer je trebalo negde smestiti 3000 - 4000 ramireza.

Vama se izvinjavam, ako ste me pogreno razumeli za Rosu, jer nemam pojma ko je koristi. SH-a ću da zovem isto da ga pitam da li je koristi iako to nisam video, mogu da zovem i PeruT, ali nemam njegov telefon iz prostog razloga jer ne poznajem čoveka, kad ga upoznam, pitaću ga, iz prostog razloga to volim da pitam. GrinGrinGrin

kisleon
I ja bi najradije koristio RO, ali ga nemam, rosa mi je za sad jedino reenje pored prljave kinice i tvrde česmue.

3. dan kako su izali iz ikre i jo se bacakaju na dnu, bez promene.

kisleon
4. dan kako su izali iz ikre proplivali su. Dao sam im mikro crve (poto nisu se penjali po staklu od tegle, ja sam zagrebao vrhom od srafcigera po hlebu)
5. dan istim postupkom zagrebo po hlebu rafcigerom, posle par sati promenio vodu 25%, temperatura konstantna 28C'. Od uginuća... bolje da kaem od preivelih je 6 komada koji jo ivahno izgledaju. 2 stvari mislim da su bile problem, nečista hrana (jer sam zagrebao po hlebuThrough wall ) i čista rosa, mislim da sam trebao na početku odmah staviti 1/3 česmue.

ta vi misliteč
Edited by kisleon on 08.04.2010 17:25

Santorini
Mogu da se raspitam za smolu koja firma prodaje na malo,cini mi se da je u Munze-u pa ako sme m da joj objavim ime ucinicu to.č

kisleon
koliko kotač jel se dobija sa stubom ili u rimfuzič

Santorini
Mislim da je do 10tak yura litar ali raspitacu se

kisleon
Od celog mresta jedna ribica mi je jo uvek iva! Hranim ga mikro crvima, ao mi ga je to je ostao sam, ehh. I ako nije uspeo mrest, bar sam za nijansu pametniji. Zahvaljujem se Zanderu za mikro crve, lepo sam razmnoio kulturu i odravaću je, ko zna moda mi opet zatreba.

Punker
Mozda malo kasnim ...

Necu da nagadjam zasto su malci uginuli , ali je vrlo moguce da je zbog prljave vode , jer kako kazes sa mikro crvima si ubacivao i hleb .
E , hteo sam da ti dam samo par saveta u vezi toga ..
Ako u posudi ima hrane , hleba , kvasca ili cime ih vec hranis , crvici ce uvek biti na toj hrani . Tek kada je pojedu pocinju da se penju po zidovima posude i odatle ih mozes skidadi i davati ribama jer na zidovima posude nema niceg osim crva . Tako je bar kada je kolonija u razvoju i kada nema puno crva , jednostavno se svi sakupe na hrani .
Pobaj kada pojedu hranu , da ih ne hranis par dana , trebali bi da pocnu da se penju po zidovima posude .

Pozdrav ..

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,732 jedinstvenih poseta