|
Spirit of natural
|
| dexter |
Posted on 27.12.2009 09:38
|

član
|
tripko je napisao:
Dobro izgleda nema sta. I mene zanima gde nadje glinu. Takodje mi se sidja i kamenje, gde to iskopa. I jos jedno pitanje debljina stakla je 6cač posto bih mozda pravio aq slicnih dimenzija samo nisam siguran za debljinu stakla.
Za glinu sam odgovorio,a sto se tice kamena ima ga na putu ka Belim Vodama pored nekakve firme koja se bavi preradom papira.
Staklo je 6mm. |
| |
|
|
| dexter |
Posted on 27.12.2009 09:39
|

član
|
Kum 1229 je napisao:
Dobar je  , i da li planiras nesto za prednji planč
Razmisljao sam se,ali odlucio sam da ne prekrivam prednji plan,mozda eventualno dodje neka omanja crypta ili pogostemon. |
| |
|
|
| dexter |
Posted on 27.12.2009 09:44
|

član
|
Aquamaniac je napisao:
Lepo...mada,iskreno,nekako mi je Microsorum pteropus ''Narrow'' visak i svidja mi se izgled aq pre nego sto si ga ubacio,naravno,to je samo moje misljenje,a sa druge strane,mogao bi Anubias barteri var. nana 'petit' da stavis na neko vidnije mesto,recimo ispred Monosolenium tenerum-a ili skroz desno.
Planiras li jos neke biljke i koječ Ako ne planiras,cudno mi je stavljanje hranljive podloge za ne toliko zahtevne biljkeč
Da ne ispadne kako samo kudim aq,ali to su neke pozitivne kritike...takodje,svestan sam da je pocetak  .
Petit sam sa namerom postavio gde je da bi popunio rupu,a kada se razraste za jedno pola godine valjda ce dobiti izgled koji zelim.
Sto se tice hranjive podloge na nezahtevno bilje: Posto nece biti skoro nikakvog dodavanja hemije,rekoh neka ima barem iz necega da se tope elementi koje su iole potrebni ovim biljkama.
A mozda kada se zavrsi ova saga,mozda posadim nesto i u podlogu.
Edited by dexter on 27.12.2009 12:39
|
| |
|
|
| dexter |
Posted on 27.12.2009 09:45
|

član
|
@fax
@zdaki
Hvala na lepim recima. |
| |
|
|
| Rasta |
Posted on 27.12.2009 12:03
|

član
|
E bas sam ja hteo isto da te pitam za podlogu, mada nije lose ostaviti uvek otovoreno opciju za neko sadjenje inace Dex postavka je prava neradnicka-moja omiljena bas ces uzivati u njemu  |
| |
|
|
| Jeca |
Posted on 27.12.2009 12:30
|

član
|
Jako lepo i jednostavno. Svidja mi se taj tip postavke kao idejno resenje za kocku.
Izbor podloge je odlican. Super se slaze uz grane i odaje utisak harmonije.
Jedino delim Aquamaniacovo misljenje po pitanju Microsoruma. Nekako je preglomazan i u potpunosti je prekrio Bolbitis, koji je predivan. Velika je steta da se nevidi. Mozda da stavis neki manji primerak. Znamo da ih imas za izvoz. 
U prednjem planu mozda poneko ostrvce sa Monosoleniumom na lavi bi lepo leglo. |
| |
|
|
| Dusan79 |
Posted on 27.12.2009 13:34
|

član
|
Dex, necu da komentarisem izgled, tu je vec sve receno. Samo cu da kazem da je glina pravi izbor za podlogu! Po izgledu i boji rekao bi da je bentonit u pitanju. Ja takodje koristim bentonit u podlozi i ne da nema nikakvih problema nego je ,ponavljam, pun pogodak! O glinama je vec pisano i Nene kao hemicar je sve to lepo obrazlozio, a na meni je onda bilo da ga poslusam! I nisam se nikako pokajao. Sada kad vidim da je i ti koristis u podlozi, mogu samo da zakljucim da ce se uvrstiti u standardnu komponentu podloge! Jos jednom svaka cast!  |
| |
|
|
| dexter |
Posted on 27.12.2009 19:21
|

član
|
Rasta je napisao:
E bas sam ja hteo isto da te pitam za podlogu, mada nije lose ostaviti uvek otovoreno opciju za neko sadjenje  inace Dex postavka je prava neradnicka-moja omiljena  bas ces uzivati u njemu 
Naravno,kako se stari sve vise se pribegava nekakvim neradnickim varijantama |
| |
|
|
| dexter |
Posted on 27.12.2009 19:23
|

član
|
Jeca je napisao:
Jako lepo i jednostavno. Svidja mi se taj tip postavke kao idejno resenje za kocku.
Izbor podloge je odlican. Super se slaze uz grane i odaje utisak harmonije.
Jedino delim Aquamaniacovo misljenje po pitanju Microsoruma. Nekako je preglomazan i u potpunosti je prekrio Bolbitis, koji je predivan. Velika je steta da se nevidi. Mozda da stavis neki manji primerak. Znamo da ih imas za izvoz.
U prednjem planu mozda poneko ostrvce sa Monosoleniumom na lavi bi lepo leglo.
I ja bi stavio neki manji pelcer Microsoruma ali nemam ga 
Sto se tice prednjeg plana,on za sada ostaje bez biljaka,ali videcemo mozda neka crypta. |
| |
|
|
| dexter |
Posted on 27.12.2009 19:25
|

član
|
Dusan79 je napisao:
Dex, necu da komentarisem izgled, tu je vec sve receno. Samo cu da kazem da je glina pravi izbor za podlogu! Po izgledu i boji rekao bi da je bentonit u pitanju. Ja takodje koristim bentonit u podlozi i ne da nema nikakvih problema nego je ,ponavljam, pun pogodak! O glinama je vec pisano i Nene kao hemicar je sve to lepo obrazlozio, a na meni je onda bilo da ga poslusam! I nisam se nikako pokajao. Sada kad vidim da je i ti koristis u podlozi, mogu samo da zakljucim da ce se uvrstiti u standardnu komponentu podloge! Jos jednom svaka cast! 
Sto se tice gline,vec sam rekao,ispitao sam je na manjem akvarijumu i dobro se pokazala tako da nisam video razlog da je ne stavim i u ovaj akvarijum. |
| |
|
|
| bata44 |
Posted on 27.12.2009 20:29
|

član
|
Postavka ala Gligaiččč:p |
| |
|
|