14.06.2026 08:27
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve Å”to ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Å ta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Došlo vreme da i ja probam nešto...
drlessa
ma znam da je podloga slaba, al namestice se...

Ma nabavih neke biljke , kao što vidiš, spojih ih sa pelcerima ibiljkama koje si mi ti dao i eto, napravio sam jedan akvarimumčić, čisto probno al moram priznati da mi se svidja...sad imamo još jedan razlog (kao da nam je trebao al ajde) da češće Beer Beer Beer

E da, za ciklide, ne brini, nije kasno za tebe...imaćeš i ti ciklide Cool
Edited by drlessa on 02.12.2009 18:31

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
ZoSo
Evo da identifikujem te biljke :
Ona lopta je Cladophora Aegagropila
Mahovina je Taxiphyllum Barbieri ( Javanska mahovina )
A ona drezga iza panja je Najas Guadalupensis
U zadnjem desnom čošku je neka Cryptocoryna , bar mi se čini

drlessa
Još sam se malo igrado danas...

poslušao sam savete nekih članova pa sam u cilju "zatamnjenja podloge uspeo da pronadjem crne kamenčiće iliti nešto poput šljunka...

Imao sam i ranije zelju da nabavim podlogu u crnoj boji ali nikada nisam uspeo da pronadjem željenu granulaciju. Ova je malo veća ali ne smeta...dobra je, zadovoljan sam.

Evo par slika nove postavke...

p.s.
admini, dajte opciju da se u jednom postu može postaviti više slika
bilo bi mnogo praktičnije i bolje nego jedan psot jedna slika...makar po tri... Wink
drlessa attached the following image:
dsc_0172.jpg

drlessa
e da, došlo je i do manje promene faune u akvarijumu, "uletelo" je par tanitisa i par razbora...
dsc_0180.jpg

drlessa
...
dsc_0184.jpg

drlessa
...
dsc_0194.jpg

drlessa
...
dsc_0208.jpg

ZoSo
Imam par ideja za sitne prepravke , žao mi je
nema Ti druge moraš u radnjicu po Beer
Grin Grin Grin

drlessa
eee....tigre, pivo je na terasi i ladi se...kad budes slobodan dobro mi dosao...a ovaj je sada za experimente...sutra ujutru će se osušiti jedan koji će biti biljni, pravi biljni akvarijum sa sve podlogom i sl.

Podloga nabavljena, akvarijum se sprema... Cool
Edited by drlessa on 05.12.2009 18:52

drlessa
...
dsc_0212.jpg

drlessa
...
dsc_0218.jpg

drlessa
...
dsc_0191.jpg

paleoglodit
Lepo lepo

One Ranisane sa desna stavi na levo i bice jos boljeGrinCool

drlessa
predpostavljam da govoriš o biljkama... Grin

premestićemo, premestićemo...

drlessa
Pre dva/tri dana sam napravio jedan akvarijumčić sa kojim želim da se "ozbiljnije" oprobam sa ovim što vi gospodo radite. Ovaj akvarijum koji sam gore predstavio je ustvari akvarijum sa podlogom od crnog šljunka, bez bilo kakve podloge i sa nekoliko vrsta biljaka...dakle ni prići pravom biljnom akvarijumu...ovo je zapravo ciklidaško biljni akvarijum....iliti u prevodu na Serbski: "Meti biljku u akvarijum i eto ti ga biljni akvarijum" Grin

E, sada, kada sam se naoštrio da napravim PRAVI biljni akvarijum, kad sam dobio PRAVU stručnu pomoć od člana ZoSo-a kao i od strane Zandera koji je pomogao kao "stručni konsultant (kojima se ovim putem zahvaljuem i poručujem: momci...ima TEK SADA DA VAS UDAVIM!!!), kada su mi takođe pomogli članovi paleoglodit i šrafciger (čeka Vas ista sudbina kao i ovu dvojicu) NAPRAVIH ja to čudo....

Ok, ok..."napraviti" je veeeelika konstatacija...pokrenuti je ipak pravilnije u mom slučaju.

Dakle, postavismo pravu podlogu, postavismo pravi šljunak koji pogoduje biljkama, i ja sinoc "posadih" prave biljke u pravi akvarijum....

Naravno, nisam mogao da izbegnem moju omiljenu kombinaciju boja: crna i crvena (omiljena mi je crno bela iz crno/belih razloga al i crveno crna je moćna) u koje su extra uklapa zelena boja.

Volim lavu, te je stavih , za sada tek onako, pošto akvarijum je tek započet i nameravam da ga napunim odgovarajućim biljem (iliti biljem koje želim da nabavim i imam) a kasnije ću nabaviti još par komada još crvenije lave i napraviću pravi dekor sa njom.

Što se tiče akvarijuma, par generalija:

Dimenzije: 55x35x30
Osvetljenje: dve neonke od 18W (jedna je daylight, druga je za biljne akvarijume)
Filter: Atman 301 (230 l/h)
Grejač: Atman 100W

evo par slika, nadam se da nećete zameriti što nisam napisao koje biljke su sada unutra, nisam ni sam siguran Sad ali verujte, ima nade za mene, kada budem nabavio sve što želim , očekujem do kraja sledeće nedelje naučiću sva imena.

Nisam se "držao" niti jednog stila, već polako vidim i znam šta mi se sviđa od stilova, ali rano je da se time bavim...prvo da nešto naučim pa ću onda da se k..čim Cool

napomena:
nisam u ovaj novi stavio niti jednu biljku iz mog prvenca, možda nešto i prebacim kasnije ,ali za sada ne.
dsc_0301.jpg

Edited by drlessa on 09.12.2009 22:43

drlessa
neizbežna nana...nisam je "zasadio, ali sam je "malo" pričvrstio za podlogu...narašće ona, sa njom imam iskustva...samo polako... Cool
dsc_0287.jpg

drlessa
Lava...imam par komadića "od ranije" odkojih je par baš lepo crvenih ali par su "šućmuraste" što mi se ne sviđa, pa ću nadam se uskoro nabaviti još par komada meni odgovarajuće prave crvene boje.
dsc_0288.jpg

Edited by drlessa on 09.12.2009 22:45

zander
Vidim ti si ređao kamenje, a Zoso ti je sadio bilke Grin Usput ste popili mnogo Beer
Sad mogu da ti dam malo biljaka... Sutra svrati Thumb up

SnikS
Jos kad sutra legne i pogostemon...BeerBeerBeer

drlessa
A ne,ne....ja sam sam "sadio" biljke....možda to dobro izgleda na slikama al uživo...nisam baš siguran, moraćete drugovi inspektori da dodjete da to proverite...sumnjivo je to meni....

E da, pogostemon je biljka koja mi sutra stiže Grin ...jedva čekam...to će biti jedna od za mene najbitniih biljaka u ovom akvarijumu.

Planiram da, pored pogestemona, nabavim neku mahovinu, da stavim pored standardne nane i nanu petit, makar dve (coa vidimo se) i da stavim Blyxa japonica kad istu nađem i naravno ako se stručni tim složi da ima šanse da "preživi" ovde kod mene, ta mi se EXTRA sviđa...mozda još nešto maleno ako nađem a one biljke pozadi su koliko znam dosta velike, one su tu za sada, mislim da njih neću držati ovde, al za sad neka su tu...

I to bi bilo to,kada sve nabavim i posadim, od biljaka za ovaj akvarijum, mislim da to nije baš puno,mislim da je to taman.
Edited by drlessa on 09.12.2009 22:56

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново раГи биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,732 jedinstvenih poseta