14.06.2026 06:16
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: USLOVI U BILJNOM AKVARIJUMU » Prihrana
 Print Thread
Oprema za CO2
KBDNK
grujanic87 je napisao korisnik:
silwert je napisao korisnik:
treba ti elektro-magnetni ventil koji se gasi i pali preko tajmera nije neka nauka
ja cekam 2 boce sa atesta vec drugi mesec stalno lazu kada ce da stignu Lecture cenu ne znam jer nisam ja platioCool

Ja sam taj el.mag. ventil trazio po celoj Mitrovici i nisam mogao da nadjem.Od cega bih mogao da uzmem taj ventilčTj. sa cega mogu da skinem pa da iskoristim u akvaristicke svrhe.

Moe da iskoristi elektromagnetni ventil od nekog vozila. Ja lično ne znam od kog iako imam taj elektromagnetni ventil od nekog vozila ali poto se u mehaniku ne razumem ne mogu sa preciznoću da ti kaem od kog vozila. Ima na ovom forumu temu DIY oprema za CO2 pa pogledaj tamo kako sam ja to nabudio a kako tamo ima i sliku tog elektromagnetnog ventila moe i da ga vidi i prepozna...
Pozz

silwert
da ne mislis na ventil koji se koristi za auto-gas jer je to jedini ventil koji ja znam da ima na kolima

KBDNK
Moda moe i taj ventil. Ja to ne znam.
Ja imam elektromagnetni ventil koji slui za gorivo ali za gorivo kada je u gasovitom stanju..č Stavrno se ne razumem u mehaniku. Ovo to sam napisao sada, čuo sam od automehaničara koji mi je dao elektromagnetni ventil i ako on lae mene i ja laem tebe tj, vas. probao sam i to radi.
Pozz

dexter
Evo da podignem temu,posto se interesujete za CO2.Procesljajte predhodnu stranu.

www.aquaplants.org
isnogood
deep blue je napisao:
sejn je napisao korisnik:
Zender gde se mogu naci ovi plasticni iglicasti ventili i ta racva za co2. super je stvar.
Pusti mi na PP ako je problem zbog reklame.

U Hong Kong-u...a Goran kaze da ih ima i na NajlonuThrough wall

Da li neko zna da li u BG mogu da se nadju takvi ili slicni iglicasti, po takvoj ili slicnoj cenič

Ima nas nekoliko koji smo u potrazi za jeftinijom varijantom iglicastog.

EDIT: Hvala dexter!
Edited by isnogood on 21.11.2009 22:40

newpain01
ili ako imate neki link od prodavaca u Hong Kong. ja sam nasao metalni iglicasti ventili(mislim da su mesingani, ali nisam siguran) na ebayu, ukupno sa shipping kostaju oko 15-tak dolara
nemogu naci neki jeftini elektromagnetni ventil, nasao sam taj ventil od plin na auto, ali ovde traze 30 eura za to, to mi je to previse Red card

isnogood
Dobio sam kontakt coveka koji prodaje ventile i racve koje je Zander prikazao na prvoj strani:

www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/splitter1.jpg

Iz Indjije je, a voljan je da salje pouzecem. Popodne vise informacija.
Edited by isnogood on 23.11.2009 15:54

dexter
E ovako,sto se tice ovog iglicastog ventila nisam zadovoljan a ni neki koji su uzeli.

Ne moze dovoljno da se izregulise,tj. ne mozes do kraja da se zavrne.To je neko moje zapazanje,kakvi su utisci onih koji ga jos koristeč

www.aquaplants.org
isnogood
Ima li kakve druge preporuke, a u tom cenovnom ranguč

dexter
JA koristim iglicaste od gorionika,ne znam tj. nisam trazio.

www.aquaplants.org
newpain01
neznam koja je cena ovih plasticnih,ali mozete pogledati ovo:
http://cgi.ebay.c...3a47695c3d
Beer
Edited by newpain01 on 23.11.2009 19:09

zander
dexter je napisao:
E ovako,sto se tice ovog iglicastog ventila nisam zadovoljan a ni neki koji su uzeli.

Ne moze dovoljno da se izregulise,tj. ne mozes do kraja da se zavrne.To je neko moje zapazanje,kakvi su utisci onih koji ga jos koristeč

Kineska roba i ona sa prve strane i ova sa najlon pijace najverovatnije, pa se deava da svaki 10ti ili 5ti ventil bude to to kae da nemoe da se dotegne, ali ako je ventil ispravan moe lepo da se nateluje, negde sam napisao kako se teluje najlake ako imate dvostepenu manometarsku grupu (sa jednim nepreciznim igličastim). Ja sam zadovoljan dok radi. Ventil je podeen jednom i sad radi i ne diram ga. Kod mene se npr jako lako dotegne i zaustavi skroz CO2. To je to cena = kvalitet, tu negde Wink

HORUS
Hajde mi sada recite ta sve ulazi u CO2 sistem? Imam bocu i manometar. Znam da treba igličasti ventil, difuzor i brojač mehurova. Znam da moe da se ugradi i elektromagnetni ventil (valjda se tako zove onaj to uključuje sistem samim paljenjem svetla). Da li je to to?

Marinjo
Pod manometrom verovatno mislis na celu ventilsku grupu(obicnu za varenje"Wink gde na izlazu gasa iz nje montiras dodatni iglicasti (tako je kod mene) El.mag ne koristim jer dodajem non stop CO2. On bi bio neophodan kad bi umao PH kontroler

pedja
isnogood-e da li moze da se zna adresa ili telefon tog coveka iz Indjije sto salje pouzecem iglicaste ventile ?

HORUS
Marinjo@ Upravo tako. Čini mi se da ih stručno nazivaju regulacioni ventil. Neki manometri imaju ugrađen igličasti ventil. Ovaj moj to nema, pa ću morati da dodatno instaliram igličasti. Bojim se da je informacija o čoveku iz Indjije, koji ima iglčaste, zastarela, jer je ta informacija iz 2009. godine. I ja bih voleo da znam da li ih jo uvek ima na lageru. Smile

Marinjo
Ovu ventilsku grupu kada sam uzeo rekli su mi da je ovaj manji ventil, iglicasti. On je verovatno iglicasti ali ne toliko precizan kao sto je potrebno pa sam ja na ceo sistem dodao iglicasti koji se koristi za plinske uredjaje. Tako namontiran sistem mi odradjuje posao odlicno. Kada sam ga namontirao pre par godina nastelovao sam ga da ispusta oko 1,5 mehur u sekundi i dan danas on tako ispusta.Takodje da napomenem da nema nikakave razlike da li je boca puna ili pred zamenu.
Marinjo attached the following image:
06062010.jpg

HORUS
Super! Znači, u lov na opremu za plinske boce. Hvala ti puno! Thumb up

bobi
Marinjo wrote:

Ovu ventilsku grupu kada sam uzeo rekli su mi da je ovaj manji ventil, iglicasti. On je verovatno iglicasti ali ne toliko precizan kao sto je potrebno pa sam ja na ceo sistem dodao iglicasti koji se koristi za plinske uredjaje. Tako namontiran sistem mi odradjuje posao odlicno. Kada sam ga namontirao pre par godina nastelovao sam ga da ispusta oko 1,5 mehur u sekundi i dan danas on tako ispusta.Takodje da napomenem da nema nikakave razlike da li je boca puna ili pred zamenu.
dobar sistem se steluva u milimetar so iglicast ventil za plinski boci

HORUS
Kakvo cremo mogu da koristim za CO2 sistem?

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,399 jedinstvenih poseta