|
Iglicasti ventil
|
| majstor |
Posted on 14.01.2011 13:39
|

član
|
U cijelom co2 sustavu, iglicasti ventil je u biti najvazniji jer njegova (ne)kvaliteta najbrze dolazi do izrazaja.
Ovo je moja preporuka po mojem a i po iskustvu drugih:
1. Ideal needle valve (bas ako imate para)
2. Nesto iz Swagelok game ventila (imam jednu iz S klase, vrhunska)
3. Fabco NV55
Uglavnom izbjegavajte bilo kakve plasticne, DIY, kineske ventile za 5-10 eur jer je regulacija protoka prekompleksna za tako jednostavne i jeftine stvari |
| |
|
|
| krcko |
Posted on 14.01.2011 13:46
|

član
|
Majstore, dobro nam je to poznato, korisne preporuke, ali nedostupne, osim ako nećemo da se cimamo sa poručivanjem, i svime ostalim to sleduje iza krivine, Pozdrav |
| |
|
|
| majstor |
Posted on 14.01.2011 14:12
|

član
|
krcko je napisao:
Majstore, dobro nam je to poznato, korisne preporuke, ali nedostupne, osim ako nećemo da se cimamo sa poručivanjem, i svime ostalim to sleduje iza krivine, Pozdrav
Ha cuj ,nema druge nego narucivati izvana. Vecina moje sitne opreme je izvana jer zivim u malom gradu te mi je komotnije i jeftinije kupovati recimo na ebayu. Swagelok ventil sam nasao na ebayu za neki 30 eur (sa postarinom). Rex Grigg je imao nv55 za 25$ s postarinom ili tako nesto.
Uglavnom, sto si na visem stupnju akvaristike to je sve teze nabavljati stvari, zato na nekim razinama bez kupovine izvana nema nista od dobre opreme.
Edited by majstor on 14.01.2011 14:14
|
| |
|
|
| charuga77 |
Posted on 14.01.2011 14:19
|

član
|
majstor je napisao:
krcko je napisao:
Majstore, dobro nam je to poznato, korisne preporuke, ali nedostupne, osim ako nećemo da se cimamo sa poručivanjem, i svime ostalim to sleduje iza krivine, Pozdrav
Ha cuj ,nema druge nego narucivati izvana. Vecina moje sitne opreme je izvana jer zivim u malom gradu te mi je komotnije i jeftinije kupovati recimo na ebayu. Swagelok ventil sam nasao na ebayu za neki 30 eur (sa postarinom). Rex Grigg je imao nv55 za 25$ s postarinom ili tako nesto.
Uglavnom, sto si na visem stupnju akvaristike to je sve teze nabavljati stvari, zato na nekim razinama bez kupovine izvana nema nista od dobre opreme.
Malo je zeznuto naručivati izvana a zivis u Srbiji. Cima se mnogo i na kraju odustane od online kupovine (moj slučaj). Al dobro da si podelio informacije, da znamo ta raditi kad zatreba. |
| |
|
|
| krcko |
Posted on 14.01.2011 14:20
|

član
|
Komotnija mi je varijanta kupiti kompletnu manometarsko ventilsku grupu sa igličastim ventilom u sklopu za 50+ evra ovde u neposrednom okruenju, komiluku, nego da razmiljam ta i u kakvom stanju će mi poslati.
Verovatno do sada niste imali problema pri kupovini, koji se dogode čak i na eBay.de. Onda tek uvidite koliko bude skuplja dara nego mera. Pozdrav |
| |
|
|
| majstor |
Posted on 14.01.2011 14:37
|

član
|
krcko je napisao:
Komotnija mi je varijanta kupiti kompletnu manometarsko ventilsku grupu sa igličastim ventilom u sklopu za 50+ evra ovde u neposrednom okruenju, komiluku, nego da razmiljam ta i u kakvom stanju će mi poslati.
Verovatno do sada niste imali problema pri kupovini, koji se dogode čak i na eBay.de. Onda tek uvidite koliko bude skuplja dara nego mera. Pozdrav
Pa imao sam nekih sitnih problema ali nista narocito. Sto se tice ventila za co2 i aparature, ovo sto sam vidio na lokalnom trzistu ne bih nikad stavio na svoju bocu (Azoo i Wave, recimo). Sto mi vrijedi sto je "jeftino" (a nije) i dostupno ako mi uvale kineski iglicni za 10$ i solenoid na kojem mogu jaja peci.
Da li u Srbiji mozete kupovati preko Paypalač
Edited by majstor on 14.01.2011 14:38
|
| |
|
|
| krcko |
Posted on 14.01.2011 14:40
|

član
|
U prozoru REKLAME, Aquashop, a prodaju on-line ima i u Srbiji. Vrhunske komponente i oprema. Toliko. Pozdrav |
| |
|
|
| el_stupido |
Posted on 14.01.2011 17:32
|

član
|
Ventil od plinske boce radi kao sat, bez greske, od mesinga je i trajace dugo, jedina mana je sto ulazni otvor mu je veliki pa treba napraviti neki reducir ali i to nije nikakav problem. Paypal u srbiji nema jos uvek a nece skoro ni biti iako su najavljivali.
Krcko nisam razumeo najbolje, sta ima u srbiji...oprema iz Aquashopa slovenija č |
| |
|
|
| krcko |
Posted on 14.01.2011 17:39
|

član
|
Upravo to, nadam se da će početkom idućeg meseca i zvanično startovati, za dva-tri meseca sa popunjenim kompletnim asortimanom a, funkcionie to već izvesno vreme. Pozdrav |
| |
|
|
| el_stupido |
Posted on 14.01.2011 18:22
|

član
|
nasao sam link i pricao telefonom sa covekom, ovo je najozbiljnija prodavnica u srbiji. Pocinju sa radom za par dana, a roba ce im stizati u narednim mesecima. |
| |
|
|
| majstor |
Posted on 14.01.2011 18:51
|

član
|
el_stupido je napisao:
Ventil od plinske boce radi kao sat, bez greske, od mesinga je i trajace dugo, jedina mana je sto ulazni otvor mu je veliki pa treba napraviti neki reducir ali i to nije nikakav problem.
Kakva je kontrola na tom plinskom ventilu tj koliko ima korisnog radnog podrucjač |
| |
|