14.06.2026 04:55
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: STANOVNICI BILJNIH AKVARIJUMA » Ribe
 Print Thread
Otocinclus
Panco
kilava riba koja ne zna da jede.Nije za ukrasni akvarijum ako nema algi moras da ih hranis kuvanim spanatom,koprivom...Red card
Suvu hranu nece ni da pogleda!!!
Edited by Panco on 14.11.2009 22:33

Svizac_kt
E pa Panco ljudi ju traze da se rjee algi.Da bi ju imao mora uzgajati i algice da imaju kaj papati.ala mala.Ma to su stvarno odlićne ribe i jako su zanimljive kada tako vise u jatu bilo na staklu ili na dekoraciji.

zander
Pa na sve strane moe da čuje da ih ljudi spominju i hvale kao dobre algare, ali u principu za alge nisu nita posebno. Ali bar ne diraju mahovinu kao sijamci. Zanimljivi su tako dok vise na staklu WinkCool
Edited by zander on 14.11.2009 23:16

Panco
Zanimljivi su tako dok vise na stakluWinkCool
Samo to i rade.GrinGrinGrinCool

krcko
Sa poslednjom konstatacijom se ne bih sloio . Druim se sa njima preko četiri godine . Vrhunski algari , ne otećuju nita od bilja , mogu se zavući u svaki ćokić , i da bi se izborili sa algama , treba ih imati to vie , mnogo su maleni i brzo napune stomačiće , tako da im treba vremena da sve očiste . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Panco
Brzo ce se saznati o konstatacijama, samo neka ljudi otvoreno pisu. Thumb up

paleoglodit
Uzeo sam jednog Oto-a za probu. Mogu reci da je za nedelju dana skinuo sve braon naslage sa Anubije. To sijamci ne rade. Bukvalno je uglancao aq. od 35 lit. Samo jedan Oto!
Ne lepi se samo za staklo vec je jako zivahan. Bojao sam se da ce odmah crci posto sam citao komentare da je osetljiv. Ipak nije i izgleda da mu je ok.

Zakljucujem je da je bolji od svih algara. Sijamci jedu mahovinu i dosta su nezgrapni a ove braon alge ne jedu.

Passenger
I ja sam odusevljen Oto-ima. Sve su pocistili od algi za par dana, pre njih sam imao flying fox, koje nisu nista radile.

Mogu samo da zamislim koliko bi cistili da su velicine plehostomusa Shock

Panco
Nisam rekao da ne jedu alge.Nego riba kad pojede sta ima od algi ne prelazi na suvu hranu, moras je hraniti spanatom, blitvom ,koprivom naravno barenom posto nista drugo ne jedu. A morate priznati da je to u ukrasnom akvarijumo malo smor ili malo vise.Smile

krcko
Ima tu jedan značajniji problem od same ishrane. Zabrinutost da nema ta da jedu, nema nekih velikih osnova, navići će se i na tablete spiruline, koje će mo lepiti na staklo. Jato od 10-tak komada u akvarijumima 100+ litara će uvek imati dovoljam fond poeljnih algi za ove maliane. Problem je osetljivost ovih riba na bili kakva temperaturna kolebanja, higijenu samog akvarijuma i to to ponekad uginu bez ikakvih vidnih razloga. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
misoo83
Jel ima ova vrsta ribice da se kupi u beogradu posto u pancevu u radnjama nisam nikada video da a ima inace bi ga kupio vec odavno Smile Thumb up

srda
Da li hoce da jedu crnu bradatu algu.Smile

zander
Hoce kad alga krene da se raspada, ako je poprskas sa necim ili ako su uslovi u akvarijumi takvi da alga krene da crkava.
Ukoliko je alga u ponoj snazi, zdrava vitka i crna i lepo napreduje onda nece niko ni da je pogleda Wink

srda
Hvala na odgovoru.

Mandic
Cool
Mandic attached the following image:
dsc_0599_1.jpg

Edited by Mandic on 10.02.2018 00:02

Mandic
Ne znam zato, ali ova riba se ba retko pojavljuje u naim akvarijumima. Razlog za to je, verovatno, previsoka cena.
Koliko znam, nije ih teko naterati da se mreste, a i podizanje mlađi je relativno lako, tako da se nadam da će se neki akvaristi potruditi da malo popularizuju ovu vrstu.
Od mene-tri fotke:

i1299.photobucket.com/albums/ag72/BaneMandic/oto_zpsb9a29869.jpg

i1299.photobucket.com/albums/ag72/BaneMandic/otousta_zpsae3c56a4.jpg

i1299.photobucket.com/albums/ag72/BaneMandic/otorep_zpsca9e314f.jpg

Mandic
Cool

i1299.photobucket.com/albums/ag72/BaneMandic/DSC_0021_zps11b26715.jpg

i1299.photobucket.com/albums/ag72/BaneMandic/DSC_0049_zps7989979e.jpg

i1299.photobucket.com/albums/ag72/BaneMandic/DSC_0221_zps448aeebb.jpg

tibor
Posto imam ogroman problem sa braon algama, a svi hvale Otocinclusa, zeleo bih da kupim nekoliko komada ovih ribica. Interesuje me gde se u Novom Sadu mogu naci Otocinclusi ?

Pit
I mene zanima gde ih mogu nabaviti u Novom Sadu?

tealkjaffa
Ima na novom naselju otocinclusa. Oko 200 din.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,914 jedinstvenih poseta