14.06.2026 05:02
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: BILJKE I ALGE » Alge
 Print Thread
Cijano bakterija
dexter
O ovom sam pricao!!!!
dexter attached the following image:
1_121.jpg

www.aquaplants.org
dexter
i opet!!!!
2_81.jpg

www.aquaplants.org
dexter
I jos malo bestije Grin
3_63.jpg

www.aquaplants.org
biobiofizicar
Dex ajd molim te stavi fotke aq posle lecenja antibiotikom (ako ste lecili), cisto da vidimo sta posle bestije ostane....

dexter
Nisam,ovo je slika od danas,jos se nemilim da krenem u rat sa njom.inace Aq. se nalazi na poslu i nemam svu kontrolu nad istim.

www.aquaplants.org
paleoglodit
Fotke su ti fenomenalne.Applause
Neka si ih slikaoThumb up
Sad sam objasni tvoje vidjenje zasto do toga dolazi. Ako ti nije tesko.SmileBeer

tripko
Ovako je kod mog brata u AQ, bio sinoc do njega i preporucio mu eutromicin 200mg na 50L vode, bar tako pise po netu.
Jel zna neko kako se tretira AQ sa ovim lekom.

krcko
Pretrči malo po temama , ima Kojot-ovo objanjenje tretmana . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
dexter
paleoglodit je napisao:
Fotke su ti fenomenalne.Applause
Neka si ih slikaoThumb up
Sad sam objasni tvoje vidjenje zasto do toga dolazi. Ako ti nije tesko.SmileBeer

Posle iskljucenja CO2 iz akvarijuma,pocela je polako da se pojavljuje(trebala mi je boca za kuci)a posle je krenuo odmor i sve ostalo sto ide sa tim(manjak vremena,problemi i ostalo)

Sutra krecem sa eritromicinom,pa javljam i uslikavam kako napreduje borba sa bestijom(KU....)IMa da joj Lecture

www.aquaplants.org
isnogood
Evo nekih zapazanja kod mene: NO3 = 0
Evo sta mi pada napamet: prevelika kolicina riccije u mrezi; ono sto nije osvetljeno pocinje da truli i daje kuraz cijaniduljič Da, ne, mozdač

paleoglodit
Ja bi reko da je moguce ali u sprezi sa NO3=0

Je si li roknuo KNO3 i eritromycinč
I jos nesto zapazih:Nekako si malo zakopao Ricciu a nisi je vezao za kamen (da, mozda, nečWink.
Ona je ipak plutajuca biljka.

isnogood
Riccija je u mrezastom jastuku.
Jastuk je napravljen tako da je malo veci od unutrasnjih dimenzija akvarijuma tako upire u zidove akvarijuma.
Pri sredini je postavljen kamen da spreci podizanje srednjeg dela.
Uz ivice jastuka, tamo gde se naslanja na zidove akvarijuma je postuo malo sljunka.

Mogu da izvadim sve to napolje i frljnem u djubre, nije neka steta jer imam jos dosta Riccije (gaji se u 33l), ali zelim da vidim, i ne samo ja vec svi mi, kako cu da prodjem sa cijaniduljom.

Sto se tice transfera izmedju akvarijuma on je obustavljen, mada nisam do sada nikada nista iz 5 stavljao u 33l. To je preventive radi.

Pre i posle jela, WCa i akvarijuma se peru ruke.

E sad, pitanje je: zar cijano bakterije nema svuda u opticajuč Manje ili vise. A kad se stvore uslovi za njen rasto onda ona pocne da divlja.

SnikS
Ja sam je imao i resio sam je Eritromicinom.Rastvori tablete u vodu pojacaj filtraciju i budi uporan jer malo teze nestaje ali nakon redovnog tretmana 200 mg na 50 l kao sto je tripko rekao polako nestaje.

isnogood
Jao bre Dexter ču povračam kad vidim ovu stranu. Grin
Napujd`o sam eritomicine na cijanulju, a prethodno sam je malo pocistio.
U petak ponovo zalivam AQ.
Smanjicu i fotoperiod, ne drasticno.

isnogood
Izgleda da je cijano istrebljena, ali tu nije kraj.
Zadnji tretman je bio u nedelju i posle toga su se pojavili nepoznati stanovnici, ali kao leshevi.
Mislim da cu kompletan sadrzaj da treshiram i pocnem ispocetka.

Evo kako crvi izgledaju:
isnogood attached the following image:
dsc05964lowres.jpg

isnogood
I detalj:
isnogood attached the following image:
dsc05969lowres.jpg

isnogood
Inace, Riccija kao da se pali na eritromicin, porasla je solidno za ovih nedelju dana od kad je uocena cijano i od kad je eritromiciran aq. + kraci fotoperiod.

tibor
Ova tema je prilicno stara,ali citajuci je danas skontao sam da je moj problem vlo slican isnogoodovom.Naime,mene muce braon alge,koje se hvataju na staklo ,panj, kamenje, lisce biljaka pa cak i na riciju koja pliva na povrsini neposredno ispod svetiljki.Svake nedelje menjam 20-30% vode a nekad i do 80%.Braon alge posle toga stagniraju ali se zato na plivajucoj riciji pojave plavo zelene alge bas kao na fotografijama u ovoj temi,i smrde na budj. Sta mi vi preporucujete u borbi protiv ovih napastčDa li mogu koristiti eritromicin s obzirom da imam riba i rakova u akvarijumuč

bobi
da 200ml. na 50litra vode.treci dan nema cijano bakterije

Thalassoma
Zanimljivo je da je kod mene cijano bakterija lokalizovana samo u jednom (desnom) uglu akvarijuma kao i u delimicno u (unutrasnjem) filteru.
Inace, biljke lepo napreduju, mreste se odredjene ribe tj. palmeri tetre i pristele i sve ostalo izgleda zdravo i pravo pa ne znam da li ima smisla da ubacujem eritromicin s obzirom da bakteriju samo ja vidim kada otvorim haubu i zena nekada oseti "miris" kada menjam vodu.
Zato i ne znam da li da pocnem sa terapijom...
Neki predlog ili savetč

www.njivice.co.rs
Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,957 jedinstvenih poseta