14.06.2026 12:00
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Kum's Island 2...
paleoglodit
Kume ovo napred sa mrezicama deluje ko krompir.Lecture
Ovako : krompire rotiraj za 36 stepeni u pravcu kazljki na satu. Odigraj madjarsku igru broj 5 i izbeli to belilo. Vodu okreni drukcije . Znaci gornja strana dole.

P.S. salim se super je samo me kopka sta ces jos od bilja

Thumb upGrinApplause
Edited by paleoglodit on 18.10.2009 20:57

Kum 1229
Hvala za reci hvale Grin Beer
daweed,da nije bilo rotale ja verovatno ne bi nikada skontao to sisanje,bas mi je puno pomogla u tome. Gusto sam je sadio i sadio i eto dobio sam formu savrsenu za oblikovanje,jedino sto sada nije bas pod jakim svetlom pa verovatno nece imati boju koju bi trebala,ali bice i bolje osvetljenje uskoro. Sto se tice dodavanja biljaka tu sam u velikoj dilemi sta bi mogao da ubacim da razbijem malo ove jesenje boje,dobro riccia ce jednim delom odraditi taj posao ali zadnji deo iza ammanije treba nesto visoko i zeleno...

Kum 1229
Evo dodata je Marsilea,koja se konacno ukorenila i pocela sa novim izdancima,ali trebace joj dosta vremena da napravi tepih poznavajuci njenu brzinu rasta,Valisnerija je dodata kao zadnji plan s tim da cu je morati kontrolisati,amanija je pustila nove pelcere posle seče,dok riccia tu i tamo migolji se ali raste,kripte su se snasle i jako dobro uklopile,i rotala je ok(jedino sto nece imati boju koju treba jer je u tom delu malo slabije ovetljenje,morace da se strpi dok ne dodje novo). Sve u svemu ja sam zadovoljan dosadasnjim formiranjem i mislim da ce vreme pokazati svoje.Pozz

Kum 1229
1
Kum 1229 attached the following image:
3_62.jpg

Kum 1229
2
2_91.jpg

Kum 1229
3
1_133.jpg

daweed
Vidim Kume da si ga malo uzeleneo... Bice ovo bas lepoThumb upThumb up

http://daweedaqua.tk
kojot
Kume ovo ce biti odlicno,
drago mi je sto si resio da odradis prednji plan sa tepihom Marsilee.

daweed
Kume da te ptam koja ti je ona zelena kriptač Jel je to wendeti greenč

Kum 1229
Pravo da ti kazem da ne znam,meni su rekli da je ona koje imam vise (sto je posadjena nazad)wendeti green,ja sam mislio da je brown,a ova sto se nalazi ispred sto je bas zelena,za nju neznam koja je. Obozavam ove kripte ali kod svakog se formiraju drugacije,pa mi dosta stvari nije jasno Through wall. Neki kazu da se kod kripti odredjuje tacan naziv tek kada procveta...

daweed
Zato te i pitam, jer ja imam dve vrste kripti i nekako su mi mnogo razlicite od onoga sto sam video tako da nikako sa sigurnoscu ne znam koje su.... Kad smo wendeti green-a i ja sam je uzeo pod tim nazivom, ali i kod mene kao i kod tebe su listovi poceli da joj tamne, odn. postaju braonkasti. A velicina lista nemoguca, neki cak i 15cm sirina oko 2,3 cm.

paleoglodit
kume podseti me koliko cesto menjas vodu i kolikoFrown

Kum 1229
Paleo,voda se menja obavezno svaki treci-cetvrti dan 50% cista cesmovaca,nemam algi,nemam co2,ubacujem samo Sera daydrops svaki dan i imam zemlju za cvece u podlozi. Voda je cista i bistra,a biljke sporo rastu tako da neverovatno uzivam u tome. Zamisli kako izgleda pratiti akvarijum koji se sporo razvija a sve je ok,mislim da nema nista lepse od toga za razliku od postavke koja bukne za 3-4 meseca i dosadi.... Beer Beer Beer. Ja uzivam u akvaristici (definicija kavaristike je vec napisana sa moje strane,sto ne znaci da neko uzva tako kako ja...) Grin

Kum 1229
daweed je napisao:
Zato te i pitam, jer ja imam dve vrste kripti i nekako su mi mnogo razlicite od onoga sto sam video tako da nikako sa sigurnoscu ne znam koje su.... Kad smo wendeti green-a i ja sam je uzeo pod tim nazivom, ali i kod mene kao i kod tebe su listovi poceli da joj tamne, odn. postaju braonkasti. A velicina lista nemoguca, neki cak i 15cm sirina oko 2,3 cm.

Pre vise od godinu dana sam je kupio u ovoj formi i posle druga slika pokazuje kako je odbacila stare listove i promenila boju...
1_135.jpg

Kum 1229
2
2_93.jpg

Kum 1229
A sada ona izgleda kao sto je na slikama gore,s tim da neznam koja je ona zelena,posto sam nju kupio kao neku drugu vrstu kripte,a kako vidim dosta sporije raste od ove i nece menjati boju lista...

Kum 1229
Evo ubaceno je jos lave,marsilea polako ali sigurno gura nove izdanke ,donji listovi amanije su posisani dok na svakoj biljci ima po tri nova pelcera. Eto to su neke male promene,pa cekamo dalji razvoj...
2_94.jpg

Dragan Kinez
Poydrav Kum 1229
Ammannia gracilis ti je jako ogoljena zato to donji listovi ne dobijaju dovoljno svetla, moj ti je savet da je sadi iz neke bunaste biljke ili iz dekoracije kako bi sakriju donji deo biljke koji je ogoljen.
Moe je saditi i u grupi tako će da dođe jo vie do izraaja Thumb up.

"Dve stvari na svetu su beskrajne. Ljudska glupost
zander
Ne znam ta je radio sa njom, ali pre dve nedelje odprilike mi je poslao dosta ba lepih pelcera Ammanie.
Pripazite vi tamo u Subotici kakvu vodu pijete kad vam tako lepo uspeva ova biljka WinkWink zezam se, ali verovatno imate neki od m.elemenata u vodi koji njoj odgovaraju

Dragan Kinez
Ovih dana razmiljam da predloim da se ja i Kum 1229 udruimo i da počnemo sa punjenjem Subotičke česmovače u ambalau kao to su Rodni i Del boy pakovali Pekamsku vodu Grin
Edited by Dragan Kinez on 19.11.2009 18:47

"Dve stvari na svetu su beskrajne. Ljudska glupost
Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,088 jedinstvenih poseta