14.06.2026 12:00
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
500l Dutch
dexter
Evo obecavam da cu cim stignem u rubrici DIY da postavim kako sam ja to uradio,da sire mase mogu to da primene.

www.aquaplants.org
dexter
deep blue je napisao korisnik:
Kakav reflektor imas iznadč

Nemam reflektore,samo klasicna alu folija kojom sam prelepio haubu.Da imam reflektore sigurno bi smanjio broj neonki i to da bude sigurno jedno 0.5-0,7w/l.
Edited by dexter on 19.03.2009 13:27

www.aquaplants.org
deep blue
Jeste drugar tako nesto i ja mislim da bi bilo dobro,1w/l sa nekim dobrim parabolicnim reflektorima je verovatno ubitacno jako.

zander
Dex, koliko jos dugo planira da zadri ovu postavku i kad je u planu generalka.
I da, da li je bilo neto od biljaka da nije htelo da raste u ovom akvarijumuč
Ajd jo jedno Grin Koliko si imao problema sa algama na početku, pri formiranju akvarijuma, pitam zbog podloge i jel djubrenje od samog početka po EI sistemuč

Intervju obavio Zander GrinBeer

dexter
zander je napisao korisnik:
Ajd jo jedno Grin Koliko si imao problema sa algama na početku, pri formiranju akvarijuma, pitam zbog podloge i jel djubrenje od samog početka po EI sistemuč

Generalka je vec pala.Povadio svo bilje isondirao podlogu pa opet vratio korov unutra.
Imao sam problema sa Eusteralis stellata-om,koja se stalno guzvala na vrhovima ali koliko sam sunjao po netu ona ima tih faza,cas raste ekstra cas se skuca kao kod mene.Isto to mi se desavalo i sa Prosperinaca-om al to sam resio od kada se temperatura ne podize preko 26 stepena.
Da dodam od kada sam presao na T5 rasvetu niti jedna biljka nije imala problem sa rastom.

Imao sam problema sa algom,to je sasvim normalno,ali vise zbog mog nekakvog eksperimenta(LUDAK).Sistem doziranja je od pocetka bio EI,mada sam u jednom momentu proba PPS pro mada mi se on nije svideo,barem u ovoj mojoj postavci se nije pokazao kao optimalan.

www.aquaplants.org
Miti
Samo da se javim i pozdravim brata Dextera. Aq izgleda extra, lepo si ukoponovao ovoliko razlicitog bilja,i po boji i po obliku, a i po uslovima koje zahtevaju.

dexter
Miti je napisao:
Samo da se javim i pozdravim brata Dextera. Aq izgleda extra, lepo si ukoponovao ovoliko razlicitog bilja,i po boji i po obliku, a i po uslovima koje zahtevaju.

Hvala matori,drago mi je da i tebe vidim ovde,nadam se malo cesce.
Edited by dexter on 01.04.2009 19:18

www.aquaplants.org
deep blue
dexter1974 je napisao:
zander je napisao korisnik:

Generalka je vec pala.Povadio svo bilje isondirao podlogu pa opet vratio korov unutra.
Imao sam problema sa Eusteralis stellata-om,koja se stalno guzvala na vrhovima ali koliko sam sunjao po netu ona ima tih faza,cas raste ekstra cas se skuca kao kod mene.Isto to mi se desavalo i sa Prosperinaca-om al to sam resio od kada se temperatura ne podize preko 26 stepena.
Da dodam od kada sam presao na T5 rasvetu niti jedna biljka nije imala problem sa rastom.

Imao sam problema sa algom,to je sasvim normalno,ali vise zbog mog nekakvog eksperimenta(LUDAK).Sistem doziranja je od pocetka bio EI,mada sam u jednom momentu proba PPS pro mada mi se on nije svideo,barem u ovoj mojoj postavci se nije pokazao kao optimalan.

Ja bih rekao da EI ili EI-light moze da prodje u vise od 80% slucajeva.Kvaka sa hranjenjem preko vode su podloge sa dobrim CEC-om i sto je jos bitnije manje,manje svetla....npr.T5 sa dobrim parabolicnim od 0,5-0,8 i to je to.Eugen pravi uskoro aq. sa ovakom nekom postavkom pa ce to biti dobar prikaz step by step modernog hi-tec biljnog aq.Instrukcije ni manje ni vise nego JAGrinSory for off topic.

dexter
Evo posle skoro tri meseca sadasnje stanje.Izbacene neke biljke,druge dodane.

Ubacene dve Hydor Koralia 2 pumpe za povecano muljane vode Grin
Rezim svetla malo smanjen,sada je:

1 grupa:08-20h
2 grupa:11-17h
dexter attached the following image:
1_70.jpg

Edited by dexter on 17.06.2009 16:54

www.aquaplants.org
dexter
Jos jedna fotka(drugo setovanje na fotoaparatu)
dexter attached the following image:
2_48.jpg

Edited by dexter on 17.06.2009 16:52

www.aquaplants.org
Pejc
Auuuuu druze Through wall Svaka cast na akvarijumu Thumb up Beer

kojot
volim drugo setovanje,boje su Cool.Svaka cast

deep blue
sistem je jos uvek ističkako rade koralije,jesi li zadovoljančkojim tempom raste bilje otkad si na podlozi od cistog kvarcnog sljunka sljunkačimas li makar neki treset ispodSmileč
Edited by deep blue on 18.06.2009 13:45

dexter
deep blue je napisao:
sistem je jos uvek ističkako rade koralije,jesi li zadovoljančkojim tempom raste bilje otkad si na podlozi od cistog kvarcnog sljunka sljunkačimas li makar neki treset ispodSmileč

Da sistem je i dalje EI,od proverenog ne treba odustajati.Koralije rade kao bombona,prezadovoljan sam,vrede svaku paru.Skoro sam nesto slikao i kada sam iskljucio koralie,tek tada sam video koliko bilje perla(ludilo) Microsorumi rade kao rasprsivaci i to sitne-sitne mehurice izbacuju.

Podloga je naravno i dalje cist kvar,ali spremam se,polako dobavljam,kupujem pa planiram da rasturam ovu postavku ali totalno.
Edited by dexter on 18.06.2009 16:23

www.aquaplants.org
dexter
kojot je napisao:
volim drugo setovanje,boje su Cool.Svaka cast

Da i meni je druga nekako zivopisnija,prva je nekako hladna,a kako i ne bi kada je white balance na neon-u Through wall

www.aquaplants.org
ZoSo
dexter1974 je napisao:
... pa planiram da rasturam ovu postavku ali totalno.
Molimčč
No no No no No no Lecture

Rasta
opa dextere Smile prava eksplozija boja i oblika Thumb up

znaci uskoro ce joj doci kraj Sad...sta planiras opet nekog holandeza ili ces malo u prirodnjacke vode Grin

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
Kum 1229
Kako ona biljka sa Palicačččč Grin

dexter
ZoSo je napisao:
dexter1974 je napisao:
... pa planiram da rasturam ovu postavku ali totalno.
Molimčč
No no No no No no Lecture

Pa mislim da je vreme,posle 6 godina,dodje i njemu kraj GrinGrin

www.aquaplants.org
dexter
Rasta je napisao:
opa dextere Smile prava eksplozija boja i oblika Thumb up

znaci uskoro ce joj doci kraj Sad...sta planiras opet nekog holandeza ili ces malo u prirodnjacke vode Grin

Mislim da ce ovaj put pasti neki natural,da probam i tu zezanciju.Ali ko zna,ja sam veliki ljubitelj Dutch-a i samih biljaka,ne mogu ja sa 5-6 vrsta u Aq.

www.aquaplants.org
Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,080 jedinstvenih poseta