|
Mojih 100l
|
| drina |
Posted on 30.04.2015 01:05
|

član
|
znam da hoce, od koga je bolja ne moze biti  |
| |
|
|
| deanjmi |
Posted on 30.04.2015 01:09
|

član
|
Bice njoj tu jos i bolje ....io.... |
| |
|
|
| drina |
Posted on 02.05.2015 21:32
|

član
|
I cuvena bluxa iz Nove Pazove je stigla i posadjena. Znaci sve sam istumbao pre neki dan i sad izgledao ovako. Danas sam promenio 1/3 vode i ocisytio jos malo podlogu... Dobio sam novog bilja na poklon od jednog clana sa drugog foruma i deanjmi mi je posalo polepu,prelepu kolicinu biljcica, Hvala 
Niti ja znam da slikam kako treba niti mi je fotoaparat bas.. Uzivo je naravno mnooogo lepse. Imam i nove puzice, dunavska nerita 7 kom. I mogu vam reci da su neverovatni cistaci. dodao sam i jos jednu pumpu da tera iz filtera kako bih dobio jos bolju filtraciju.
Evo slika
drina attached the following images:
|
| |
|
|
| deanjmi |
Posted on 02.05.2015 22:24
|

član
|
E sad izgleda bas obecavajuce sa tim vulkanom ,drago mi da ti se svidjaju biljcice ,a ti kozica sta si poslao bruka,raznih boja i velicina sve pohvale za tebe. |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 03.05.2015 11:14
|

Administrator
|
Ja bih licno malo razvukao levi i desni kamen i postavio ih u nesto blazu kosinu (kao sto je levi kamen na onoj poseldnjoj fotki na predhodnoj strani), ili dodao jos dva manja levo i desno polozenija. Da malo razvuce celu postavku duz akvarijuma.... |
| |
|
|
| drina |
Posted on 03.05.2015 13:43
|

član
|
Pokusavam da pronadjem slike ali sam ih izgleda izbrisao. Malo mi je bilo komplikovano da pod vodom rotiram to kamenje ada nenapravim citav haos, jer je levi isao desno a desni levo... Oborenije kao sto si rekao... Probao sam napolju na stocicu ali mi nije ni tad islo od ruke i onda sam namesti par poza, slikao i onda gledao kako cu. Kad ih malo oborim dobijem supljine izmedju njih, I meni je lepse bilo malo oborenije ali tad gubim mesta za bluxu koju bih voleo da uzbunim onde 
Bio ako oborim da li da taj kraj dragona udje u bluxu, ide isperd nje ili nesta da uradim sa blyxom? O levoj strani znaci jer desni cu samo izvuci da padne. Malo mi je i bezveze ova biljcica sto sam ubacio izmedju centralnog i levog kamena, mislio sam da je zamenim sa drugom koju sam dobio od deanjmi ali ne znam kako se zove, ispred je korena zasadjeno nekliko pelcercica... Mada kad oborim dali ista da sadim u medjuprostor?
O dodavanju kamenja deli me malo vise kilometara i troskova koje sad ne mogu da priustim.
 |
| |
|
|
| drina |
Posted on 05.05.2015 20:34
|

član
|
Evo danas sam malo razvukao levu i desnu stranu, ne znam dali sam treba jos? Na prvim slikama je ovaj desni kamen sa leve starne, pre pravljenja vulkana. Razmisljao sam da blyxu jos pomerim ka levo ispred korena i da je tako rasirim. Ne znam ni da li bi blo bezveze da stauroginu sp. Poredjam celom duzinom ispred kamena a da ispred nje ide Cuba... Plasim se da nebude preutrpano a opet nebih ni da ih sad muvam levo desno da ih ne unistim u tumbanju jer mi se svidja biljcica 
Ajde vi sa ostrim okom recite svoje misljenje 
Jedna je sa blicem a druga bez 
|
| |
|
|
| drina |
Posted on 09.05.2015 21:41
|

član
|
Danas zamenjeno 1/3 vode i jos malo oboreno kamenje. Blyxa se definitivno primila jer korenja ima na sve strane mozda i vise nego bi trebalo,uspeo sam odvojiti i jedan pelcercic, ali je malo postala svetlija. Biljke koje sam stavio u zadnji plan definitivno kopne nonstop, ne znam zasto ali mi zao Hygrophila pinnatifide koja je u startu kopnila pa pocela da pusta pelcercice(verovatno zbog prelaska iz ermerznog) i ja je pomerim,Tad je nastavila sa propadanjem listova 
Evo fotke sa mobilnog
drina attached the following image:
|
| |
|
|
| deanjmi |
Posted on 09.05.2015 21:45
|

član
|
Bravo za blyxu,drzim palceve,bice njoj tu dobro a i akvarijum mi izgleda sve lepse i lepse. |
| |
|
|
| drina |
Posted on 15.05.2015 22:53
|

član
|
Imam mali problemcic sa algama pa nebih da preraste u bas veliki, ako je moguce, mislim da su alge . Primetio sam na par mesta na kripti , ja bih je nazvao bradata alga, bila je tamna. To sam ostranio u startu medjutim sad sam primetio opet na par mesta i nadam se da se moze videti sa slike. Nema je bas puno ali.... Imam one sitne zelene kao dlacice i sad sam smanjio fotoperiod na jedva 8 sati ali me brinu ove debele tamne. JA sam pomislio prvo da je hidra u pitanju jer sam je imao u prethodnom akvarijumu ali ovo je malo vece. Vodu menjam sedmicno 30 posto. Ima li ko kakav savet 
|
| |
|
|
| Anubius |
Posted on 16.05.2015 07:17
|

član
|
Ako se ne varam koliko vidim sa slike ovo je staghorn alga..Veoma gadna i tesko se odstranjuje..Probaj mehanicki da je skines ako nece tretiraj je nekim algicidom,easycarbo itd...Naravno da je bolje odma da resi problem da ne zahvati sve okolo...  |
| |
|
|
| drina |
Posted on 16.05.2015 12:37
|

član
|
bacam se na posao. Postoji li neki poseban razlog njenog nastanka ili je to skup svega po malo i nekoliko faktora? |
| |
|