|
Vrisak
|
| biobiofizicar |
Posted on 26.11.2014 15:19
|

Administrator
|
Detalji nekada govore vie od reči, pa evo par fotki...
Inače izvinjavam se za siromaan kvalitet istih obzirom da su sve snimane mobilnim telefonima u toku radova u zamućenoj vodi, kroz poprilično musava stakla...
|
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 26.11.2014 17:17
|

Administrator
|
Evo jo i ovo, pa neko vreme neću vie da davim fotkama.
Kao i detalji i različiti uglovi posmatranja uvek pokazuju poneto novo u odnosu na frontalno slepljivanje akvarijuma u dvodimenzijonalnu fotku.
Gore, dole, levo desno...
|
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 27.11.2014 14:19
|

Administrator
|
Daweed me potsećanjem na jedan davni Gligin akvarijum uveo u totalnu zonu sumraka i naveo na razmiljanje o samom kreativnom procesu, o tome koliko podsvest utiče na nae postupke i kreacije i kako je potreban trenutak u kome se neke kockice sloe, pa da iz nje ispliva neto jako duboko zakopano.
Inače ja se odlično sećam Gliginog "Kamenog srca". I tada kada je sloio taj hard za mene je bio (a i ostao je) jedan od najjačih kamenih scapeova. Čuči on u mojoj podsvesti već godinama i mnogo elemenata tog harda izalo je iz nje kroz ovaj Vrisak. Čak sam se i ja sam, poto sam sloi Vrisak, prisetio tog akvarijuma i kako imaju zajedničkih crta, pa sam ga Coi i Mandiću pokazivao na netu. Ima u Vrisku i Glige i Diega Sandovala i mene staroga, pa i Pepijevog najnovijeg algavog biotopa, kao i jo mnogo onoga dobroga to sam video i to mi se godinama taloi negde tamo u malom mozgu.
Vredi se prisetiti Gliginog "kamenog srca", a neka ovo bude i oma tom izvanrednom hardu.
Evo fotke:

Traeći ovu Gliginu fotku naleteo sam i na temu na aqua-artu i nije me mrzelo da je isčitam celu od početka do kraja."Laganih" je 5 godina prolo od tada kada je aquascapersko nebo nad Balkanom jo uvek bilo koliko - toliko ujedinjeno. I tada sam u toj temi bio jedan od najglasnijih, a čitajući te svoje praistorijske postove vidim da su skoro sve ideje koje sam utrpao u Vrisak već tada bile definisane u mojoj glavi, svakako pokrenute i inspirisane Gliginim fantastičnim hardom: i nita zeleno, i surovi kamenjar i prljavo zelenkaste i braonkaste kripte, i kameni cvet i minimalizam biljaka,... - sve sam to rekao već tada i mislio da sam zaboravio...
Eto, čučalo je negde duboko u meni, krčkalo se svih tih godina, potonulo negde duboko - skoro u zaborav, preko svega se lepile godine aquascapinga i neki drugi tudji vrhunski skejpovi nastali u medjuvremenu. Čučalo je čekalo i sačekalo me iza ćoka. I onda nenajavljeno i bez upozorenja kao plamen tek upaljene ibice eruptiralo iz mene. A ja najvno mislio da je "Vrisak" nastao kao rezultat momentuma, kao moj trenutni duhovni krik...
Jeste, jeste - samo to nije...
On je i prolost i sadanjost i budućnost.
Prolost je jer je i nostalgično potsećanje na neka davna lepa aquascaperska vremena. On je rezultat nae kolektivne aquascaperske svesti. On je konglomerat već vidjenog i moja potraga za nevidjenim.
Sadanjost je jer je nastao kao Vrisak ovog trenutka i time je sam sebi nadenuo ime.
Budućnost je jer se nadam da će se i on zalepiti u nečiju podsvest i iz nje se ponovo roditi kao tica Feniks u nekim dalekim vremenima...
Kao to rekoh: zona sumraka...
PS
Evo linka ka ovoj prastaroj temi. http://www.aqua-a...-1943.html
Da je malo izvadimo iz aquascaperskih arhiva i oduvamo prainu koja se na njoj godinama skupljala. Odlična tema, dobro zezanje i puno učesnika i starih aquascaperskih majstora na jednom mestu, a koji su sada rasuti po vascelom virtuelnom aquascaperskom nebu iznad Balkana... |
| |
|
|
| daweed |
Posted on 27.11.2014 23:38
|

član
|
Bio da moe da pie za medalju moe... Ali ja lepe definisan, lepe saet, lepe izgovoren post zista nisam nikada do sada pročitao...
Kopiraću ga opet da bi se to zalepilo za sve srpske akvarijumske glave koje prođu ovim stranama...
"On je i prolost i sadanjost i budućnost.
Prolost je jer je i nostalgično potsećanje na neka davna lepa aquascaperska vremena. On je rezultat nae kolektivne aquascaperske svesti. On je konglomerat već vidjenog i moja potraga za nevidjenim.
Sadanjost je jer je nastao kao Vrisak ovog trenutka i time je sam sebi nadenuo ime.
Budućnost je jer se nadam da će se i on zalepiti u nečiju podsvest i iz nje se ponovo roditi kao tica Feniks u nekim dalekim vremenima..."
Prođe 5 godina... gde smo poli gde smo stigli... Nema potrebe raspravljati, ali je bitno da mi koji se sećamo nekih stvari od pre 5, 6 , 8 goidna to i pomenemo... Mnogo se stvari promenilo ali su kreacije ostale večne i vredi h pomenuti i setiti ih se, zarad novih generacija, da vide kako su se i pre 8 i vie godina ovde pravili akvaskejpovi... |
| |
|
|
| Mandic |
Posted on 29.11.2014 15:25
|

Super Administrator
|
Evo i mene... Jo se nisam oporavio od tog famoznog četvorodnevnog vikenda. 
Mnogo je bilo dobro druenje! 
Raduje me činjenica to će biti jo radnih akva-akcija i jo mnogo istomiljenika i sličnomiljenika na TOM jednom mestu.
Neka ova tema ostane uglavnom fokusirana na Vrisak, a otvorićemo novu temu, kad salon bude otvoren za javnost. 
Vrisak je toliko specifičan, sa toliko karakterističnih crta, detalja i sa nepravilnostima koje ga čine jo ubedljivijim, da sam ja gotovo siguran da svet nikada nije video neto slično tome.
No, vie od toga me fasciniraju biobio-vi govori i oduevljenja ovim umetničkim delom. Neverovatno je to sa kolikim sjajem u očima on gleda u taj akvarijum. Neprocenjivo.  |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 29.11.2014 21:19
|

Administrator
|
Dobro nam dosao posle oporavka...
Tek da znas upravo sam se vratio odande. Mora neko i da menja vodu, cisti slinu sa panjeva i ponovo nabada biljke koje su isplivale dok se neki oporavljaju,... .
Generalno sve dobro gura, cekamo te na novu turu akva-druzenja.
Inace gledao sam ja sa istinskim divljenjem i sjajem u ocima i sve tvoje akvarijume koje si tih dana kreirao. Sjaj potice od dobre i kreativne atmosfere i ljudi koji te okruzuju, a dela koja tako nastaju nose jedan poseban pecat. |
| |
|
|
| deanjmi |
Posted on 29.11.2014 22:55
|

član
|
Bravo drugari verujem da ste uzivali u igrarijama bez granica.Privilegija bi bila bar prisustvovati tu a kamoli gledati kako nastaju umetnicka dela....svaka cast cim se otvori studio navracam da vidim...ako ne ranije |
| |
|
|
| Coa |
Posted on 05.12.2014 01:37
|

član
|
Ovako je s pogledom iskosa, i vriti 100 decibela minimum
Klikom se dobija slika vece rezolucije
 |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 05.12.2014 14:29
|

Administrator
|
Evo i jedna naopaka (refleksija od gornju povrsinu)
|
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 08.12.2014 16:12
|

Administrator
|
Vrisak snimljen ovog vikenda sa endlerima koji su tu ubaceni za pocetak...
|
| |
|
|
| Coa |
Posted on 09.12.2014 18:12
|

član
|
Mandiceve fotke
Coa attached the following image:
|
| |
|
|
| Coa |
Posted on 09.12.2014 18:14
|

član
|
...
Coa attached the following images:
|
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 09.12.2014 19:48
|

Administrator
|
Te fotke jesu na Mandicevom fotoaparatu, ali uslikao sam ih ja... 
Evo malo sam neke obradjivao. Stigla pozna jesen u ovaj akvarijum. Iz mase izabrali smo gotovo iste fotke...
|
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 29.12.2014 14:40
|

Administrator
|
Malo sam skoknuo da obidjem akvarijume na ovoj 3x3 polici.
|
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 05.01.2015 14:41
|

Administrator
|
mali update...
Rastu alternaterice, a i riblji areni je dopunjen...
|
| |
|
|
| Coa |
Posted on 18.05.2015 23:45
|

član
|
Za srce smo ga ujeli i preradili Vrisak u Muk 

Bio ne kloni duhom, dolazi Mandic, pa na radnu terapiju  |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 20.05.2015 01:37
|

Administrator
|
ne uzbudjivam se...
sada je kao vaar... |
| |
|
|
| deanjmi |
Posted on 20.05.2015 01:53
|

član
|
Predzadnja slika je lepsa i ozbiljnija po mom skromnom neukom misljenju |
| |
|
|
| Coa |
Posted on 20.05.2015 02:19
|

član
|
Mandić zna - gde ima Denana tu ima i vaara  |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 20.05.2015 15:30
|

Administrator
|
Lepota proizilazi iz ruke stvaraoca, haos i vaar iz ruku odravaoca... 
alu nu stranu ekstremni ekspresionizam iz početne faze bio je preteak za racionalni komercializam, marketinki egzibicionizam i uslove odravanja u prodajnom salonu sa jo zilion akvarijuma okolo...
Napraviću ja njemu "Vrisak 2" čim poeli....  |
| |
|