Mozda sam se onda ja nesto zabrojao. Po onome sto sam ja racunao ispada da je oko 25-26 dana.
Trenutno mi ni jedna zenka ne nosi, pa kad i ako primetim brojacu opet
Nesto malo sam izmenjao u sistemu cuvanja ovih kozica, par sitnica pa cu videti kako to napreduje.
Posto kruze price da sam ja vec dokazani poljoprivredni preduzetnik - valjalo je nesto i preduzeti
U ovu posudicu nasuo sam malo zemlje, sipao malo aquasoila sto sam imao iz jedne saksijice, sipao malo peska sa po kojom skoljkom i zelene gline vrlo malo i tako od svega po malo pa polako pratim jel ima napretka (ima i po koji komadic zeolita). Kozice dosta vremena provode grickajuci stvarcice iz te posude sto se i vidi sa slike... Jos uvek mi ni jedna zenka ne nosi a za dalje sta ce biti javljam...
Ph merim redovno, oko 6,4-6,5 je, temperatura je sada nesto malo niza oko 22-23C.
Samo ta dva parametra merim a vodu gledam da menjam 1/3 dva puta nedeljno...
Da, zbog kozica samo jer u nju mogu da stavim zemlju ili glinu i ostale stvari da mi se ne rasipa po celom akvarijumu.
U tu posudicu sada ubacujem i hranu.
Zaboravio sam da napisem da mi se pojavila planarija verovatno zbog malo jaceg hranjenja. Planarije sam se resio sa Panacurom.
Sa slike se mozda to bas ne vidi kako treba jer sam se trudio da sto bolje uslikam tu malu kozicu.
To je jedna plasticna posudica i ona mi sluzi samo za te stvari sto sam pisao, za dodavanje zemlje, hranjenje itd.
(sa prve slike ispadne da ih drzim samo u toj plasticnoj posudici, a ustvari posudica je u akvarijumu)
Ovo je akvarijum namenjen samo za uzgoj Crystal red shrimpova pa nije prikladno sredjen za fotografisanje, ali imam jednu stariju zanimljivu sliku koja govori vise od frontalne
To je ovaj gornji akvarijum, donji su mi malo zapusteni i trebao bi da ih sredjujem, mozda bi u njima drzao neke druge vrste kozica, ako se potrudim da nabavim...
Inače, čuo sam da se na naem tritu, osim RCS, mogu nabaviti zelene i braon kozice, a takođe i ute, ali po neto vioj ceni...
Naravno, jeftinije su od ovih kristalnih i verovatno će se naći u mom akvarijumu, za jedno mesec dana.
Valjda neće doći do ukrtanja...
To su specijalni minerali jednog poznatog brenda iz Apatina potrebni za ostro oko uzgajivaca
(na etiketi je nesto poput prave kozice, a sto kaze Coa doziram ga iskljucivo po uputstvu)
Edit: Napisao sam iz Celareva greskom, izvin'te Edited by zander on 11.10.2012 17:06
Zanderu,ovi Tajvanci imaju bolji marketing za shrimpove nego mi za pivo ... salu na stranu,iz ovog clipa se vidi koliko je u svetu akvaristicki hobi skup i zahtevan ,a isto toliko i lep