14.06.2026 08:36
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: BILJKE I ALGE » Baza biljaka
 Print Thread
Hemianthus callitrichoides - HC
grujanic87
Evo obecane slike stanja HC-a kod mene...

Ovako je izgledalo kad sam zasadio...
grujanic87 attached the following image:
1_40.jpg

grujanic87
A ovako sad izgleda,tacnije posle 17 dana.Ja iskreno i nisam zadovoljan rastom obzirom da sam povecao djubrenje,co2 i fotoperiod Frown
Prosudite i sami...
grujanic87 attached the following image:
2_28.jpg

photoivek
pa meni se činilo da ova biljka generalno sporo raste....
ne znam ta bi joj trebalo učiniti da bre raste....

https://minepi.com/photoivek
grujanic87
Razmisljao sam da je izvadim u neku posudicu malo dublju (10-ak cm) da je nasadim u neku diy podlogu ili mozda i cist sljunak pa da raspalim svetlo
i djubrivo sa ogromnom kolicinom co2 Frown Mozda bi tako bilo bolje č

deep blue
Moram da priznam da nevidim sta nedostaje rastu te biljke.Sasvim dobro lagano raste.Sad ti se cini da je sporo a kad se razraste i popuni prostor spor rast je blagoslov za odrzavanje aquascapinga ako zelis da duze traje neka postavka.veci je problem sto si krenuo sa malom kolicinom.strpljenje je alfa i omega akvaristike ako mene pitas.lepo izgleda za sad.ras biljke generalno tera svetlo.vise svetla=vise algi.

grujanic87
deep blue je napisao:
...spor rast je blagoslov za odrzavanje ...

Tako i ja razmisljam.Ali sad mi je potrebna veca kolicina pa me zato nervira spor rast Wink Nadam se da ce mi do polovine maja biti bolja situacija jer je tad u planu formiranje novog aq Cool

deep blue
Ako siris za neku drugu postavku to je nesto drugo.Ja bih te savetovao da ga stavis na suvo u neku posudu i poklopis da bude vlazno i imaces ga dosta.Tad nema algi i mozes pojacati svetlo.

grujanic87
Nije ni to losa ideja,mogao bih da izvadim koji pelcer da probam tako Wink
Ako pokusam saljem izvestaj Thumb up

paleoglodit
vo i ja opet zasadio na novoj podlozi (Fluorite). Predhodna tura se bukvalni odlepila kao tepih. Se sto je bilo ispod je istrulilo pa zakljucujem da treba redovno proredjivati Cubu.
paleoglodit attached the following image:
z_2.jpg

Edited by paleoglodit on 03.10.2009 21:49

paleoglodit
...
31.jpg

Edited by paleoglodit on 03.10.2009 22:04

krcko
Hmmm , ja sam je dobio već kao formirani komad tepiha i kao takav samo posuo preko sitnu kvarcnu podlogu , jo uvek stoji i iri se bez podizanja i trickanja . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
paleoglodit
Evo i komada tog tepiha. On je 5x jeftiniji od saksije jer je kao gajen emerzno pa kao treba da ga prilagodjavam ovako na povrsini.
293aa.jpg

biobiofizicar
deep blue je napisao:
Ako siris za neku drugu postavku to je nesto drugo.Ja bih te savetovao da ga stavis na suvo u neku posudu i poklopis da bude vlazno i imaces ga dosta.Tad nema algi i mozes pojacati svetlo.

i Grujanicev odgovor
Nije ni to losa ideja,mogao bih da izvadim koji pelcer da probam tako
Ako pokusam saljem izvestaj

Jako Jako interesantno. !!!

Jel neko probao ove emerzne igrarije sa bilo kojom aq biljkom u nasim kucnim hobi uslovima i sa kakvim rezultatima....

SnikS
Najbolje je kada pocne da se gusi da se povadi i ponovo zasadi jer mnogo je tako lakse nego sisati je.I ja sam imao dosta bez korena ali su se 80 % primili pelceri a koji nisu samo su pocrneli.

Veoma bitan faktor kod podloge je da bude sto sitnija gde se sadi HC,ja sam imao problema sa granulacijom od 3-4 mm pa sam nasuo preko pesak sacekao da propadne ispod sljunka i onda sifonom izvukao sljunak ostao pesak a HC me nagradjuje svakim danom perlingom Thumb up

paleoglodit
Kazu za HC da kad se gaji emerzno moze da se ubudja

SnikS
Desava se zbog prevelike kolicine vlage u vazduhu prvo povuce budj podloga a zatim i biljka.Moze a i ne mora sve zavisi od slucaja.

grujanic87
biobiofizicar je napisao:
deep blue je napisao:

i Grujanicev odgovor
Nije ni to losa ideja,mogao bih da izvadim koji pelcer da probam tako
Ako pokusam saljem izvestaj

Jako Jako interesantno. !!!

Jel neko probao ove emerzne igrarije sa bilo kojom aq biljkom u nasim kucnim hobi uslovima i sa kakvim rezultatima....

Nisam probao ali kad smo Vlada i Ja bili u Zemunu kod Coe imao sam priliku da vidim HC na vrhu panja koji raste u emerznoj formi koji cak ima i cvetove Shock Ali uslovi u kojima raste su misteriozni.Na poludnevnoj svetlosti ... samo velika vlaga Frown tako da mislim da nije zahtevan po tom pitanju.

paleoglodit
Mnogo toga je misteriozno kod Coe.CoolGrin
Mislim da HC ne moze bez jaceg svetla...ne znam....
Edited by paleoglodit on 04.10.2009 00:23

zander
Ma HC raste i na dosta slabom svetlu. To moe da bude i 0,4 W/l (dosta neprecizna mera ta W/l al kad svi po tome računamo, ta će...)

I ne samo HC nego mnoge biljke, rastu sporije ali rastu i to dosta lepo. Mnoge biljke mi isforsiramo nepotrebno sa jakim svetlom
Edited by zander on 04.10.2009 00:20

paleoglodit
E sad mi je lakse a pogledajte na ovom LINKU cvet HC

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,758 jedinstvenih poseta