1.Persicaria sp. 'kawagoeanum'
2.Lysimachia nummularia 'Aurea',
3.Rotala Wallichii 'long leaf',
4.Pogostemon erectus
5.Elatine hydropiper,
6.Micranthemum umbrosum sp. Monte carlo' (ne znam zasto, ali vidim da na netu trgovci daju neke podatke da je to ista biljka kao i Elatine hydropiper, pa cak i Tropica. To su dve primetno razlicite biljke.)
Sa ove poslednje slike od P.erectusa i D.diandre se ne vidi zadnji plan, a evo danas posle seckanja tih biljaka sada se lepo vidi R.Wallichi long leaf koja je malo bila ugusena od ove dve biljke...
Zadnji plan sam razmisljao da skroz napravim od R.wallichi long leaf ali onda ne znam gde bi sa ovim drugim biljkama...
Slika je malo losija slikano je posle seckanja i pretumbavanja
Rotala sp. "H'Ra" ("Gia Lai" ), u nekom drugom akvarijumu mozda se nadje malo vise mesta za nju, ovde sam je ostavio tek po koji pelcer...
Tonina fluviatilis, po meni ne nesto preterano lepa biljka, ali svojom zahtevnoscu jedino sto predstavlja je izazov odgajiti je
Ludwigia Guinea (Ludwigia senegalensis), lepa biljka, ali dosta zahtevna i po meni bar dosta zeznuta, nisam je do sada bas najbolje provalio, i ovo bi bio neki osredji izgled, verujem da moze jos mnogo bolje da izgleda. Sitnolisna je, crvena, nije mnogo invazivna i po tome bi bar trebala da bude dosta atraktivna, jedino tezina gajenja predstavlja mali problem...
Hottonia palustris, lepa i ne toliko zahtevna, mnogo puta spominjana...
Persicaria sp. 'kawagoeanum', biljka koja nije preterano zahtevna a moze da postigne prelepu boju, meni jedna od omiljenih...