14.06.2026 08:01
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Joanica
HORUS
Vlada991@ Rasvetu nisam u ovoj temi ni pominjao. Ja ću zapravo akvarijum koji je sada u funkciji, i u kome ima gomila biljaka, da rasformiram i uradim ovu postavku. Rasveta je inače neonska (belo i grolux) i jedna tedljiva. Ukupna jačina 76 W, to je dovoljno za biljni akvarijum (provereno).
ZliBrka i deanjmi@ Mislim da je ovo definitivno postavka harda koju ću formirati.

deanjmi
Samo napred druze napredujes napredujesBeer

HORUS
Evo, ubio sam se danas od posla. Nedostaje mi jo neka bunasta svetlo zelena biljka za levi ugao. Takođe, menjam crnu pozadinu nekom svetlijom. Voda je jo uvek malo mutna, ali se nadam da će biti k'o kristal. Smile
HORUS attached the following image:
p1010026_1.jpg

Baia
Hard si super slozio, steta je da ga krupne biljke progutaju. Zasto ne iskopiras postavku sa prethodne stranice(sto se biljaka tice)? Lepo si primetio da tamna pozadina ubija ugodjaj. Ovaj panj napred je nekako upao kao sljiva u g... mozda nije tako uzivo ali na slici mu bas nije mesto tu... Postavka bas ima potencijala, fino si kamenje izabrao!

HORUS
Slaem se u vezi panja. Već sam spremio zamenu. On je trebalo drugačije da bude postavljen, ali su me neke okolnosti primorale da ga tako postavim. No, svakako ide napolje. Voleo bih da u prednjem planu napravim tepih od elocharis parvule, ali mi je skroz propala u toku mesec dana odmora. Riknule su neke neonke, a majka nije ba vična. Sagitarija mi je prelazno reenje.

HORUS
Ona postavka sa prethodne stranice je iwagumi, a ja ipak volim malčice vie biljaka u akvarijumu.

deanjmi
Meni je skroz dobra postavka bas prirodno izgleda,kad se samo setim kad si prvi put postavio sliku prvog akvarijuma,mislim prve postavke ovo je skroz prirodnije i samo paziti da biljke neprekriju hard skroz.Samo napred profo klinci ce biti ponosni na tebe ako nisu vecBeer

Baia
Nije mi parvula bas za prednji plan, ipak je ona visoka...ako bih isao na eleokaris uzeo bih Mini sp. odnosno HC Kuba-u, elatine ili glosso.

HORUS
Hm, moda probam sa gloso. Čuo sam da je dosta teko da se uhvati za podlogu. Zna kako, ja sam ti u malom mestu gde nema nikakvog izbora biljaka. Vrlo često ni u većim mestima u okruenju nema te ponude. Zato, ivela brza pota.

HORUS
Ovo je moda malo bolja fotografija.
HORUS attached the following image:
p1010024_2.jpg

biobiofizicar
Evo malo sam je doteraoWink
biobiofizicar attached the following image:
hor1.jpg

HORUS
Blagodarim. Smile

Slovenski1000
Ako zelis glosu za prednji plan, stavi je slobodno, laka je za odrzavanje, nije nesto zahtevna i brzo se siri. Applause

HORUS
Verovatno će tako i biti.

HORUS
Čitao sam malo o glosostigmi. Slovenski, pa ona uopte nije nezahtevna biljka. Bome, posle svega to sam pročitao verovatno gloso neće biti sastavni deo ovog akvarijuma.

Slovenski1000
Nemoj druze moj da se uplasis na prvu loptu. Moj ti je savet pokusaj, pa ces videti. Ja je jedva zadrzavam da mi ne pokrije ceo akvarijum. Ali konacna je tvoja...

kisleon
Probaj Marsilea hirsuta, ona nije zahtevna.

Vlada991
Slazem se sa kisleonom. Ne znam zasto svi zaobilaze ovu biljku, valjda zbog toga sto nije zahtevna pa i nije toliko zanimljiva. Ali biljka prelepo izgleda kada oformi lep tepih, to ti i ja preporucujem. Odlicna je za nas koji ne djubrimo. Ne treba joj CO2, ali ja ipak dodajem i mogu ti reci da lepo napreduje. DIY CO2. Kada se razmnozi dovoljno, imas pelcere od mene. Smile

HORUS
Sa marsileom sam probao, i mam vrlo loe iskustvo. To je bila muka iva oko zasađivanja. Koridorasi su mi je stalno vadili. OK, ajd da probamo jo koji put. Generalno, sve biljke prednjeg plana (osim sagitarije) su vrlo zahtevne i osetljive. Vlado, zahvaljujem ti se unapred. to se tiče gloso, probaću, pa ćemo videti kako se stvari odvijaju. Sada je Rainforest na odmoru, pa kada se vrati naručujem gloso.

Mandic
HORUS wrote:

Generalno, sve biljke prednjeg plana (osim sagitarije) su vrlo zahtevne i osetljive.

Hoće dodavati CO2? I ima li hranljivu podlogu?
Ako je odgovor na oba pitanja potvrdan, onda ne treba da brine o tome da li je neka biljka ''zahtevna'' ili ne. Wink

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,611 jedinstvenih poseta