Evo poslusao sam Branimira da malo bolje grupisem pojedino bilje,i trebaju mi vasa misljenja oko Rotale Macandre.E sad mnogo sam citao o toj biljci i svuda sam naisao na podatak je Middleground tj za srednji plan.Ali kod mene su pojedini primerci dosli skoro do povrsine,pa me interesuje gde bi bilo najbolje da je postavim?Negde u zadnji plan ili da je seciram i postavim u srednji plan?
Evo da postavim par novih slika i slike algi koje mi prave problem Ako neko ima neki predlog oko algi neka pomaze,a inace alge su se pojavile naj vise u prednjem planu gde nije bilo biljaka sada ima malo Staurogyne Repens,Eleocharis Vivipara i Glossosligma Elatinoides.Alge pocinju i njih da napadaju valjda ce se izvuci.
Pozz drugari.Imam jedan problemcic oko crvenog bilja gubi lepu crvenu boju i dobija nesto zelnkasto braon,evo ukratko da vam objasnim sta sam preduzimao u vezi algi pa mozda je to nesto poremetilo.Imao sam 2-3 nedeljnu borbu sa zelenom algom i najzad sam se resio te propasti Akvarijum i bilje je cisto kao suza.To sam unistio tako sto sam MH sijalicu od 150W zamenio sa sijalicom od 70 w.Pokusavao sam i da odignem haubu i sve ali nije vredelo dok nisam zamenuo sijalicu.I jednom sam sipao Alge Exit od Easu Life ali ne verujem da je to vise mi se cini da je svetlo u pitnju.E sad da se vratimo na crveno bilje nemam ih puno vrsta Reinicki i Ludwigia Repens,Ludwigia rubin i Rotla Macrandra,prvo sam pomislio da nema dovoljno gvozdja pa sam sipao kao manijak Ali nije davalo rezultate.Vuksel mi je rekao da je u pitanju verovatno sada preslabo svetlo mada dok sam se petljao sa algama odigao sam haubu na nekih 30-40 cm od povrsine akvarijuma.A nisam vratio.Evo koja slika bilja malo me je blam ali jbg svaka pomoc dobro dosla