Opet caprkas
Neka, znaci digao si sve kao sto si i rekao.
Fino je ispalo, samo guraj drug
pa sto sam drugo mogao od mog silnog tumbanja a znas i sam MOJ stil heeh kakav je svaki tjedan druga postavka ili ti ga tuzmbanje oicela koncasta, cijano ma nema sta nije jbg sve sam uzbruljao moguce, sad ovako nova dobra podloga nema vise hemije nikako i ostalo neka vrijeme odradi svoje.
Kao da mi čita misli. Ba sam mislio da napiem komentar da bi bilo dobro da, u skladu sa zlatnim presekom, panj pomeri u jednu ili drugu stranu. Kad ono, međutim.
hehe ma kod mene nista nije iskkljuceno da panja i ne bude a onako mi se bas svidjao par dana a poslije gledam nigdje veze kakav panj i bakraci haj mislim se malo u stranu da ga sklonim vidis da citam misli :P
pozz opet i da pitam nesto.
naime u zadnjih mjesec dana vise manje zelena tackasta alga mi je savrseno krenula i napreduje po staklu, biljkama najvise po anubiasu, lileobsisu i dijelom po kriptama gdje se pojavljuju rupice na listovima.
Citajuci malo svakojake forume dosao sam do zakljucka da mi je drastican manjak fosfata u akvariju.
Nabavio sam 100 grama kh2po4 i pomjesao u jedan litar destilovane vode pri tome sam koristio chucks planted aquarium calculator te postupajuci po istome dodajem 8 ml fosfata dnevno sto dodje oko 2 ppm.
Zanima me sada Vase iskustvo radim li dobro dodajem li dovoljno ili previse da li da dodajem svaki dan i koliko i najvaznije odprilike ko je imao slican problem nakon kojeg vremena koliko treba da prodje da se pocne povlaciti tackasta alga da ne kazem da nestane.
Steta sto nisi dobio odgovor... Ne znam ni ja sta bi ti napisao.
Sada akvarijum ide po malo drugacijem stilu uredjenja Nejasno mi je sa slike sta se desava i kako izgleda taj panj sa desne strane, mozda je malo cudno postavljen ali verovatno imas neku ideju sta pravis...
Sta planiras u prednji plan, tu gde si ostavio prazninu?
Ako je vec ovako neki izgled ja bi se vise okrenuo Holandskom stilu i cak mozda i izbacio panj napolje... Sta sve imas od biljaka ovde na raspolagajnu?
Steta sto nisi dobio odgovor... Ne znam ni ja sta bi ti napisao.
Sada akvarijum ide po malo drugacijem stilu uredjenja Nejasno mi je sa slike sta se desava i kako izgleda taj panj sa desne strane, mozda je malo cudno postavljen ali verovatno imas neku ideju sta pravis...
Sta planiras u prednji plan, tu gde si ostavio prazninu?
Ako je vec ovako neki izgled ja bi se vise okrenuo Holandskom stilu i cak mozda i izbacio panj napolje... Sta sve imas od biljaka ovde na raspolagajnu?
Akvarij tj scape imam namjeru da bude ako se moze tako reci pola pola jungle style-pomjesano sa dutch style pa koliko cu da uspijem ne znam. U prednji plan nemam namjeru nista da radim bar ne za sada , sto se tice panja vise sam isao na "ugodnost ribama" za skrivanje nego na estetiku a oko panja je kamenje i na istome anubias.
Od biljaka imam uhh tesko potanje ( uvijek zaboravim naziv pojedinih" uglavom s desna na lijevo ide anubias, mahovina, kkripta, mislim madagaskar ili sl da se tako zove, lileobsis, neka crvena biljka tek sam ubacio , hidrocotila, i ovoj sam zaboravio naziv sto joj je najveci zbun.
mene osobno sto zanima je to ne mogu da dokucim nikako sta da radim sa tackastom .
Pisao sam prije da sam otopio 100 grama kh2po4 u litar destilovane vode i sada sam povecao dozu dodavanje na 8-10 mill, zanima me samoo ako je netko imao slican problem kako cesto je dodadvao fosfate, i nakon kojeg vremena je tackassta pocela da se povlaci.
Sada stanje kako je zadovoljan sam jer sem tackaste nema vise nikakve alge.
Od zivog svijeta sam ubacio 4 lisice koje ce uskoro i da lete vani unistise mahovinu poprilicno madaaaaaa i sa njom loncastu-dlakavu algu koja je bila u mahovini.
Od ostalog zivog svijeta kozica imaaa kao da su se naduvale od pocetnih 10 nakon 3.4 mjeseca ima ih i ne znam koliko a cudno mi je koliko sam bar mogao da vidim da ih nijedna riba ne dira pa cak ni one koje ja jedva vidim golim okom.
Toliko od mene za sada do narednog gledanja LAKU NOC
kod mene je akvarij opet dobio novo ruhoheeh kao uvijek no salu na stranu sad je kakav cete vidjeti i idem na to da ga naguram biljem u fazonu dutch style sa grancicama nes tako nekako a za prednji plan cekam da vidim hoce li mi krenuti starogina.
Evo jedan video od prije nekog vremena a novi ce za mjesec do dva YouTube Video