14.06.2026 06:55
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
HORUSOV akvarijum
HORUS
Ovo je boca koju sam obezbedio ranije. Sada sam uzeo manometar. Stie mi prekosutra. Smile Kao to mi reče moj prijatelj iz Čeke Tomash Jirsa (senator): ''Boris, step by step''.
HORUS attached the following image:
s5005755.jpg

HORUS
kisleon@ ta kae za ovaj? Samo nemoj dami padne u nesvest od oduevljenja. Wink
s5005758.jpg

biobiofizicar
Dobar, ali poveliki...
Iz koje reke stizu ovi panjevi?

HORUS
Nije on neto preterano veliki. Recimo da su mu dimenzije 40x30x20. Ovaj je iz reke Nere. Nera je planinska reka koja se sputa sa planine Semenik u Rumuniji.

HORUS
Danas je stigao manometar (20 evra). Polako kompletiram skalameriju za CO2. Musik
s5005761.jpg

branimir ok
Dobar je i ja sam uzeo isti takav Thumb up

kisleon
Dobar je panj, jel će stati u akvarijum?

HORUS
kisleon@ Njega spremam za novi, veči akvarijum. A, iako ne stane ubaciću neki drugi, moda jo lepi. Wink

mladinaucnik
Skidam kapu za panjeve.
"Kad porastem, i ja cu jednog dana da nabavim takve panjeve" Grin

HORUS
Danas sam se malčice bavio batovanstvom. Voda se ba nije izbistrila, ali se nadam da se neto vidi. Naravno, barbuse nema anse da uhvatim kako treba. Plivaju uvek kao pomahnitali. Surprized
s5005769.jpg

biobiofizicar
Hard je mnogo bolje dosao do izrazaja sa ovim promenama, a akvarijum je odlican i polako prerasta i u ozbiljno aquascapersko staklo.
I dalje ostaje ona primedba da se krupnolisno zameni sitnolisnim, sto se posebno odnosi na zadnji desni cosak.

U prednjem levom cosku uz prednje staklo treba ukloniti visak podloge tako da se linija poravna a podloga uzdize i ka nazad, a ne samo ka boku. Ovo je aquascaperski savet - ukoliko imas takmicarskih ambicija sa ovim staklom - nekada i negde.

HORUS
Uklanjanje podloge iz levog ugla moram nekako da osmislim. Hm? Tu je problem to panj ne dolazi do samog ćoka, pa se ljunak stalno uruavao. Onda sam tu ubacio malo veće kamenje. Moda bih mogao da poravnam podlogu, a da onda nekom biljkom uukam taj ugao. to se tiče desnog ugla, posluao sam savet na ovom forumu i izbacio omiljene ehinodoruse ozelot. mc Sad Sada su u tom uglu samo mikrosorumi pteropus. Moda bi trebalo nabaviti neki drugi mikrosorum. Imam neto rotale, ali sa njom imam loe iskustvo, jer vrlo brzo preraste akvarijum, i izađe na povrinu, i zatvara mi svetlo. Onda moram često da je trićkam. Ludvigija će verovatno isto vrlo brzo da mi izraste do povrine, i po njoj. Imam i stargras, ali mi u akvarijumu toliko buja da sam morao da je izvadim.
Ne elim da svoj akvarijum aljem na takmičenje. Zapravo, ja elim da zadri karakteristike hobističkog, ali da ambijent bude to lepe uređen. Hvala na savetima i lepim rečima.

biobiofizicar
Hard se nekada dobro namesti (i bolje nego sto smo planirali). On je kicma postavke, ali kao takav moze biti ili pojeden biljkama ili pravilnom sadnjom dodatno istaknut. Tvoj panj ima fantasticnu strukturu i koloritnu zivost. Trebala mu je livada ispred i to si super odradio. Ceo akvarijum zraci efektom "palog debla" ili ti izvaljenog stabla.

Par cm uz bocno staklo iza vrha panja stavi vertikalnu prepreku (moze i kamen), pa ispred zamaskiraj nekom sitnom zbunastom ili travnatom biljkom. To ce spreciti eroziju podloge ka napred u prednji levi cosak.

Ne bih ti ja pominjao takmicenja da nisam prepoznao potencijal ove postavke. Zasto ne - treba se okusati. Stvaranje takmicarske postavke je zanimljiv i edukativan proces. Svakako ga treba proci. Nosi u sebi puno uzbudjenja, a strasno se puno iz njega i nauci.

deanjmi
Izgleda sve bolje i bolje akvarijum,ali te panjeve sto vadis kad dodjem na brckanje na jezero mogao bi da mi pokazes tu recicuAngry

HORUS
biobiofizicar@ Drago mi je da smatra da postavka ima potencijala. to se tiče takmičenja, ja prosto ne znam koje su propozicije, niti ta se očekuje od postavki. Vidim da je za takmičenje mnogo vana fotografija (fen, koji pravi talase, menjanje pozadine, itd). ta znam, meni nita ne znači to sam na nekom takmičenju osvojio 3052 mesto. Vanije mi je da na ovom forumu učim kroz vae savete.
deanjmi@ Naravno efe...ti si uvek dobrodoao. btw, nekako se osećam dunim pa bih voleo da ti spremim jedan panjuak gratis. Ali, prvo mora da se popije pićence. Beer

deanjmi
Ma kakvi duzan,nego te panjeve sto vadis su ekstra,ubacio sam one tvoje u akvarijum juce.Picence ce mo da popijemo kad se vidimo ili u bg ili na obali jezerceta kad banem na leto,brzo ce to eto me.BeerBeerBeer.a mozemo kao prosli put taman mi treba nesto ozbiljnije za levu stranu neki panj.Pozdrav

HORUS
Reci mi dimenzije da ti spremim neto SPECIJALNO.

biobiofizicar
Do zavrsne takmicarske fotke i raznisljanja o propozicijama je daleko. Prvo sledi sredjivanje akvarijuma da aquascaperski bude korektan i da sazri. Onda pred kraj slede fina podesavanja postavke radi fotkanja, probna fotoseansa, jos malo podesavanja i sama zavrsna fotoseansa. Do zavrsnih koraka ima jos vode da protece kroz creva i filter, a ako do tada ne uspes da se osposobis za zavrsno fotkanje uvek ce se naci neko sa vise iskustva za solidarnu forumsku pomoc oko fotkanja...

Obezbedis Beer i vec ce se neko pojaviti spreman za druzenje i Photo

HORUS
Ok. Zamoliću te da me prati savetima, pa ta bude biće. Nije problem sama fotka. Ja zapravo i ne znam ta se trai od akvarista na takmičenjima. Eto, recimo, to da podloga ne sme da se die u uglu. To je stvar koja mi na kraj pameti ne bi bila, a ono ispadne vano. OK, tu ste vi, iskusni da posavetujete, ali ko zna koliko sitnica tu jo ima. to se tiče proticanja vode kroz filter, ona će teći, pa će teći. Ako ispadne neto od mene i mog akvarijuma, moda i poaljem fotku na takmičenje, ali mi to nije prioritet. Neki ljudi formiraju akvarijum namenski za takmičenje. Ja samo elim da učim, i uivam u učenju i mom akvarijumu. Musik

bobi
nema veze podlogata sto se podiga od strana,moze i od dvete strani da ja podignes do pola akvarium, bitno kako ce ukomponiras vnatre so bilna masa,drva kamenja i sl. ovaa situacija vo tvojot akvarium e slicna na onaa sto ja ima zander,vidi tamu i preslikaj nesto u tvoj akva dodaj nesto sam i ete akvarium za takmicenje

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,458 jedinstvenih poseta