14.06.2026 08:20
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
"The Piper" 110l - Zander
Thalassoma
Prelep, zdrav i "utegnut" AQ. Jednostavno, sa tobom nema iznenadjenja.
Nego, kako uspevas da "zakucas" fisidens za dno?
Ja sam pokusavao na razne nacine (vezivanja) ali uvek nekako pobegne!
I primetio sam jos nesto, pa me zanima da li ti imas takvih iskustava (sada sam malo u OFF-u): kada ne dodajem mikro elemente, odmah pocinje da stagnira (fisidens)? Da li je tako i kod drugih ili je to samo slucajnost koja se meni desila par puta?

www.njivice.co.rs
zander
Ja sam Fisidens samo koncem vezao za lava kamen, ali valda kako sam ga premestao tako mi se jedan deo otkacio pa tako nekako samo visi pored tog kamena. I kod mene se slabo uhvatio za kamen, mozda i otpadane kasnije...
Nisam primetio ovo za mikroelemente sto kazes, moguce je. Obraticu paznju. Thumb up Ja kada uradim zamenu vode odma taj dan ili sutradan dodam mikroelemente pa nisam imao prilike da uporedjujem. Moguce...
Thumb up

Thalassoma
Ma, meni Fisidens opasno buja kada redovno dodajem mikro elemente ali onda pocinju da bujaju i alge. I cim sam za vise od 70% smanjio ubacivanje mikro elemenata, nema (nikakvih) algi ali je i Fisidens poceo da stagnira.
Inace, ono sa ureom koju si mi poslao mnogo dobro funkcionise!
P.S. Izvinjavam se na ovom OFF-u jos jednom!

www.njivice.co.rs
zander
Ma nema OFF-a kada pricamo o biljkama WinkThumb up
Koje si mikroelemente dodavao kada je fisidens lepo napredovao?
Ja dodajem ove Grcke jos uvek, doziranje mi je neprecizno strasno, posle jedno 50ak doziranja uzmem da kalibrisem ruku i stavljam dozu na vagicu da vidim da li i dalje mogu odokativno da zahvatim pola grama ili gram WinkWink

branimir ok
Kod mene zasteka Fisidens samo sa micro elementima koji imaju povisen Bakar na kraju sam ih bacio .To se odrazavalo samo na Fisidens ne i na ostalo bilje vrhovi ili pocrvene ili jednostavno odumru .Nisam siguran ko je proizvodjac istih .
Fisidens mozes slobodno da vezes za bilo koji hrapav kamen koncem zategni i ukrsti ne moze da izadje odatele Thumb up

zander
Holandija i Nature, 2 u 1 Wink
Ovo sam se igrao malo pre pola sata, evo jedne slike Photo
zander attached the following image:
1_394.jpg

zander
Od akvarijuma sta bude - bude.
Evo jedne lepe crvene zenke na tepihu mini glose... Dok se ceka da zadnji plan malo izdjika
zander attached the following image:
piper8.jpg

biobiofizicar
ShockSurprizedWink je moj komentar na novi pravac u aquascapingu.

Fotka debele gospoje je velicanstvena... Thumb up

Thalassoma
Vaistinu dobra fotka. A ja sam stavljao klasiku:
- profito i Fe (od istog proizvodjaca).
I stvarno: cim prestanem, Fisidens stagnira, cim dodajem, krece. Pa cak i kada dodajem znacajno manje nego sto bi po pravilima trebalo.

www.njivice.co.rs
Moke
Ma lijepo pa lijepo, zeleno i cisto..Elatin ima boju samo tako..kakav je po zahtjevnosti nisam ga nikada imao u igriFrown..Thumb up ima li nacina da se kako dobavi moze na pp.

Vlada991
Kakav tepih... NoooNoooThumb up

zander
Thalassoma wrote:

Vaistinu dobra fotka. A ja sam stavljao klasiku:
- profito i Fe (od istog proizvodjaca).
I stvarno: cim prestanem, Fisidens stagnira, cim dodajem, krece. Pa cak i kada dodajem znacajno manje nego sto bi po pravilima trebalo.

Korisna informacija Thumb up

Moke wrote:

Ma lijepo pa lijepo, zeleno i cisto..Elatin ima boju samo tako..kakav je po zahtjevnosti nisam ga nikada imao u igriFrown..Thumb up ima li nacina da se kako dobavi moze na pp.

Nije nesto posebno zahtevna biljka, ja je drzim i u akvarijumu bez CO2, malo sporije raste ali ne propada. Za slanje se mozemo dogovoriti, upravo sam dao oglas da je imam viska. Mozda busom ili neka druga varijanta ako imas neku ideju...

Hvala Vlado WinkThumb up

zander
Izvadio sam jedan veci komad Elatine hydropiper iz prednjeg plana, stavio sam beli kvarcni pesak na to mesto i sada to iz daljine izgleda ovako...
Za finish him cu koristiti crnu pozadinu, verovatno cu odvaditi par cm vode i eventualno cu preko ovog belog peska mozda sipati malo obicnog peska da ubije ovu preteranu belinu. Ili ce se to kroz koji dan malo zaprljati pa ce mozda i biti ok.
lh3.googleusercontent.com/-HjQ7R97QQyk/UQGm2T-sqII/AAAAAAAABHc/Si8B0AdVUHA/s800/Piper10.jpg

Slovenski1000
Bravo majstore.... Prelepo

bobi
uzivancija do vode

zander
Uskoro bi trebala da ide i zavrsna fotka, to ce da bude sa crnom pozadinom.
Trenutno stanje je ovo...
lh5.googleusercontent.com/--OFYFa7IpuY/URVJ300Q1DI/AAAAAAAABJI/vtwe0Llmrl4/s800/Piper11.jpg

Biohazard
Sjajno- Ovaj eleocharis je bas neobicno i nesvakidasnje rasporedjen. Dobra ideja Wink

Veriu
Ovo izgleda super, kao sto biohazard rece eleocaris neobicno i nesvakidasnje rasporedjen, mozda pokrenes neki novi trend u akvaristici Grin. Moram doci do tebe da vidim ovaj akvarijum uzivo.

zander
Hvala Thumb up

Danas sam uslikao nekoliko fotografija, a ovo sam sada nesto na brzinu obradio fotku malo u PS i malo u ACDSee, malo sam u zurbi bio sa obradom al nadam se da nije lose...
Trebao sam isto tako da snimim video ali nisam stigao, tj baterije mi se ispraznile... Protest

lh5.googleusercontent.com/-9EyAwzXp-hs/URqhrGBqp9I/AAAAAAAABKc/fXFWMn8b_CY/s800/ThePiper1W1.jpg

Kum 1229
Sto kaze Veriu neki sasvim novi trend ... Applause !!! Uvek volim da vidim nesto novo !!! Dao si mi zadatak Grin

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,709 jedinstvenih poseta