14.06.2026 11:05
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Silence of Nature
dushan92
Ma gde nema hrane u podlozi Grin.
Ima treset + floradepot tu ima i tabletice...č!Ona bas lepo raste,jos malo pa je dosla do povrsine..ostavcu je tako,pa cu videti sta mi je ciniti:p
Edited by dushan92 on 11.08.2009 00:01

dushan92
Evo mali update Grin
dushan92 attached the following image:
a_2.jpg

Edited by dushan92 on 25.08.2009 23:26

dushan92
.
b_9.jpg

dushan92
riccia
qw.jpg

paleoglodit
Vidim nema bitnih promena.
Malkice ti napredobvala polysperma. Mogao bi slobodno odmah da je siris odsecsnjem vrhova (malo duzih) i sadjenjem u grupu.Znaci skracuj na pola i siriiiii..... "vece bolje se okrece"Grin
Takodje bi mogao malo i ostale biljke pogodne za to da umnozis. Nacupkaj malo riccie i zavezi za novi kamen . Naka se sve mnozi za sada.....Wink

EDIT: Jako ti je lepa slika ricije a i fotka aq. je mnogo bolja nego pre.Thumb up Bravo
Edited by paleoglodit on 26.08.2009 02:29

dushan92
hvala imenjace Thumb up.Evo malo pre sam seckao biljke i sadio vrhove pored...cini mi se da sve ide na boljeGrin.A sto je najvaznije,sad kad sam pojacao osvetljenje na 2 stedljive algi jos nema,a proslo je 4 dana Grin.
Recite da li sada mogu da pocnem sa ubacivanjem profitač

paleoglodit
Pa Dexter ti je rekao da mozes sa kalijumom. Pogledaj njegiov post.

E sad da li ti znas sta sve treba i kako djubritič Da li imas sve sto je potrebnočTo dobro prouci.
Znaci za mAkro: KNO3 (Kalijum-nitrat), KH2PO4(Kalijum-dihidrogen-fosfat) i eventualno K2SO4 (kalikum -sulfat).
Za Profito ne znam ....pocni polako pa vidiFrown
Edited by paleoglodit on 29.08.2009 11:38

dushan92
Mali update...
Danas sam instalirao i CO2 , 1meh/s(koliko sam jedva cekao da kazem ovo Grin)
Taman da se zahvalim Ziki,jer mi je mnooooogo pomogaoBeer
1_144.jpg

Edited by dushan92 on 30.11.2009 00:31

dushan92
Pa ako imate neki komentar-savet udriteCool
2_104.jpg

biobiofizicar
Nije ekoloski drzati pet ambalazu u nasim vodama - makar na njoj pisalo i VODA....Grin

Salim se ...
Divna panjcina, a mislim da ce ovo biti i ekstra postavka. Ako se po jutru dan poznaje - do veceri ce biti festa....
Pustimo CO2 da odradi svoj deo posla a ja licno sledecih par nedelja nista ovde nebi dirao... samo ga pazio i mazio....Wink

isnogood
Eliminisi tog puza sto mili po crevu., i kao sto biobio rece Pustimo CO2 da odradi svoj deo posla a ja licno sledecih par nedelja nista ovde nebi dirao... samo ga pazio i mazio...

kojot
Odlicno je.Ovaj panj tacno dozvoljava dijagonalnu postavku sa desna da pada na levo,kako si i vidim i krenuo.
Jedino mislim da je onoj anubiji u levom cosku mesto negde na panju,a na njemo mesto recimo Blyxa,ili HM

Dusan79
kojot je napisao:
Odlicno je.Ovaj panj tacno dozvoljava dijagonalnu postavku sa desna da pada na levo,kako si i vidim i krenuo.
Jedino mislim da je onoj anubiji u levom cosku mesto negde na panju,a na njemo mesto recimo Blyxa,ili HM

Procitao si mi misli! Upravo tako, anubiu baci negde na panj, gde god ti mislis da je lepo, ja bi je stavio levo od riccie. A taj deo gde je anubia sada ,tu bi sadio I HM I Blyxu!!! HM bi formirao mali zbunic (imas na mojoj temi, imas na Isnogoodovoj temi, kako to izgleda, i taj zbunic bi blize staklu(EDIT:blize prednjem levom cosku), a dijagonalno levo od njega, dakle blize panju bi Blyxu!
To su moji predlozi, dobices ih jos sigurno, a ti sam odluci ,naravno!
Pozdrav!

EDIT: djubris lič Ako ne krajnje je vreme! Thumb up
Edited by Dusan79 on 30.11.2009 09:59

dexter
Biljku koju si vezao za panj je malo previsoko postavljena,ako je to microsorum bolje da je uvalis na sredini panja.
Ostalo cekamo da se razraste i lepo oia.
Beer

www.aquaplants.org
dushan92
@Bio,hvala tiThumb up.Tako cu i uraditi,narednih nekoliko nedelja necu dirati nista,pa kad zaraste opet pustam slikuGrin
Kojote,Dule,pored anubie su i HM i blyxa(koja je propalaThrough wall ),slike su lose pa se i ne vidi sve...Levo od anubie sam "zamislio" veliki zbun od HM-a,a desno blyxač!
Planirao sam levu stranu sa dosta anubie(kao kod Sniksa),a panj sa dosta microsoruma....
@Dex,jeste microsorum,ali se slucajno tu zakasio na koncastu alguAngry,jer sam ostavio neke pelcerice da plutaju dok ne smisim gde cu ih...
Djubrim,dnevno 1ml Profito, 1.5ml EC, 2ml KNO3, 2ml KH2PO4...
Ljudi,ohrabrili ste me...hvala svima BeerBeerBeer

zander
Kreni malo sa djubrenjem ako već nisič
Koliki ti je fotoperiodč
I kako se rastvara CO2č Jel ima neki difuzor ispod one flae od Voda-vodač Mislim, ako je bell reaktor ili neto slično da ti neće rastopiti dovoljno CO2 pa tu isto moe da bude problem.
Ups, evo ti već odgovorio... Wink
Edited by zander on 30.11.2009 14:07

dushan92
Fotoperiod mi je 9sati,od 15h do 00h...
A sto se tice rastvaranja,iskreno,pojma nemam...Sredicu malo tu flajku,ili kad bih nasao neki difuzor po povoljnoj ceniGrin.
Trenutno imam problem sa CO2,namesteno je 1 meh/sec,ali posle sat-dva,pocinje da slabi dok se ne prekine skorz protok CO2 do countera....Sta moze biti problem čBeer

ZoSo
Pa mladi prijatelju , ovo ba obećava Thumb up
Slab sam ja za te savete " meti vamo-tamo " , pa ću se zato zadrati samo na pohvalama Grin Beer

kojot
Kolko vidim u filteru imas dve pumpe!!!Na pocetku creva od manje pumpe uglavi crevo od CO2 i resio si rastvaranje!!!

biobiofizicar
Ako djubris dnevno nemoj istovremeno makro i mikro. Ovde preovladavaju misljenja da je bolje razdvojiti jedan dan mikro, jedan makro, makar i sa vecim dvodnevnim dozama (odnosi se na Profito...) ili Profito dvaputa nedeljno u dane kada ne ide makro.....

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,023 jedinstvenih poseta