14.06.2026 06:16
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Druzenje i humanitarni aquascaping u Somboru
zander
U posebnoj temi na forumu bice objavljena cifra koliko novca treba da sakupimo za ovu akciju i broj ziro racuna.
Kako ko uplati neke pare na racun tako ce u toj temi objaviti koliko je novca uplatio i tako cemo umanjivati cifru do nule.
Tako smo se dogovorili, a tako ce u ovoj akciji moci da ucestvuju i svi oni koji nece moci da prisustvuju okupljanju.

Mandic
ApplauseThumb up
Dolazim. Smile
Moj doprinos ce biti prisustvo, novac i eventualno smestaj za odredjeni broj ljudi. Baba moja je iz Backog Brestovca (na 20ak km od So., ka NS-u) i mislim da bi moglo da se obezbedi nocenje za 4-5 forumasa (ukoliko je neophodno).
Sto se tice prevoza:
Drugar moj je svakodnevno (2-3 puta) na relaciji So-NS i mislim da je cena karte po osobi u jednom smeru 600 dinara. Mozda bi moglo i jeftinije da bude ukoliko uzmemo povratnu kartu, pa bude 1000 dinara po osobi. Mislim da moze 7 osoba da stane u auto.
Ukoliko nesto od toga bude potrebno-javljajte se Smile

katjusa
Jedan veliki bravo za ovu akciju Applause
Ja ne mogu da budem sa vama 1.12. ali cu na neki nacin da pomognem svakako.

valisnerija
Hoce li neko sa juga da ide? Thinking

pedja
svaka cast,imate moju podrsku i pomoc sigurno Thumb up

branimir ok
Thumb up Podrska za projekat i o mene ali ne mogu da dodjem zao mi je .

ZoSo
Evo kako smo sa Miroslavom zamislili taj 1.12.!
1. Okupljanje na vikendici optine na Velikom Bačkom Kanalu (do 12h)
2. Poseta rasadniku Rainforest i svečano i zvanično otvaranje iste (od 12h, pa recimo do 14i30)
3. Postavljanje akvarijuma u Domu za nezbrinutu decu "Miroslav Mika Antić" u Somboru.
4. Druenje učesnika akcije na vikendici u organizaciji foruma MBA i rasadnika Rainforest.

Aquamaniac
Svaka cast za projekat! Pozdravljam celu akciju! Applause

Administrator
to se tiče novca da napiemo i ovde. Skupljamo 8.000 dinara.

Od ovog novca napravicemo akvarijum dimenzija 90x45x45, staklo i silikon za to će nas kotati 5.000 dinara.
Za preostalih 3.000 dinara napravićemo haubu u kojoj će biti tedljive sijalice, 4 ili 5 komada od 20W.
Sve to nam pretekne od tog novca biće potroeno na ribe i ostale stanovnike.

Filter će biti unutranji, verovatno jedan powerhead koji će vrteti vodu i jedan sunđer filter koji će pokretati vazduna pumpa.

Pored novca ovde ćemo pisati o opremi koja nam nedostaje, a to je:
1. Grejač ~ 100W
2. Vazduna pumpa
3. ljunak ~ 15-20 litara
4. Sunkenroot panjevi ~ 3 komada
5. Tajmer za isključivanje rasvete

Ukoliko neko ima neto od ove opreme i eli da donira potrebno je nekako da je dostavi po nekom od članova, ukoliko sam ne dolazi na okupljanje.

Biljke naravno obezbeđuje Rainforest rasadnik.

Nadamo se dobrom odzivu na ovu akciju i jo jednom lepom okupljanju Beer
Edited by zander on 13.11.2012 22:24

www.mojbiljniakvarijum.org
afrika
Pozdravljam akciju i sam cu u skladu s mogucnostima da ucestvujem novcanim prilogom. Ovdasnje iskustvo iz Zdravstvenog centra u Smed. mi govori da, osim ako medju zaposlenima u Domu nema nekog ko vec ima iskustva u akvaristici, malo teze to ide s odrzavanjem u buducnosti. Ok, tu su srednjoskolci-cvecari, ali mislim da ce bez "mentora" to tesko da pije vodu. Ponavljam, akcija je super, samo mislim da i na taj segment price treba da se obrati paznja. Ovde su u Centru jedan potpuno ugasili (i bolje sto jesu, godinama se "cuo" po spratu), a drugi je zaduzen za anti-relaksaciju dece i nj. roditelja u Decijem dispanzeru i za odvracanje istih od ovog divnog hobija.

www.ciklidi.net
krcko
brii stavku broj 5, donosim tajmer. pozdrav

http://www.adsrs.org/
ZoSo
Ako se ne varam grejač i vazdunu pumpu je Isno ponudio.... (na predhodnoj strani) Thinking

Administrator
1. Grejač ~ 100W - Isnogood
2. Vazduna pumpa - Isnogood
3. ljunak ~ 15-20 litara
5. Tajmer za isključivanje rasvete - Zander
5a. tajmer za ukljucivanje rasvete - KrckoPfftGrin edit by biobio
Ostaju jo ljunak i panjevi. Thumb up
Edited by biobiofizicar on 14.11.2012 23:42

Srafciger
Ponudio sam i ja grejac i podlogu. Grejace imam samo jace - od 300W, a za podlogu sam rekao da treba da se dogovorimo kakvu hocete.

www.MojBiljniAkvarijum.org
Administrator
1. Grejač ~ 100W - Isnogood
2. Vazduna pumpa - Isnogood
3. ljunak ~ 15-20 litara - rafciger
5. Tajmer za isključivanje rasvete - Zander
5a. tajmer za ukljucivanje rasvete - Krcko

Ostaju samo panjevi, sunkenroot ako neko ima viska bilo bi najbolje

Rainforest
Evo mene sa najnoviim informacijama.
Staklo sam porucio, akvarijum dimenzija 90cmx45xcmx45cm. Imace i lajsne za ojacanje u gornjoj zoni. Na cenu samog stakla mi je nakalemio i usluge brusenja pa je izaslo oko 5200. Sutra preuzimam staklo i lepim ga tako da je taj deo verovatno sutra gotov. Od nazad ce dobiti crnu foliju zalepljenu spolja. Haubu cu napraviti od sperploce sa 4-5 stedljivih sijalica, tu ne ocekujem probleme.
Razgovarao sam i sa profesorom koji vodi metalce i on je obecao da ce postolje biti gotovo do kraja sledece nedelje, dotle ce biti i akvarijum zavrsen i testiran pa ću ga postaviti tamo sledeci vikend. Mogao bih i da uradim i podlogu + ljunak da malo ogrezne u vodi nedelju dana do same postavke.
Postolje ce biti 2cm ire od akvarijuma po svakoj dimenziji i tu ce doci ukrasna drvena lajsna ista kao i na haubi tako da sve zajedno izgleda skladno. Nije okolo ostavljen prostor za spoljasnji filter jer smo razgovarali da je najbezbednije da oko akvarijuma ne bude nita od tehnike, samo neophodni kablovi (rasveta, grejac i filter) i cev za vazduh. Znači da ce filter biti unutrasnji sa motornom glavom ili nesto slično.
Eto toliko za sada javljam kako radovi budu odmicali.
Pozdrav Miroslav

http://www.rainforestsrbija.com
Kayser Soze
Ako ce filter biti sa motornom glavom , ja bih donirao jednu od 800l na sat, da li ce to biti dovoljno ?

sake30
Pozdravljam akciju Thumb up

zander
Kayser Soze wrote:

Ako ce filter biti sa motornom glavom , ja bih donirao jednu od 800l na sat, da li ce to biti dovoljno ?

Za filter, u prici sa Rainforestom zamislili smo da stavimo jedan sundjer filter koji ja imam kuci viska to izgleda ovako:
www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/12_28.jpg

I pored toga bi nam dobro dosla jedna motorna glava, moze i ta od 800l/h. Ili ako slucajno neko ima viska ovako nesto:
www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/13_18.jpg

Ako nema niko, @Kayser moze, i to ce da radi posao Thumb up
zander attached the following images:
13_18.jpg 12_28.jpg

isnogood
Iskopao sam grejač i pumpu. Pazariću jo crevo za vazduh, a grejač ću da uglancam.

Edit: ima li neko termometar vika?

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,399 jedinstvenih poseta