14.06.2026 08:27
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Summer breeze (ex ime: bez naslova 2)
froger
Cekaj bre, ako ja tacno racunam ovaj akvarijum je formiran pre manje od mesec dana?

Ludilo!!! Rofl

Kako odrzavas akvarijum? Mislim na zamene vode i slicno. Dodajes li sta od elemenata?

http://www.geocities.ws/dusan_kojic/index-2.html
branimir ok
zander wrote:

Raste kao ludo, skejp izgleda odlicno, ovo bi skoro moglo i da se slika za kraj a tek mu je pocetak Wink
Rast tepiha od Eleocharis parvule je za 10-ku Thumb up
Tako se to radi Applause
A posebno mi je drago sto se sa malo ulaganja i jeftinijiom opremom ovako nesto Da napraviti.
Ovo je po meni pravi primer za neke buduce pocetnike koji ulaze u hobi i ocekuju ovako nesto lepo a ne bi da daju po 500-600EU za akvarijum slicnih dimenzija... (kod biljnih akvarijuma ni taj novac ne garantuje uspeh sto je najgore, ili najbolje...) Wink

Nece mu skoro kraj imam ja jos neke planove za njega Bluxa se nije razrasla po prvi put al je krenula .A sto se tice ulaganja daj boze da sva njegova oprema vredi 70 evrica ostalo je znanje ,znanje kad bi se ze..... sve sto vise mislim da sam naucio opet me vraca na pocetak zato je ovaj hobi tako poseban Cat

Cekaj bre, ako ja tacno racunam ovaj akvarijum je formiran pre manje od mesec dana?

Ludilo!!!

Kako odrzavas akvarijum? Mislim na zamene vode i slicno. Dodajes li sta od elemenata?

Tacno je formiran 29.07 ima malo vise od mesec dana .A sto se tice odrzavanja zamena vode je bila prvih sedam dana svaki drugi dan pedeset litara neznam koji je to procenat akvarium je 144l i filter 25l.Posle toga normalno svake nedelje jednom eventualno dva puta po pracenju stanja .Od elemenata sam povremeno dodavao KNO3 e sad sipam direktno onako od oka malu kasicicu, sera florena posle svake zamene vode je isla 5ml i Wuhal ferro .

branimir ok
Myriophyllum tuberculatum

[img]lh5.googleusercontent.com/-_btndFcjKGw/UFH6D5lY9PI/AAAAAAAAAMo/143fFbeyLWI/s800/DSCF1098.JPG[/img]

branimir ok
lh6.googleusercontent.com/-khDRa54699k/UFIALr7dylI/AAAAAAAAAM8/-KhRlD-NNjk/s640/DSCF1104.JPG

branimir ok
Stanje je od pre dva dana Smile

lh3.googleusercontent.com/-_FBmn3fnL_Q/UFtVPtKxNnI/AAAAAAAAATA/6nnj-5qJoW8/s912/DSCF1124.JPG

lh6.googleusercontent.com/-7dYqBewY57k/UFtU7oaURiI/AAAAAAAAAS4/TwJA23Jqx9I/s800/DSCF1120.JPG
Edited by isnogood on 20.09.2012 20:15

zander
Mislim da bi ti se u desnom zadnjem planu lepo uklapala neka stabljikasta biljka izgleda nesto poput ovih ostalih biljaka iz zadnjeg plana.
Nekako mi Cyperus helferi ne ide na tu poziciju i tesko se uklapa sa ovim biljkama.
Taj deo mi jedino malo zaostaje za ostatkom skejpa koji odlicno izgleda Applause ... a i lepo napreduje Thumb up

branimir ok
Ajde bre Zander bacio si me sad u dilemu ceo dan razmisljam sta bi tu desno moglo da se posadi.Tu je mali problem sto ta grana baca senku pa ima manje svetla. Zato taj Myriophyllum koji se tu nalazi ispred C.helferia slabo raste I don't know

biobiofizicar
leve 3/4 fantasticno napreduju i izgledaju, ali kao sto kaze Zander desni ceo kraj zaostaje u razvoju za ostatkom akvarijuma.
Ja bih licno ceo travnjak razvukao do kraja na desnu stranu bez onog svetlo zelenog napred. Takodje fali i neki zbun zadnje- srednjeg plana u tom delu kao mozda i bar jos jedna grana slicne orijentacije srednjoj levoj da izbalansira i uravnotezi hard leve i desne strane...
Ovo vazi ako hoces da razvijas akvarijum kao centralnu postavku sa udolinom u sredini zadnjeg plana. Ako zelis da imas postavku koja se spusta iz zadnjeg desnog coska ka levo napred onda ti fali jos puzece-lezecih niskih grana i po podlozi koje iscrtavaju taj pravac ka prednjem levom cosku, a biljke zadnje-srednjeg plana bi trebalo (u ovom slucaju) da pridju blize prednjem staklu u desnom cosku...

kojot
Mozda H. zosterofolia, za nju svetlo ne bi trebao da bude problem, a po morfologiji lista bi se dobro uklopila.
Inace ukupan dozivljaj akvarijuma je UUUU je Mad

branimir ok
Malo sam se igrao fotkom sasvim amaterski da vidim kako bi to izgledalo uopste da na desnoj strani povadim UG i rasirim ovaj Myriophyllum mattogroscence na desnu stranu . Stavio bi mozda Star grass Kojote ali ga nemam Thumb upA razmisljao sam da povadim ovaj C helferi ipak necu da se igram skracivacu ga da se ne vidi jer je pustio dobar koren .

lh3.googleusercontent.com/-PExvJa2Rm0w/UF6_TarPOtI/AAAAAAAAAUI/p5DfGhgbS4A/s912/DSCF1124.JPG

branimir ok
Cabomba furcata

lh5.googleusercontent.com/--4nX_hqB4aE/UF6_JUvhBWI/AAAAAAAAAT8/xzt2boauyAQ/s800/DSCF1075.JPG

zander
Drzim isto ovu Cabombu neko vreme i primetio sam da mnogo lepse izgleda kada su nivoi nitrata (azota) u vodenoj koloni nizi, ili kada uzmem pa ih uopste ni ne dodajem.
A sa vecim koncetracijama biljka mi jako brzo izadje do povrsine, ne raste kompaknto, izduzi se i nije bas nesto lepa, a ni crvena...

Lepo izgleda ovo sto si nacrtao, tako nekako sam i zamislio konacan izgled Applause

branimir ok
Malo zaraslo

lh5.googleusercontent.com/-vaay-6XXII0/UGdQ7zTq2QI/AAAAAAAAAUk/A05wmj0jp4o/s912/DSCF1153.JPG

isnogood
Ba bujaju biljke

zander
Musik

Ispadne da se sada samo taj tepih E.parvule ceka da popuni ceo prednji deo i da to bude TO.
Taman mozda da jos jednom dotle trimujes biljke zadnjeg plana. A za to vreme moras da pripazis i da ti mahovina ne preraste i proguta ove grane...

Za rast svih biljaka a posebno za brzinu rasta Eleocharis parvule svaka cast Applause

branimir ok
Nece mahovina nigde dok mi rade makaze samo je malo problem usisati to sve posle Lecture A sto se tice Eleocharis parvule polako okupira akvarium .Razmisljao sam kasnije sve da povadim samo da ostavim parvulu i ovo drvo sa mahovinom malo da se igram na duze staze Musik

ovako izgleda danas osisan

lh5.googleusercontent.com/-KU1zJov6QSQ/UGh7wZjfB8I/AAAAAAAAAU8/JivN9WsIGTU/s912/DSCF1167.JPG

I ne lezi mu bas crna pozadina

Rasta
jos malo sredina zadnjeg plana da se zgusne i krajevi..i dalje bi sredinu drzao malo nizu..ali lepo se razraslo Thumb up

I bela pozadina definitivno Wink

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
branimir ok
Trudicu se Thumb up

Evo jos malo fotki kvalitet nije neki posto je paparaco tehnika u pitanju .A i ovaj aparat ne moze bolje Share love

lh6.googleusercontent.com/-Uuh4WmnopQM/UGiR-6MuG7I/AAAAAAAAAVM/LC_UjMXvMrQ/s640/DSCF1181.JPG

lh5.googleusercontent.com/-Pw3ztcKhsEQ/UGiTP-XpgdI/AAAAAAAAAVU/H18Ncj66aJI/s640/DSCF1169.JPG

lh6.googleusercontent.com/-s6zVoXprbZA/UGiTqLDRrAI/AAAAAAAAAVc/6OObFPbhC9k/s640/DSCF1174.JPG

lh4.googleusercontent.com/-LRPw91vAT8c/UGiUbLdHt3I/AAAAAAAAAVo/MUK5Co9jEP8/s640/DSCF1173.JPG

lh5.googleusercontent.com/-4KUnWs4QmDc/UGiWVWqLtqI/AAAAAAAAAWA/wzFvMAqhDKQ/s640/DSCF1186.JPG

lh4.googleusercontent.com/-14Y2Zq8oYDM/UGiV3U_yhMI/AAAAAAAAAV4/6kXqd_shx8E/s640/DSCF1198.JPG

isnogood
Zadnje dve fotografije su ba lepo sele jedna na drugu.

Koja mahovina je na predzadnjoj fotografiji?

branimir ok
Trebalo bi da je Giant Moss - Taxiphyllum sp. http://www.aquamo...t-Moss.htm

Inace zna da naraste veoma dugacko tako da ti ne treba kanap da je namotas oko drveta imao sam primerke i do 20 cm

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,732 jedinstvenih poseta