Mislim da niko nije primetiotvoje pitanje koje se odnosi na promenu vode. Čini mi se da si pomenula da jednom mesečno menja kompletnu vodu. Najbolje je kada jednom nedeljno zameni po četvrtinu vode. Inače, nano akvarijume je mnogo tee odravati nego velike. Samo napred!
Da je ovo moj akvarijum izbacio bih Betta splendens ( sijamski borac ) i ostavio samo Paracheirodon innesi odnosno dodaj jo par komada tih riba.
Izbacio bih Cladophora aegagropila jer je to ustvari naslaga algi koja će se vremenom raspasti i izbacio bih Cryptocoryne usteriana jer mi sa slike najvie liči na tu biljku to je u principu korov i ta se biljka sadi u velike akvarijume.
Isto tako ja lično ne volim da meam različito kamenja po strukturi deluje malo neprirodno kada se mea siga i oblutci, ali to je opet stvar ukusa.
Tebi trebaju biljke koje su sa sitnim listovima na taj način ti dobija vizuelno efekat da ti je akvarijum velik .
Neke od biljaka koje nisu preterano zahtevne za odravanje a siguran sam da moe naći neku od njih među kolegama akvaristima i sigurno će ti neko od njih ustupiti neki pelcer.
Pisao sam ti sve biljke po latinskim nazivima da bi lake mogla da pogleda te biljke po netu i da vidi o kakvim biljkama je reč.
Ako se ne varam neke od ovih biljaka su ti već sugerisali, na bih da ispadne da neto eksponiram ali evo kako sam ja odradio akvarijum koji sam odravao uspeno par meseci ( mada mi neki nisu verovali ) i na kraju mi je dosadilo jer oko malih akvarijuma ima dosta posla.