14.06.2026 08:01
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
"U raskoraku" - 170l Zander
Marinjo
Kakva je fora sa onom "plasticnom casicom",zalepljenom za desno staklo aq ?...postavka je super, bilje zdravo ...bravo :-)

zander
U tu casicu sam stavio malo aquasoila i zasadio jedan pelcer Syngonanthus sp. 'Belem'-a cisto da vidim jel ce mu prijati ta podloga. A tako sam ga samo izdigao da bude direktno ispod sijalice... Mogu da primetim samo da to nije nista specijalno i da mi u drugom akvarijumu sa zemljom i diy podlogom cak i bolje napreduje isti takav pelcer...
Nista posebno nego kod fotkanja me je samo mrzelo da izvadim to napolje.
Hvala Beer

zander
Update i trenutno stanje...
lh4.googleusercontent.com/-vK1U-FO-s-Y/T8vdNj2i5FI/AAAAAAAAATM/CCM8imwJZeo/s900/LvLc01.jpg

Dobio sam jos par novih pelcera: Eriocaulon setaceum i Syngonanthus sp. 'Belem' (Hvala Katjusi i Isnogoodu sto su biljke stigle do mene) Thumb up ubacena je pored njih i Rotala Wallichii 'Long Leaf', mada nju ne planiram da ostavljam u ovom akvarijumu...

Eriocaulon Setaceum, ovaj put mi je stigao u malo boljem stanju nego prosli put i krenuo je odma lepo da se vraca u zivot i da napreduje...
lh3.googleusercontent.com/-bn830B5vmfE/T8vdL13EbDI/AAAAAAAAATM/VVf_C4dxr-E/s900/LvLc02.jpg

Syngonanthus sp. 'Belem' isto tako stigao u malo losijem stanju ali se oporavlja.
Sada imam u istom akvarijumu dva pelcera Syngonanthus sp. 'Belem'-a, jedan je u casi sa aquasoilom, drugi u podlozi i iako je kasnije stigao u akvarijum mogu da primetim da je mnogo bolje krenuo.
lh5.googleusercontent.com/-iNOGD1OhJB0/T8vdM92GTxI/AAAAAAAAATM/bGRYt36fcCM/s900/LvLc03.jpg

branimir ok
Pa lepo ovo tebi ide Thumb up.Sao sta ce ti ona Bluxa u sred akvariuma kad je iams levo Pfft

zander
Cini mi se da su mi ranije slike kada sam ih na ovaj nacin stavljao izlazile bez ovih scrolova sa strane...
Blyxa, pa dobro kazes, malo kasnije kad mi preraste ima da je sklonim odatle. Dosta mi zaklanja biljke iza.

krcko
zander wrote:

Cini mi se da su mi ranije slike kada sam ih na ovaj nacin stavljao izlazile bez ovih scrolova sa strane...

Primećujem isto, izgleda da zavisi od toga da li budu atačment ili se direktno učitaju? Izvini zbog izlaska iz teme. Pozdrav
Edited by edison on 04.06.2012 20:27

http://www.adsrs.org/
biobiofizicar
Majko mila ovo izgleda fantasticno!!!
Cak mi se i ova blyxa u sredini svidja (sve dok je ovako mala) - tera pogled da istrazuje iza nje.....

bobi
Applause

ZoSo
Proba...
ZoSo attached the following images:
lvlc03.jpg lvlc02.jpg lvlc01.jpg

krcko
Thumb up radi attachment besprekorno. Pozdrav

zander
Taj u sredini je visok jedno 2-3cm, mozda negde i preko toga.
Mogla bi se formirati od njega kao neka mala brdasca ali ne vise od 3-4cm debljine jer verovatno bi tada tepih krenuo ispod da truli.
Proradile su slike Thumb up
lh4.googleusercontent.com/-qwfJgscSCiM/T8vdN0ftm2I/AAAAAAAAATM/PcYDgwA4xw0/s900/LvLc04.jpg

edison
Lepo i zdravo Thumb up

Jedino ti ona čaa na staklu skroz propala izgleda, nema je nigde.

www.mojbiljniakvarijum.org
krcko
Da kaem neku i ja, napravio si jedan po mom ukusu, simetrija sa padom ka sredini i prednjem planu. Pohvale mu nisu potrebne, a Beer bi moglo da padne. Pozdrav

zander
Čaa mi je sporo napredovala Wink
Ima tu nekoliko okačenih "čaa", ali sam ih za slikanje povadio.
Spomenuo sam tu čau u #23postu:
Sada imam u istom akvarijumu dva pelcera Syngonanthus sp. 'Belem'-a, jedan je u casi sa aquasoilom, drugi u podlozi i iako je kasnije stigao u akvarijum mogu da primetim da je mnogo bolje krenuo.

Ovo je druga čaa sa Utriculariom u DIY podlozi, i za nju isto to vai, bolje mi raste nego u aquasoil-u.
Hvala Krcko Thumb up
lh4.googleusercontent.com/-Ekilc9ve_VM/T832Yb2FoqI/AAAAAAAAATU/lrVtgmH8i_Y/s900/UG.jpg

zander
Evo jos malo svezih slika Photo
lh4.googleusercontent.com/-6wnwTrRuxx8/T9EUFtrkosI/AAAAAAAAAXw/LSNjsEcNbhU/s800/3979.jpg
lh4.googleusercontent.com/-oA247hkZ508/T9EUDoMMvGI/AAAAAAAAAXw/0DIjDr2er6s/s800/3980.jpg
lh4.googleusercontent.com/-frTxJHEYYi4/T9EUFlykF0I/AAAAAAAAAXw/AZb9R8oBc-Y/s800/3981.jpg
lh6.googleusercontent.com/-NihT3m7W3lE/T9EUIq-uxjI/AAAAAAAAAXw/JiZg45xAmwg/s800/3982.jpg
lh5.googleusercontent.com/-eEUgVEOlhqU/T9EULCOPFtI/AAAAAAAAAXw/Gpx3Mn0Cwu8/s800/3983.jpg
lh3.googleusercontent.com/-sJopzTZ4Xeg/T9EULlM_z_I/AAAAAAAAAXw/4jPjskCfFMc/s800/3984.jpg
lh3.googleusercontent.com/-rkYI9ucW1V0/T9EUOGIxxgI/AAAAAAAAAXw/R745mUYOD3Q/s800/3985.jpg
lh5.googleusercontent.com/-WJbmVc-rml8/T9EUOwyYA7I/AAAAAAAAAXw/l2Cxy6j7xm8/s800/3986.JPG
lh6.googleusercontent.com/-uCGrFGOZzvk/T9EUQL3IOWI/AAAAAAAAAXw/yI7sKa5bCT8/s800/3987.jpg
lh5.googleusercontent.com/-B2gtvxeC1do/T9EURWZKEhI/AAAAAAAAAXw/audFG-qYm4E/s800/3988.jpg
lh4.googleusercontent.com/-0bHCK96jhNE/T9EUTJVWFVI/AAAAAAAAAXw/ZMzhj8kpLQY/s800/3989.jpg
lh6.googleusercontent.com/-ZMeQkuS5yoE/T9EUVcj7NQI/AAAAAAAAAXw/q6Ml2PUM34o/s800/3990.jpg
lh4.googleusercontent.com/-qWgZYLexURk/T9EUXv7gh-I/AAAAAAAAAXw/n1lpdu0V0pM/s800/3991.jpg
lh5.googleusercontent.com/-Cu0wH-Hfcw8/T9EUY0GY4zI/AAAAAAAAAXw/vUs24jr4TQo/s800/3992.jpg
lh3.googleusercontent.com/-SkjXCLSYDvc/T9EUa1iKiOI/AAAAAAAAAXw/q47FKH-aH1g/s800/3993.jpg
lh6.googleusercontent.com/-ApHmO2IYdqE/T9EUc2uNGBI/AAAAAAAAAXw/e4dtsGF5rUI/s800/3994.jpg
lh6.googleusercontent.com/-erTKEU974KI/T9EUe3ypyaI/AAAAAAAAAXw/I7E60PV5BbY/s800/3995.jpg
lh3.googleusercontent.com/-OTzvWvFt4lw/T9EUhbYUEzI/AAAAAAAAAXw/4xJmLZgbH8A/s800/3996.jpg
lh3.googleusercontent.com/-Vk09pfhNY8o/T9EUkMPpJgI/AAAAAAAAAXw/ByoT0GI79CA/s800/3997.jpg
lh3.googleusercontent.com/-ql7F1naUrXA/T9EUlqnz0HI/AAAAAAAAAXw/hbwdVNC0ZlA/s800/3998.jpg

biobiofizicar
Majstore razvalio si ga !!! Thumb up

Kakav splet boja, oblika, formi, zivota i energije koja zraci iz fotki...

Glupo je komentarisati takav savrsen izgled i zdravlje biljaka, ali svidja mi se sto si evolucijom ovog akvarijuma poceo da ulazis i u sustinu komponovanja i slaganja Holandeza. Definitivno te obuzelo i definitivno ti Duch ide od ruke... Ovo jos uvek nije upeglani, striktni Duch (ocito se boris sa svojim nature alter egom). Ipak meni to zrno slobode i neurednosti bas lezi u ovom akvarijumu i daje mu "to nesto"...

Jel onaj hardscape-(er) (hardrock-er) kraljevskog profila na zadnjoj fotki postaje neki novi deo postavke u stilu poslednjih radova sir Olivera koji je poceo da siri svoje scapeove i van akvarijuma? Da te oblozimo mahovinama i redovno fajtamo...? GrinTongue
Beer

krcko
Hehe, jedino mu ove ribe imaju pomalo tune oči, nedovoljno muzičkih elja im ispunjava Rofl Pozdrav

charuga77
Već dugo parim oči na ovo! Samo reči hvale imam.
Ne da ti ide od ruke svaka stavka to se tiče biljne akvaristike i aquascapinga nego si nas sve iznenadio!
Pre svega zdravo bilje i lepo usklađeno u celinu!

ivio i kapu nakrivio! Smile

http://dalmacija.atspace.com
branimir ok
Skidam kapu za izgled bilja stvarno Rofl Thumb up

kisleon
Ovo je bukvalno brdo mini glosse, sve lepo raste... Rast mini glosse (pogotovo na sredini akvarijuma) mi liči na rast glosse u "aqua journal" magazinu na 24.-25. strani avgutnog izdanja.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,611 jedinstvenih poseta