14.06.2026 09:21
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
pestera
bobi
mesto algite da se namalat sega rastat pobrzo od trevite,koncastata raste 30sm na den

tomce
flame moss ti e dosta skapan, malko delikatan je, trazi podobra filtracija t.e. pocista voda i povece svetlo, i redovno sisanje

a za zelenata koncesta jas pauzirav so gubrenje edna nedela, zgolemiv co2 i ja snema
barem taa alga e lesna i za mehanicki odstranuvanje i znaenje priciniteli

bobi
zelena koncasta alga.ova alga se povezje sa amonijakom. Molim da pročitate poglavlje o kvalitetu vode da bi zaključili zato imate amonijak u vodi.

PROTOKOL

1. Prvog dana 50% zamena vode. Proverite da li je voda koju dodajete bez amonijaka

2. Ne smanjujte svetlo.

3. Proverite nivoe CO2, nemojte predpostavljati da je dobar.

4. Dodajte iznad alge pricem 10ml na 100litara Hidrogen peroksida. Gluta/ Excell je dobra opcija. Ipak, ovi proizvodi samo reavaju simptom.

5. Prestanite sa đubenjem.

6. Dodajte 1 gr KNO3 na 200 litara dnevno.

7. 50% zamena vode sedmog dana

Ako imate dvoljno račića oni će vrlo očistiti ovu algu ali neće reiti disbalans koji je uzrokovao njeno pojavljivanje 4 račića na 4 litara mogu očistiti tank za 2 dana. Ovo je lako reenje ako ih već imate ili ako s jeftini. Ovde gde ja ivim kesa sa 200 njih kota oko 160 dinara i oni se koriste kao iva hrana.

bobi
bobi wrote:

zelena koncasta alga.ova alga se povezje sa amonijakom. Molim da pročitate poglavlje o kvalitetu vode da bi zaključili zato imate amonijak u vodi.

PROTOKOL

1. Prvog dana 50% zamena vode. Proverite da li je voda koju dodajete bez amonijaka

2. Ne smanjujte svetlo.

3. Proverite nivoe CO2, nemojte predpostavljati da je dobar.

4. Dodajte iznad alge pricem 10ml na 100litara Hidrogen peroksida. Gluta/ Excell je dobra opcija. Ipak, ovi proizvodi samo reavaju simptom.

5. Prestanite sa đubenjem.

6. Dodajte 1 gr KNO3 na 200 litara dnevno.

7. 50% zamena vode sedmog dana

Ako imate dvoljno račića oni će vrlo očistiti ovu algu ali neće reiti disbalans koji je uzrokovao njeno pojavljivanje 4 račića na 4 litara mogu očistiti tank za 2 dana. Ovo je lako reenje ako ih već imate ili ako s jeftini. Ovde gde ja ivim kesa sa 200 njih kota oko 160 dinara i oni se koriste kao iva hrana.
ne stavam gubre, koristam samo kno3, menjam voda ednas nedelno, ne smaluvam svetlo, co2 pici ko lud, imam 5ribi imam bba.zelena praskasta

bobi
sto da stavam svetlo.54w Aqua Medic T5 Plant Grow i Aqua Medic i T5 Reef White 10000K so kombinacija od t8 akvarele 30w ili groluks silvanija t5 da gi izbacam kineskite stedlivi koj pravat zeleno svetlo za podobar razvoj na algite, mada po mene nema veze zasto vo drugiot akvarium ima groluks i zuto svetlo halogeno

tomce
"co2 kvasec",... uvek ima da si imas problemi so nekonstantno co2, ova ti kazuvam sum koristel so kvasec znam, sega so boca znam,

svetlo podobro 2x 54w Aqua Medic T5 otkolku 54w Aqua Medic T5 Plant Grow i Aqua Medic i T5 Reef White 10000K

a akvarele i grolux i taa i taa se dobri, vidi koja ti dava poubavi boi so kombinacija

krcko
Kada je već opet krenulo sa algama, prvo ta ima od prirodnih ljubitelja-algara? Promena svetla u ovom trenutku moe biti samo novi podsticaj za jo vie algi. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
bobi
amonjeri i ancistusi rabotat ko ludi. sagitarija niska je crna a drugo sve so koncasta. i primetuvam deka na valisnerijata ima karbonatna skrama od cesto menjanje na voda a i ludvigijata pocrne u dolnite listovi

bobi
dajte predlozi. levata strana sakam da ja podignam vo pozadina edno 40sm dali so karpi ili so drva sto da zemam od trevi da sadam od visina pa nadole

bobi
dali e dobra za akva natprevar kaj bugarite
bobi attached the following image:
dscn4428_1.jpg

krcko
Poalji svakako, jedino probaj da uradi neku bolju fotografiju. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
bobi
bobi wrote:

dali e dobra za akva natprevar kaj bugarite
otide na natprevar vo japan

bobi
.
bobi attached the following images:
dscn4865.jpg dscn4861.jpg

bobi
eve malku od gaduriite
bobi attached the following images:
dscn4536_1.jpg dscn4535_1.jpg

bobi
sega vaka izgleda dajte idei za trevi
dscn6021.jpg

bobi
bobi wrote:

sega vaka izgleda dajte idei za trevi
.

bobi
Posle dva meseca bez stabilen napon nastruja

bobi
bobi wrote:

Posle dva meseca bez stabilen napon nastruja
dsc_0149.jpg

bobi
.dve akvarele x30w i edna stedna 55w 10casa fotoperiod i ne menjanje na voda i nikakva prihrana,temperatura na voda 24c
dscn6385.jpg

bobi
ako pocnam da stavam osmokot vo pesokot da go prihranuvam so kno3 i da dodadam 2x54 t5 ,boca so co2 kvasec varijanta, nema li da imam naezda od algi u akvarium ili ce preovladuva trevata

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,798 jedinstvenih poseta