Jeste, konzola je standardna Juwel.
Pa htela sam, da isprobam i ove JBL, dobila sam i JBL Ultra Colour i Tropic, pa cu da probam i sa njima Edited by katjusa on 07.02.2012 21:03
Kao i uvek,odlicne fotografije i video snimci .
Sto se tice algi,da li se situacija popravila...koliko vidim sa fotografija,jesteč
Kako si zadovoljna sa Stiphodon sp.č Gledao sam skoro neki snimak na YouTube-u,navodno su obrstili neku algu sa Bolbitisa u roku od dva sata...
Inace,pohvale za izbor pesme u video snimku u kojem si ih predstavila .
Aquamaniac je napisao:
Sto se tice algi,da li se situacija popravila...koliko vidim sa fotografija,jesteč
Jeste, ako ne gleda u akvarijum sa makro ... algi nema, ali ima jih taman koliko treba Meni su one ba neto sasvim prirodno
Aquamaniac je napisao:
Kako si zadovoljna sa Stiphodon sp.č Gledao sam skoro neki snimak na YouTube-u,navodno su obrstili neku algu sa Bolbitisa u roku od dva sata...
Inace,pohvale za izbor pesme u video snimku u kojem si ih predstavila .
Thx
Odlični su, kao algari, ali jima je i ponaanje jako interesantno, u par sekundi promene boju, ... ba zbog toga je teka identifikacija. Mislim, da su moji Stiphodon Ornatus iako sam jih dobila pod imenom Stiphodon Elegans
Jako mi se sviđaju oni gobi, glava mi liči kao od zombija , siva glava sa "mrtvim" očima i tu kod krga ima crvene linijice kao krvne sudove. Peraja su im fantazija.
@Aquamaniac
I ja sam čitao na jednom mađarskom forumu da su super algari.
Ba egzotično izgledaju ove dve vrste.
Koja ti je ona mahovina na panjuč Lepa je.
Meni se sviđa, lepo, lepo.
@BioBio
Da, ima taj efekat... Meni izgleda kao da ima oko 140L.
Svaka cast Sve pohvale po ko zna koji put. Pre svega za odabir bilja. Sto rekose kolege sve je odlicno uklopljeno a akvarijum zaista deluje mnogo veci.
Jedino bi pri snimanju videa dodao mozda jos koje pomocno svetlo. Pozdrav
Vraćam se malo unazad, probaj kombinaciju sa Ultra Tropic, ali tako da Natur bude do prednjeg stakla. Mada, ne znam koju sada kombinaciju ima.
Natur je priblina Philips Aquarelle, vuče ka ljubičastom delu spektra, i uvek je postavljam do prednjeg stakla u kombinaciji sa nekom potpuno Daylight, raspona 6000-6500K. Pozdrav
kisleon je napisao:
Koja ti je ona mahovina na panjuč Lepa je.
Izvini za kasan odgovor, to je Christmas moss
krcko je napisao:
probaj kombinaciju sa Ultra Tropic, ali tako da Natur bude do prednjeg stakla. Mada, ne znam koju sada kombinaciju ima.
Da, to je ta kombinacija, ali razlika u boji je prevelika, moda dolazi u obzir kao 3. sijalica, ali ja imam samo dve.
Htela sam, da podelim sa vama napredak UG. Stavila sam je na početku jedan mali ni cm2 iz emerznog uzgoja, a danas polako dobiva bitku sa parvulu, i jo malo pa dodje do prednjeg stakla
" Da, to je ta kombinacija, ali razlika u boji je prevelika,... "
Hm, JBL i Juvel su donekle suzili izbor spektra za svoje neonke, a nezgodno je i odstupanje od standardnih duina, pa dobijemo ono to su nam ponudili. Malo obrade fotografije je jedini to preostaje. Pozdrav
slike odnosno same ribe su da se smrznes koliko su superrrrrrr !boje su neverovatne, a i akvarijumce bas lepo napreduje, od mene sve pohvale za fotografije i akvarijumce
Uh kakva prezentacija. Ba razvaljuje sa fotografijama. Ja bi sredio ovu vertikalnu hydrocoytle jo malo, da ima manje listove tu ispred panja jer je ona strana biljka za prijelaze. Također da pripazi da mahovine ne bude previe.
I ja sam davno kombinirao te JBL lampe i na kraju zaključio da su mi dvije Ultra Natur mjera. Ovo drugo mi sve bilo preuto. Edited by lp on 21.02.2012 09:44
lp je napisao:
Ja bi sredio ovu vertikalnu hydrocoytle jo malo, da ima manje listove tu ispred panja jer je ona strana biljka za prijelaze. Također da pripazi da mahovine ne bude previe.
U pravu si, ali imam ba problem sa hydrocotyle, ona odmah ide u vis
lp je napisao:
I ja sam davno kombinirao te JBL lampe i na kraju zaključio da su mi dvije Ultra Natur mjera. Ovo drugo mi sve bilo preuto.
Evo, vratila sam Juwel Day i odmah je bolje
Jeste, trebam mahovinu da sredim, i jo puno toga, ali sve u svemu, polako idemo napred
Fotrografije odlične! Akvarijum jo bolji! Vidi se da bilje puca od zdravlja! Svaka čast
to se tiče bilja, nikada nisam bio ljubitelj kripti, pogotovo ne u prednjem planu..ali dobro, to je subjektivan stav
Pa je, meni odmah sve prirodnije djeuluje, al to je stvar ukusa. Jedino to sam primjetio da su crvene biljke nekako manje izraene sa tim lampama.
Ta hydrocoytle je meni ila u vis kad bi joj manjkalo svjetla. Vjerojatno ove kraće juwel ne daju sa strana dovoljno svjetla. Koliko su one ono, 40-45 cmč Jedinoda je ia često, pa da ostavlja mlade listiće. Ona ono raste ko korov. Edited by lp on 22.02.2012 10:43
Kao sto si i napisala,stanje se popravlja i polako ides napred .
Svidja mi se trenutna boja svetla/kombinacija neonki.
Cryptocoryna u prednjem planu me bas odusevljava svojom lepotom...osvezila je akvarijum .