14.06.2026 13:16
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
AQ 91 L
grujanic87
kgakva je napisao:
svidja mi se a i bluxa se izgleda polako oporavljaThumb up

Sto se tice blyxe oporavila se od onog propasta...Zahvaljujuci tresetu...to cu u drugoj temi...
Jos jedna stvar,eleokaris mi solidno napreduje ali sam ga sad posisao da se sto pre zgusne Grin
Edited by grujanic87 on 05.08.2009 10:16

krcko
Napreduje to . Film na povrini , kod sebe sam imao u dva slučaja . Kod Travka , kada sam počeo dodavanje CO2 , to je reio Surface skimmer .
Skoro sam u jedan mali ak. prvi put potopio kamenje , da probam i to . Nema , za sada tu vie nita , osim dve vrste mahovine . Kamen mi je sigurno izvesno vreme stvarao film , pa sam izlaz iz pumpe usmerio na povrinu , posle dan-dva ga vie nije bilo . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
grujanic87
i meni je izlaz iz kanistera na samoj povrsini vode i talasa vodu ali eto opet ima skrame.Sinoc je bilo sve kristalno cisto jer sam menjao vodu i evo sad vidim blagu masnocu na povrsini....

paleoglodit
I ja to resavam skimmer-om.

grujanic87
Skimerom kao nastavak na kanister ili neki drugič

paleoglodit
Da kao nastavak na kanister.

kgakva
na kom principu radi taj Surface skimmer ja ga nemam u sklopu filtera pa pretpostavljam da moze da se kupi posebno koje su prednosti koriscenjaGrin

http://www.svetakvaristike.com/
grujanic87
Skimer ti kupi vodu sa povrsine a to bi meni bilo idealno zbog masnoce.E sad i mene zanima zna li ko gde bi to mogao kupiti.Mozda bi nam krcko imao sta reci posto on poseduje neki skimer pa da nam kaze gde je nabavio.
P.S. mozda ne bi bilo lose da admini otvore novu temu pa da ove postove tamo prebace sigurno ce ovo jos nekoga zanimati.A mozda bi moglo nesto i diy da se odradi Wink

paleoglodit
Pa za diy je malo teze jer to treba da kupi vodu sa povrsine a znas i sam da se nivo vode menja na povrsini te onda i skimer mora to da prati.
Ja koristim EHEIM

krcko
Posle nezgode sa EX 700 koju sam imao , uz Fluval 205 sam pokupio i njihov skimmer , cena 13-14 evra . Nisam ga u skorije vreme ovde video u prodaji . Eheim kao Palov ima Aquashop , cena neto preko 26 evra + ostali trokovi . Pozdrav

ZoSo
Grujane da li se moemo nadati fotografijama u skorije vremeč

grujanic87
Pa i nema sad nekih promena u odnosu na prethodnu sliku od pre nedelju dana.Jedina promena je to da sam se resio masnoce na povrsini :p
Resio sam je se tako sto sam i pored izlaza od kanistera stavio jos i potopnu pumpu od 300l uz samu povrsinu i vec ujutru nije bilo masnoce a primetio sam da vise nemam ni praskaste alge na staklu u onoj kolicini u kojoj je bilo do sad pa ne znam da li je to uklanjanje masnoce pomoglo i u uklanjanju kolicine praskaste alge ...Nadam se sad da ce mi i pogostemon rasti kako treba a ne u visinu Through wall

Cim bude vidnih promena javljam Thumb up

grujanic87
Evo da osvezim malo ovu temu Wink

Posle veliikog nezadovoljstva sa podlogom koju sam imao (glistenjak i glina) i naglog propadanja HC-a i svih ostalih biljaka morao sam pod hitno da rasturam sve da bi spasao hc i eleokaris a da bih mogao opet da uzgajam blyxu Grin

Akvarijum je rasturen,pripremljena je nova podloga,stigao woodstone Grin Grin Grin (VELIKO HVALA ZA KATJUSU I NJENOG MUZA Thumb up Beer Grin) Malo je bilo muke i straha da razbijem kamen a da ga ne unistim ali na kraju je dobro ispalo Wink

Evo kako akvarijum sad izgleda nakon nekih desetak dana od punjenja vodom....
grujanic87 attached the following image:
1_141.jpg

grujanic87
Posto sam krenuo sa jako malo hc-a,eleokarisa i blyxe morao sam od fax-a da maznem nesto brzorastuce da mi ne bi buknule alge.Nesto sam posadio u male casice a riciu sam "obesio" pa nek radi Wink

Za sad je foto period dva puta po tri sata sa pauzom od tri sata izmedju,co2 sam posteno odvrnuo a od djubriva samo k2so4 i zamena vode svaki drugi dan po 50% .

Nadam se da ce biljke sad dobro da rastu inace cu izgubiti zivce Through wall
Inace blyxa me je posle samo dva dana od punjenja iznenadila rastom Grin a i hc je krenuo lagano.

Napravio sam i malu gresku,nadam se da nece biti kobna Through wall "Malo" sam vise nasuo sljunka i aquaclay preko zemlje.Samo molim boga da nije predebelo i da ce biljke pustiti koren do hranljive podloge.

grujanic87
Evo i jos jedna slika,malo krupnija gde se vidi za sad sve tri vrste biljaka koje planiram da ostanu u ovom akvarijumu
grujanic87 attached the following image:
2_98.jpg

Edited by grujanic87 on 22.11.2009 16:48

kojot
Mnogo dobro kamenjeThumb up
Svidja mi se postavka mnogo ,mnogo!!!

nene
lepa i interesantna postavka. Svaka cast. Kada se razraste bice jos mnogoooooo bolje. Salji slike da nas up datujes druze.
Pozz Nene

krcko
Da , da i , dobar Ti ukras one lepe crvene visilice za ricciu . Pozdrav

grujanic87
krcko je napisao:
Da , da i , dobar Ti ukras one lepe crvene visilice za ricciu . Pozdrav

Pa ide nova godina pa se polako pripremam Wink

Bice update redovno samo ako krene sve kako treba Frown

ZoSo
Samo jedno pitanje , zato si se reio i crne podloge č

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,185 jedinstvenih poseta