14.06.2026 09:31
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Challenger II
branimir ok
Odlicno napredovanje bilja za samo mesec dana Thumb up

Pejc
Bravo Gjuro. Ti ba planira i ove godine da uzme nano cube Wink

zander
Odlican napredak za mesec dana bez nekih problema koliko vidim ApplauseThumb up

www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/1_352.jpg

www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/1_364.jpg

I mini glosa je vidim lepo krenula, trebao sam ti je vise dati, mada gde raste kako treba ima da bude tepih vrlo brzo Beer
Edited by zander on 24.01.2012 11:40

Gjuro
Do sada je bilo bez nikakve makro prihrane samo po mlo CSM+b sad sam polako poceo pa videcemo kako ce ici. Zadnji deo t.e pozadina zamisljeno je da bude od rotale sp. green , sada sam ubacio i rotalu rotindifolu da malo razbije zelenilo a isto tako ubacio sam i pogostemon helferi kojeg sam zasadio u prednjeg dekl levog velikog kamena.
Bilju ostaje da raste a ja da vezbam sa fotoaparatom Smile.

valisnerija
Cine cuda te MH sijalice,a i" majstor" mora da brani titulu ove godine,pa resio da ne popusta u samom startu!Wink

Dejan Stefanovic
Dobar napredak, a dobra zamisao postavke i dobra rasveta. Jesi li nesto trimovao u toj postavcič

Jovan
Uff, odlicno! Za ovu zbuncinu u srednjem planu sa desne strane sam msilio da je HM, ali sada vidim da je Hedyotis salzmannii. Pojma nisam imao da teko dobro izgleda, ne znam ima li ga kod nas.

Bravo Gjuro majstore! Applause
Edited by Jovan on 24.01.2012 16:46

Aquamaniac
Za samo mesec dana ovakav napredak...svaka cast,Gjuro Applause!
Vidim da te Glossostigma i ovog puta slusa...odlican tepih Thumb up.

Jovan je napisao:
Za ovu zbuncinu u srednjem planu sa desne strane sam msilio da je HM, ali sada vidim da je Hedyotis salzmannii. Pojma nisam imao da teko dobro izgleda, ne znam ima li ga kod nas.

Koliko mi se cini,to i jeste HM,Hedyotis salzmannii se nalazi skroz levo.
Sto se tice Hedyotisa,ima ga kod nas. Ukoliko zelimo zelenu zbunastu biljku koja nas nece izneveriti,moj izbor pada na Hedyotis Thumb up.

Jovan
E da, mislim da si u pravu, nisam obracao paznju na taj ugao Through wall

stefi
za tepih od glose osd mene dobijas ApplauseBeer samo mi malo nekako levi ugao akvariojuma u odnosu na desni izgleda nedovrseno neispunjeno.. Wink

Gjuro
Dejan Stefanovic je napisao:
Dobar napredak, a dobra zamisao postavke i dobra rasveta. Jesi li nesto trimovao u toj postavcič
Bilo je nesto malo trimovanje gloso i HM a rotalu posto je bila odgajana na suvom sacekao sam da izbaci novih izdanka posekaoih i ponovo zasadio.
Bas mi je drago sto vam se svidza postavka mada ima jos mnodo da se radi da bih dobio zeljenu formu , samo da ide sve kao sto treba za dva meseca bi trebaolo da se sve to zavrsi.

Gjuro
Malo vezbao forografisanje uradio nekoliko slika i odabrao ove. Dajte neke kometare savete sta nevalja valja.
Stanje u akvariumu malo je vraceno unazad gloso je povadzeno i namesto njega doslo mini gloso.
Gjuro attached the following image:
1_369.jpg

Edited by Gjuro on 06.02.2012 03:42

Gjuro
i ova
Gjuro attached the following image:
11_48.jpg

zander
Ja ne bi isao samo sa mini glosom u prednjem planu recimo nego bi mestimicno stavljao npr pogostemon helferi, staurogyne ili bi je 'prosarao' malo sa nekom mahovinom ili bi ubacio nesto nestandardno za prednji plan Wink npr taj HM (ako je to HM iza ta dva kamena) bi dovukao skroz do prednjeg stakla ili tako nesto...
Onaj kamen ispred R.rotundifolie je vec poceo da se gubi iza biljaka

Ovo ce mnogo da lici na Holandeza u Iwagumi stiluč Wink

Kod fotografisanja ovakvog kamenja je problem meni bio sto se na slici izgubi tekstura na nekim delovima i ostane samo crno polje... Frown

biobiofizicar
Dobro Zander kaze za fotku.
Dva trika.

1. Kod fotkanja jedno svetlo sa reflektorom (neonska cev, blic,...) postaviti sto blize prednjem staklu i usmeriti reflektor ka nazad da osvetli kamenje sa prednje strane.

2. kamenje nagnuti blago ka nazad tako da vertikalne povrsine postanu blago nakosene ka nazad. Tako ce na njih pasti vise svetla...

Aquamaniac
Jos uvek si u fazi uzbunjivanja biljaka,po meni najzanimljivijoj,medjutim vidi se kakvu ce formu imati na kraju Thumb up. Biljke lepo napreduju i nista manje ne zaostaju u izgledu Thumb up.
Sto se tice kamenja,slazem se sa gore napisanim...sa fotki ispada kao da su bez bilo kakve teksture,ali uz odredjene igrarije sa svetlom se i to moze ispraviti.

Gjuro
Bice neke promene sa sigurnoscu nece ostati ovako , Znaderov predlog mi deluje dosta interesantan.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,845 jedinstvenih poseta