14.06.2026 06:07
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: STANOVNICI BILJNIH AKVARIJUMA » Ribe
 Print Thread
Bele tachke na neonkama
Vlada991
Koju hranu mi preporuchujete za jachanje imunog sistema ribicač Tetre su u pitanju.

paleoglodit
Ako si ih izdvojio u tu malu posudu kao sto vidim na slici, i buckas tom pumpom mislim da je to bas nezgodno iribama neudobno.

Ja bih tretirao ceo akvarijum. To je mozda i bolje kad se izme u obzir da ih tako manje izlazesh stresu osim toga ostalim ribama dodje kao neka prevencija.
Stres je jedanod najjacih faktora. Meni su botije dobile white spots "preko noci" samo zato sto sam menjao raspored dekora u aq. Videlo se da ih je to uznemirilo.
Imuni sistem ne jaca samo od hrane vec od ukupnih uslova u kojima se drze. Vazniji su ti sami parametri i stabilnost parametara vode. Hrane ima kvalitetne ali to nije sve. Recimo Terina hrana a ima ih jos.

To je ribama jako mala posuda i jako je litka voda a jaka turbulencija od te pumpe te ih izlazes stresu. takodje svako premestanje riba je stress
Edited by paleoglodit on 22.10.2011 17:39

Vlada991
Zaboravio sam da kazem. Ribe sam vratio u akvarijum i tretiram sve.

I ja bih rekao da je uzrok stres. Sve te ribice sam ubacio istog dana. E sada, crne tetre i crvene neon tetre su se ponashale kao kod kuce od prvog dana... Dok ove crne neon tetre i dalje beze, chak i kada ih angranim. Mnogo su plashljive... Nishta ne radim oko akvarijuma vishe, juche sam sadio neko bilje i menjao vodu, i nisam primetio nishta. Kasnije uveche kada sam seo pored akvarijuma, da izvrshim dnevnu proveru i da se opustim, primetio sam 1-2 tachkice na njima, mislim da ih je to uznemirilo. Through wall

paleoglodit
Dok ih ne izlecis nemoj nista da rovi po aq. Strpi se dok ne ozdrave. (ako ozdrave). Ne znam cime ih lecis ali obicno se terapija ponovi posle nedelju dana pauze i to moze u skracenom obliku znaci samo jedan dan tretmana. Moze tako i posle druge nedelje jos jednom. Jer ich ume da se vrati pa zbog toga...
Edited by paleoglodit on 22.10.2011 18:06

Vlada991
Lek je proveren, chovek lechio njime, uvek upali. Radi dugo s ribicama, iskusan je. Danas stavio 2 kapi na 10L, naredna 2 dana idem 1 na 10L. Pa cu videti za kasnije. Naravno da necu dirati nmishta vishe, Narednih mesec dana samo zamena vode, ionako sad treba da se ubilji sve. Smile

paleoglodit
Pa jel moguce da nam ne kazes koji je lekč...ili je magicna vodica čGrin i "covek lecio" pa i ja sam covek i lecio sam. Jel ti to pomaze nestočBeer

Vlada991
Ehehehe... Izvini, nije da namerno necu da kazem. Grin "Contra-Ichthyo".

paleoglodit
Ok. Nisam dugo bio na sajtu ne znam te samoi da znas kad ti treba pomoc stavi sto vise podataka kako bi ljudi mogli da ti daju sto bolji savet a mozda i ti ujedno pomomognes nekom trecem sa svojom temom potkrepljenom sa input dataWinkThumb up

Vlada991
Hocu, ovo mi se prvi put deshava, pa sam malo vishe panichio nego shto treba... Da budem iskren, nisam skoro ni spavao sinoc... :/ ustajao nocu da proverim da li su dobro i te stvari... eheh... :/

Vlada991
Zbog cele ove zbrke nisam stigao da se zahvalim svima na pomoci, tako da... hvala svima! Beer

Dejan Stefanovic
nema na cemu javi nam sta se desilo na kraju... podigni temperaturu vode i terapiraj prema upustvu... ako treba smanji foto period i pojacaj areaciju...

Vlada991
Ovaj, ovo je drugi dan posle tretmana i ja sam zadovoljan i presrecan! Moje ribice su opet zdrave, nema vishe tachkica! Smile BeerBeer

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,313 jedinstvenih poseta