14.06.2026 10:42
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
400l Biljni
stojke
kupio sam danas seru florenu 50ml i tek kad sam dosao kuci vidim da je to kolicina za 200l vode a moj ak je 400l,al nebitno jel da sipam sve odjednom u aqč

biobiofizicar
Sta pise u uputstvuč
Ne zuri sa djubrenjem novoformiranog akvarijuma za zemljom u podlozi sem ako nemas neke jake razloge u obliku izrazitog propadanja biljaka i totalne stagnacije u rastu.... ( a i onda treba razmisliti sta je moguci uzrok)

stojke
ok za sad deluje sve dobro tako da necu jos ni ubaciti,u upustvu pise da ide 5 ml na 20litara vode,a boca je 50ml sto znaci da je to kolicina za 200l ali mi deluje mnogo da se sve sima.....

stojke
evo malo danasnjih slika, vise nista necu ubacivati od biljaka za sad pa cu malo da pratim situaciju
danas sam promenuo 20% vode i ubacio jos 12 neonki sad ih pliva 16kom ,oko 15h sam primetio na nekoliko biljki perling,riciu primecujem da raste ostale mi deluju dobro ali tesko je za sad primetiti mora proci bar 10 dana da se vidi kakvo je stanje

i583.photobucket.com/albums/ss277/stojke/DSCN1567.jpg

i583.photobucket.com/albums/ss277/stojke/DSCN1520-1.jpg

i583.photobucket.com/albums/ss277/stojke/DSCN1568.jpg

i583.photobucket.com/albums/ss277/stojke/DSCN1548.jpg

i583.photobucket.com/albums/ss277/stojke/DSCN1557.jpg

Passenger
Ja bih poradio na hardscape-u oko akvarijuma, pre svega bih uklonio plasticno cvece i tigar zavesu. Salim se, samo napred Wink

stojke
haha tacno ovo plasticno cvece pored sklanjam odmahSmile

stojke
2 dana nisam bio kuci sad sam dosao i zatekao odlicnu situaciju,sve biljke su se primile i rastu,,jedino mi treba pomoc oko co2,izgubilo je malo pritisak pre 2 dana je islo 1-1,5 mehur u sekundi a sad ide 1 mehur u 2 sekunde...kako da povecam to č da li se flasa malo izmucka ili se otvori i doda kvascač

Dejan Stefanovic
nista posto dodajes iz flase ostavi neka ide dok ima, pa pravi ponovo... ako hoces mozes malo i da promuckas ali to skracuje rok trajanja sistema...

stojke
pa ako je oslabio protok znaci da mu je i gotov rok trajanja zar nečcudi me da je za 7 dana se vec istrosio kako točstavio sam pola kocke kvasca i pola kile secera.... a trajalo je 7 dana

Pejc
To je tebi ba kratko trajalo. Ja sam taj sistem koristio sa 2 flae od po 2l i trajalo mi je po mesec dana. Jesi li proverio spojeve, da negde ne izlazi usput co2č

stojke
nisam nista proveravao jer kad sam ga napravio za 10 min je krenulo i islo je skoro 2 mehura u cek,jedino da proverim ....

biobiofizicar
rok trajanja i burnost reakcije zavisi i od temperature u sobi, kvaliteta, vrste i sveine kvasca i da li si dodao i malo sode bikarbone,... 10-15 dana je optimum, Pejc se izgleda ba bio izvetio u pravljenju smese kada je isterivao i na mesec dana.... Wink

stojke
danas sam bolje zadihtovao lepikom i dodao malo kvasca i secera pa cu videti,sad ide opet dobro a kad napravim novu smesu tad cu videti koliko ce trajati

Pejc
biobiofizicar je napisao:
rok trajanja i burnost reakcije zavisi i od temperature u sobi, kvaliteta, vrste i sveine kvasca i da li si dodao i malo sode bikarbone,... 10-15 dana je optimum, Pejc se izgleda ba bio izvetio u pravljenju smese kada je isterivao i na mesec dana.... Wink

Ba tako. Koristio sam uvek isti prakasti kvasac i obavezno dodavao sodu bikarbonu.
Taman sam se izvetio i onda pređoh na bocu Grin

stojke
pejc ajd napisi i ovde taj tvoj recept da netrazim sad po forumu....

Pejc
U 2 flae od po 2l sipam 1,5l vode, 1/2kg ećera, 1/2 kesice suvog kvasca i malo sode bikarbone. Nekad sam samo sipao ećer a ponekad sam prvo rastvorio ećer pa onda dodavao kvasac i bikarbonu.

Dejan Stefanovic
ja sam jednu kesicu koristio na 4 flase... stavljao sam 400g secera po flasi trajalo je po 3-4 nedelje. imam iskustva samo sa kvascem iz kesice... tako da o tome u kocki ne mogu da govorim... sve u svemu nije opasno kad opadne br.mehurova uvek ostavim sistem do kraja da se istrosi jer je opasnija veca kolicina CO2 nego njegov nedostatak... bilje nece uginuti ako je manjak CO2.

stojke
pocele mi braon alge da se pojavljuju po staklu i biljkama....svetlo mi gori12-13 sati 5 x 36w aq 350 litara da neracunam filter,co2 div 2 mehura u sekundi,riba oko 20kom,nema komunalaca,treba da nabavim ancistruse pa ce mozda oni odraditi posao,ne znam sto se pojavljuju alge mozda sto aq jos nije iscikliran dovoljno a i nije preterano jako svetlo za 350l....sta misliteč

daweed
Ubaci amonijere i problem reen.... Thumb up

http://daweedaqua.tk
Dejan Stefanovic
pa nije samo do svetla, mada smanji foto period na 10-11h slobodno... nema prirodne sredine bez algi tako da malo algi nije na odmet... ne valaja kad ima mnogo algi... nemoj da brines sve ce biti OK. sto david kaze ubaci nekog amonijera ili ancitrusa i problem sa baraon algom po staklu je resen... ako ubacujes ancitruse gledaj da nabavis i nekog zutog cisto zbog lepseg vizuelnog efekta... POZDRAV!!!

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,978 jedinstvenih poseta