14.06.2026 08:27
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Pocetak
Bozinke
.
Bozinke attached the following image:
putic.jpg

Bozinke
.
kozice_2.jpg

Borisn1910
Ne znam kakva ti je krajnja vizija i kako bi trebao da izgled aq, pa ću ti predloiti nekoliko stvari. Umesto pepeljare ubaci neki veći kamen da dri panj, izgledaće prirodnije i za moj ukus lepe, pogledaj kaćuin predlog za stazicu kroz sredinu mislim da je bolje reenje od ovoga a da ti kaem i zato da me ne bi krivo svatio. Kada posadi biljke u taj prazan prostor ispred levog panja one će otići u visinu barem 5 do 10 cm gledajući frontalno zakloniće stazu u zadnjem delu tako da će se od cele staze videti samo trougao u prednjem planu a onda nema ni staze. Ako razdeli aq kroz sredunu videće se uvek. Stolarski radovi su dobri.

Dejan Stefanovic
reci nam sta imas trenutno od riba i biljaka, kakva ti je to grana i sta si stavio u podloguč uopsteno opisi stanje sto detaljnije... nije lose za pocetak, nadam se da ce vremenom sve doci na svoje mesto...

Bozinke
Sto se grane tice bio jee cokot.Danas sam kupio magro panj.Podloga klasika sa sitnijom i krupnijom granulacijom peska.Malo ga kamen kvari ali dok se natopi sa vodom.Biljke vise vrsta da ne nabrajam i lep lotus.Nabrojacu drugom prilikom.Putic sam namerno ostavio ovako jer kada je na sredini predvaja se akvarijum po meni.Ovako sisanjem biljaka ce se uvek videti.Ribice-neonke 15kom,algari i kozice.Kasnije ce doci prelepi diskusi.Takodje sam ubacio i mahovinu na panju.Pozdrav
novina.jpg

Bozinke
Hvala na savetu.Sto se pepeljare tice ok,Mada putic ce se videti uvek kada se biljke sisaju.Onako sa akvarijum predvaja na pola pa dodje malo kao da ima dva u jednom.Kamencice sam skinuo i istina da je lepse.Izbacio sam cokot i kupio ovaj predivan magro panj koji je po tvom ukusu sa kamenom-Mala sala.Mora tako neko vreme.Veliki pozdrav Dejane!!!Hvala na savetima.
novina_1.jpg

Edited by Bozinke on 11.08.2011 00:15

Bozinke
Trenutno bilje u akvarijumu-Anibus barteri var.barteri,anibus nana,bakopa monnieri,rotala rotundifolia,rotala green,pogostemon helferi,numphea tiger lotus red,numphea zenkeri red,valisneria americana-Gigantea,sagitaria subulata,hydrocotyle leucococephalla,criptocorine wenditi-Brown,ludwigia palustris,eusteralis stellata i vasicularia dubxana.
To je za sada sve pa ce mo videti
leva.jpg

Bozinke
.
desna.jpg

Bozinke
.
lotus.jpg

krcko
Sve to je u vezi ovog akvarijuma pii u ovoj temi. Nema potrebe za svako pitanje koje ima otvarati Novu temu. Već sam napomenuo jednom da nepotrebne vikove tema i postova briem, i to vai za sve članove. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Bozinke
pa ok greskom se desilo ali nije problem brisi ako jevisak.Pozdrav!!!
Edited by Bozinke on 17.08.2011 22:38

krcko
Poenta je da da ne bude razbacana priča o istom problemu na vie mesta, tako se sve moe detaljnije ispratiti i dobije sve odgovore i savete na jednom mestu. Zbog toga i ima na svakom Forumu vie otvorenih podforuma, za različita pitanja, zapaanja, iskustva...Ovim najbre svi stiemo do eljenog cilja. Pozdrav

Bozinke
Vazi Krcko nego kad covek zuri tako je.Hvala i Pozdrav!!!

Bozinke
Koje ribice da cuvam jos sa neonkama a da ne pretrpam previsečččShock
turquoisediscus.jpg

Edited by Bozinke on 17.08.2011 22:31

Bozinke
koliko je otprilike vremenski dovoljno da se Magro panj natopi sa vodomč
svetlo_1.jpg

Edited by Bozinke on 17.08.2011 22:29

Bozinke
Pitanje za savet.Muci me osvetljenje.Imao sam 3kom Gro lux po 18w i jednu Day light 18w tako da mi je bilo previse svetlosti crvene.Danas sam skinuo jednu Gro lux i umesto nje dodao jedni day light 18w.Trenutno imam 2 kom.gro lux po 18w i 2 kom day light po 18w.Da li je ovo dovoljno,tj da li da menjam nesto(akvarijum je 106 litara)Clanovi pomagajte sa savetima!
svetlo.jpg

Edited by Bozinke on 18.08.2011 00:55

SnikS
Dodaj od riba Razbore,Crvenonosne tetre,i Sijamce malo par komada.

krcko
Svetla je dovoljno. Kada već ima u akvarijumu " neonke " - Paracheirodon innesi ili Paracheirodon axelrodič Sve jedno koje, onda tu Rasbore ne treba dodavati, nego jo neku od Tetri, ali nemoj puno arenia, nego samo jo jedno jato. Pozdrav

Bozinke
Hvala cika Krcko.Pozdrav!!!

zexy
Bozinke je napisao:
koliko je otprilike vremenski dovoljno da se Magro panj natopi sa vodomč

Da li si ga pre stavljanja u akvarijum prokuvao ili barem natapao u vodič Ako si ga prokuvao trebalo bi da odmah potone, ja sam tako uvek radio i nikad nisam imao problema. Prokuvavanjem ga ujedno i dezinfikuje pa je bezbedan za upotrebu. Takođe smanjuje mogućnost da ti boji vodu. Ako si ga odmah nakon kupovine stavio u akvarijum trebaće mu nekoliko nedelja a moda i due dok se natopi.

mojljubimac.forumsr.com
Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,732 jedinstvenih poseta