Neka mi 1000 puta kazu da nemam ukusa i da nemam pojma o akvaristici, ali ovo je, blago receno, katastrofa.
Drugi akvarijum (2 Xue Hai TAIWAN): Kopletna suma i u sred sume lete - ribice!!! Sto nije prosuo vodu i ubacio leptirice...
Ocigledno mi poenta aquascapinga jos nije dostupna.
meni se licno ne svidja 2.akvarijum zato sto tu ne vidim puno originalnosti obzirom da je proslogodisnje 1.mesto jako slicno... na prvi pogled ovako male slike jedina gruba razlika je samo u tome sto nema putica... nadam se da cemo uskoro videti bolju fotografiju... POZDRAV!!!
Poenta Aquascapinga je da se deo prirode,tj odredjeni pejzaz prenese u aq sto je drugo mesto i te kako ucinilo.
Uostalom ukusi su razliciti pa ne treba preterano o njima raspravljati.
Meni se recimo 29-to mesto preterano svidja,aq je perverzija.
Edited by SnikS on 06.09.2011 20:18
Prvi akvarijum na kojem sam zastao da ga malo detaljnije pogledam je akvarijum na mestu 136. (valda jos nisu sigurni da je bas taj akvarijum poslao na takmicenje, stavili su dve slike).
Takav stil najvise volim, jednostavan hard, isprepletene biljke, malo mahovina i ne previse komplikovano, milina za gledati, bar meni...
A evo i pravog recepta za ulaz u prvih 100: 1 akvarijum, puno biljaka (apsolutno nebitno kojih), samo je bitno da ne budu ispostovane ikakve osnove aquascapinga... Zatim, veoma je bitan i istancan osecaj za haos, kao i da bilje nikada i nikako ne treba orezivati, i niposto na fotografiju ne pridavati neki znacaj. Neko je cini mi se pitao o poenti aquascapinga danas... Evo je!
96. Borat Sagdiyev :Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
npr.u toj kazakstanskoj postavci vidim nesto novo i interesantno,bez obzira na kvalitet fotografije... znam da su ukusi razliciti i da je postavka No 2 odlicno iskopiran deo prirode i prenet u akvarijum, ali sam samo hteo da kazem da mi smeta vise nego ocigledna kopija proslogodisnjeg 1.mesta... prosle godine kada sam poceo da se bavim ovim hobijem i kada sam video 1.mesto nisam imao ni jednu zamerku, ali mi ove godine deluje da na drugom mestu vidimo isti rad koji smo videli prosle godine na 1.mestu jedino to.
Kao ljubitelj i pristalica okovodnih i podvodnih divlje natural look prizora istakao bih Chow Wai Suna ove godine 7og sa ovim izrazito jakim akvarijumom koji je inace prosle godine bio 19ti sa takodje jednim od akvarijuma koji se meni najvise svideo. prepoznatljiv stil, verovatno je korisceno i mnogo harda i elemenata postavke od one iz 2010.te i naravno sve to spakovano u ogromno staklo - naravo da je i velicina vazna...
http://www.ustrea...el/nap2011 ako neko bude hteo da gleda proslavu povodom okoncanja takmicenja bice na ovom sajtu, japanci idu 7 sati ispred nas... tako da ako je kod njih 13:30 kod nas je 06:30 POZDRAV!!!
Edited by Dejan Stefanovic on 12.09.2011 03:26
Dobro je sto nesto menjaju, Ako nista bar ce svi akvarijumi biti dostupni za razgledanje u visokoj rezoluciji mnogo pre zavrsnog pary-ja.
Ko ce da pobedi i na koji nacin i nije mi vazno, ali mi je drago sto vise nema sakrivanja, tajnovitosti, prica o zakulisnim radnjama.
Mislim da ce ovo biti dobra promena za aquascaping, a siguran sam da ce biti dobro i za ADAin biznis - mnogo bolje nego dosadasnje masonsko polutajno i misticno vodjenje predhodnih IAPLC takmicenja