14.06.2026 04:54
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: AQUASCAPING » Aquascaping
 Print Thread
IAPLC 2011
Proba
Neka mi 1000 puta kazu da nemam ukusa i da nemam pojma o akvaristici, ali ovo je, blago receno, katastrofa.
Drugi akvarijum (2 Xue Hai TAIWAN): Kopletna suma i u sred sume lete - ribice!!! Sto nije prosuo vodu i ubacio leptirice...
Ocigledno mi poenta aquascapinga jos nije dostupna.

Dejan Stefanovic
meni se licno ne svidja 2.akvarijum zato sto tu ne vidim puno originalnosti obzirom da je proslogodisnje 1.mesto jako slicno... na prvi pogled ovako male slike jedina gruba razlika je samo u tome sto nema putica... nadam se da cemo uskoro videti bolju fotografiju... POZDRAV!!!

SnikS
Poenta Aquascapinga je da se deo prirode,tj odredjeni pejzaz prenese u aq sto je drugo mesto i te kako ucinilo.
Uostalom ukusi su razliciti pa ne treba preterano o njima raspravljati.

Meni se recimo 29-to mesto preterano svidja,aq je perverzija.
Edited by SnikS on 06.09.2011 20:18

zander
Prvi akvarijum na kojem sam zastao da ga malo detaljnije pogledam je akvarijum na mestu 136. (valda jos nisu sigurni da je bas taj akvarijum poslao na takmicenje, stavili su dve slike).

Takav stil najvise volim, jednostavan hard, isprepletene biljke, malo mahovina i ne previse komplikovano, milina za gledati, bar meni...

136. Kevin Teoh MALAYSIA
zander attached the following image:
136.jpg

Desetoprsti
zander je napisao:

136. Kevin Teoh MALAYSIA

Odlican rad! Applause

A evo i pravog recepta za ulaz u prvih 100: 1 akvarijum, puno biljaka (apsolutno nebitno kojih), samo je bitno da ne budu ispostovane ikakve osnove aquascapinga... Zatim, veoma je bitan i istancan osecaj za haos, kao i da bilje nikada i nikako ne treba orezivati, i niposto na fotografiju ne pridavati neki znacaj. Neko je cini mi se pitao o poenti aquascapinga danas... Evo je! Through wallThrough wallThrough wall

96. Borat Sagdiyev :Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

img202.imageshack.us/img202/2470/95502618.jpg

Dejan Stefanovic
npr.u toj kazakstanskoj postavci vidim nesto novo i interesantno,bez obzira na kvalitet fotografije... znam da su ukusi razliciti i da je postavka No 2 odlicno iskopiran deo prirode i prenet u akvarijum, ali sam samo hteo da kazem da mi smeta vise nego ocigledna kopija proslogodisnjeg 1.mesta... prosle godine kada sam poceo da se bavim ovim hobijem i kada sam video 1.mesto nisam imao ni jednu zamerku, ali mi ove godine deluje da na drugom mestu vidimo isti rad koji smo videli prosle godine na 1.mestu jedino to. Beer

biobiofizicar
Kao ljubitelj i pristalica okovodnih i podvodnih divlje natural look prizora istakao bih Chow Wai Suna ove godine 7og sa ovim izrazito jakim akvarijumom koji je inace prosle godine bio 19ti sa takodje jednim od akvarijuma koji se meni najvise svideo. prepoznatljiv stil, verovatno je korisceno i mnogo harda i elemenata postavke od one iz 2010.te i naravno sve to spakovano u ogromno staklo - naravo da je i velicina vazna...Wink

7. mesto 2011.

acuariorosa.files.wordpress.com/2011/08/7.jpg

19. mesto 2010.

acuariorosa.files.wordpress.com/2010/08/0018-80011.jpeg

valisnerija
Predobri su i jedan i drugi,mada mi se nesto ovaj sa 19.mestom vise svidja!

Dejan Stefanovic
http://www.ustrea...el/nap2011 ako neko bude hteo da gleda proslavu povodom okoncanja takmicenja bice na ovom sajtu, japanci idu 7 sati ispred nas... tako da ako je kod njih 13:30 kod nas je 06:30 POZDRAV!!!
Edited by Dejan Stefanovic on 12.09.2011 03:26

Jeca
Posto su cenzurisali objavu na prethodno linkovanim sajtovima, ovde mozemo jos uvek razgledati akvarijume sa IAPLC-a ovih par dana do zvanicne objave:

http://igorvarnic...gspot.com/
Edited by Jeca on 12.09.2011 13:10

katjusa
Pratila sam deo dananjeg live stream prenosa NA Party.
Evo novitete za iduču godinu
katjusa attached the following image:
judging-criteria-2012.jpg

biobiofizicar
I ja sam pomalo pratio (kraj) Wink

Dobro je sto nesto menjaju, Ako nista bar ce svi akvarijumi biti dostupni za razgledanje u visokoj rezoluciji mnogo pre zavrsnog pary-ja.
Ko ce da pobedi i na koji nacin i nije mi vazno, ali mi je drago sto vise nema sakrivanja, tajnovitosti, prica o zakulisnim radnjama.
Mislim da ce ovo biti dobra promena za aquascaping, a siguran sam da ce biti dobro i za ADAin biznis - mnogo bolje nego dosadasnje masonsko polutajno i misticno vodjenje predhodnih IAPLC takmicenja
Beer

Dejan Stefanovic
evo ovde ima da se pogledaju neki delovi... http://www.adana....

Aquamaniac
Uzivajte Beer
http://www.greena...iaplc-2011

Dejan Stefanovic
tako treba Thumb up

biobiofizicar
uf!!! Shock
av, av,..... Thumb up

Dejan Stefanovic
YouTube Video
ovako to bese

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,909 jedinstvenih poseta