14.06.2026 08:28
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Stećak
biobiofizicar
To je fotka od pre godinuipo.
Evo pukao sam i jutros jednu na brzaka onako kako je trenutno bez doterivanja. Ima malo vise C.Demersuma, ali ga ne izbacujem cekam da formiram drugi akvarijum, pa da ga prebacim za fazu cikliranja.
biobiofizicar attached the following image:
dsc05576aa.jpg

Vlada991
Prelepe nane... Applause

deanjmi
Pa tu ih ima na kilo,ekstraApplause

biobiofizicar
Akvarijum prepakovan. Eh kad dodje zima i novogodisnji praznici milina jedna za bavljenje akvaristikom i sredjivanje akvarijuma...

Ovo prepakovan znaci da je koriscen isti hard koji je bio u akvarijumu i iste biljke koje su ga dupke napunile... Kripte, nane i C. Demersum i riblja gerijatrija. Jedno 500inak listova nana u 3 velika zbuna i par manjih. Ovo veliki znaci da su sa istog rizoma sa bocnim izdancima pa takva 3 komada po stotinak listova +/- .
Stotinak starih listova poseceno i zbunovi otvoreni da disu. Obzirom da su kompaktni i vec orijentisanih listova prema uslovima u akvarijumu trudio sam se da i u novoj postavci isostujem vec uspostavljene orijentacije i pravce rasta listova. Slaganje ovog akvarijuma je kao igra sa lego kockicama. Slaganje iz blokova i na kraju malo dorade detalja.
Jednostavnost, nezahtevnost. i stabilnost od vec par godina, pa podlogu nisam dirao. Izvrteo sam par kamenova, par grana, planiram da dodam jos poneku i to je to do sledece nove godine....Grin

Fotke slede uskoro...

kojot
Daj, daj Angry

Mandic
Na ovoj gore fotografiji se vidi onaj kuli kuli koji se pojavljuje 2-3 puta godinje. Smile
Super su te dugotrajne postavke... Ne zahtevaju nikakvo dubokoumno razmiljanje...

biobiofizicar
Evo par brzinskih fotki ukljucujuci i jednu ambijentalnu sa pogledom kroz onaj zakrivljeni cosak.
Posle intezivne zagusenosti prostora zelenilom, osetio sam potrebu za malo vise otvorenog prostora za rasplivavanje gerijatrije, ukljucujuci i ovo crveno - belo prasence koje sam svojevremeno dobio za rodjendan Shock. Vremenom je postalo ljubimac obzirom na zavidnu inteligenciju koju je pokazalo u odnosu na druge ribe u akvarijumu.

Anubijama nazidan zadnji desni cosak i amfiteatarski se spusta ka napred i levo. Ujedno skrivaju cevi, grejac, pumpu... Ovo je globalno sada sledi dodavanje jos malo granja da viri iz anubija i doterivanje nekih detalja.
biobiofizicar attached the following images:
dsc05937aa.jpg dsc05932aa.jpg dsc05930aa.jpg

HORUS
Da li ja to vidim japanku u nano akvarijumu?! Surprized

biobiofizicar
Pametno crveno-belo rodjendansko prasence vidis, ali akvarijum nije nano. Ima laganih 115litara i top filtraciju. Ima u ovom akvarijumu jos povelikih riba od preko 10ak cm: frenatus, 2 botie, 2 ancistrusa, 2 sijamca, uz jedno 7-8 manjih riba. arenolik riblji skup omatorelih primeraka, neki od njih su starosti i vie od 5 godina. Sede na klupici i igraju ah, a enski primerci pletu vunene čarape za nastupajuće hladne zimske dane. Grin

alu na stranu ovaj akvarijum zovem gerijatrijski centar jer u njemu zavravaju svi omatoreki primerci koji nemogu da nadju mesto u mojim drugim akvarijumima. Pa i sam akvarijum je skoro 5 godina star uklljucujuci podlogu i mnoge biljke.
Koliko treba anubiji da napravi kompaktan bun od 150 listova iz jednog rizoma uz povremeno seckanje i proredjivanje - godinica, dve - bar toliko....

Low light 2 x 24W T5 uz plivajuci suncobran na povrini, vode, top filtracija, zamena 30% vode - jednom do 2 puta mesečno odstajalom česmovačom (imam 2 kanistera od 20lit). Tada kanem i pomlo hemije.

HORUS
Svaka čast za gerijatriju! I ja sam se vezao za ove moje robijae (tetrazonere). Iako mi mnogi savetuju da je bolje da ubacim neke druge ribice ja ne mogu da ih se tek tako odreknem. Applause

biobiofizicar
Specifika ovog akvarijuma je da plus, minus mesec dana oko kalendarskog početka zime u ranim jutarnjim časovima dobija direktno sunčevo svetlo. To je period kada anubije najlepe napreduju i cvetaju.

Evo i jedna fotka na kojoj je vie-manje kompletna ekipa izala na jutarnje rasplivavanje...
dsc05955aa.jpg

biobiofizicar
Mali update.
Tri vrste biljaka: anubije, kripte i drezga uz jednu do dve zamene vode mesecno. Ista meta - isto odstojanje. I dalje je u njemu gerijatrija, i dalje je i sam akvarijum mator kao biblija, i dalje mi ne oduzima skoro nikakvo vreme za odrzavanje...
dsc06280aa.jpg

deanjmi
I dalje gura li gura tu ima oko dva kila nane covece....

Slovenski1000
Bio Bio samo kerove narani,,,,,,, dirao ili ne ali bassss izgledaApplause

biobiofizicar
Kada se sve preuredjuje, malo sam prepakovao i ovaj akvarijum. I on je ziv :boga pitaj koliko vec godina...
Prepakivanje znaci da sam povadio pola anubija, ocistio panj od njih (bile su ga skroz obrasle), malo ga izrotirao i postavio u nesto drugaciji polozaj, malo pogurao anubije nazad i na dole, ubacio sam poneku kriptu, izvadio poneki kamen, dobro usisao dno i eto...Ova gerijatrija i dalje gura
g2015a.jpg

biobiofizicar
Čim sam ih video - odmah sam ih ugledao. ta reći osim da su mi prelepi. Morali su bre boje kod mene... Za sada su ovde u ovih 120 litara sa top filtracijom, ali ozbiljno se razmiljam da idu u onaj treći od 240lit. Tamo se za sada biljke ukorenjuju i akvarijum ciklira tako da će pričekati sa prebacivanjem jo par nedelja...
biobiofizicar attached the following images:
skaaq1.jpg skalari1.jpg

Icethunder
Stvarno su jako lepiThumb up
Bilo bi lepo kada bi ili u taj treći koji sada po meni ima najdominantniji hardscape od sva tri

Rasta
obavezno u treci! bas su lepi skalari bio...ja sam kod mene trazio divljake al nisam uspeo :-( pa su uleteli crno sivi...

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
biobiofizicar
Pitanje koji su ovo skalari potaklo me je da malo vise pogledam na netu o varijetetima skalara i raspametio sam se kada sam video sta sve ima i kako ljudi rade ukrstanja i selekciju.
Po informaciji koju sam dobio ovi moji bi trebalo da budu pinoy blue zebra scalare, a evo i link ka nekim fotkama pinoy skalara

http://www.flickr...gs/skalar/

Dragan Kinez
U Novom Sadu postoji odgajivac koji ima plave skalare to je nesto naslicnije Altum Orinoco, ovo sam ti napisao ako budes hteo da ih udomis u taj preostali akvarijum koji spremas.
Edited by Dragan Kinez on 26.03.2015 20:29

"Dve stvari na svetu su beskrajne. Ljudska glupost
Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,744 jedinstvenih poseta