|
Pomoc oko unistavanja ovih algi
|
| Dusan79 |
Posted on 21.02.2011 08:39
|

član
|
Ne mora da bude minimalno tih 6 puta zapremina akvarijuma, ali je 400l/h malo. Ja imam akvarijum 120x50x50 i filter tetra tec EX 700 + 200l/h kinesku potopnu pumpu. To mu dodje oko 3x zapremina. Ta rasveta nikako ne moze da bude toliko wati koliko si napisao. Moras to da proveris da znamo (znas) tacno jer je to bitna stavka. Ne rece mi imas li nekog ancistrusa u akvarijumu.
Ajde prvo dodaj ti jos jednu tu potopnu, pa da vidimo za jedno 10-tak dana nakon ubacivanja kakvi ce biti rezultati. A pride, ubaci barem jednog ancistrusa, mislim da ce klopati ovu algu. Eto to je neki pocetak koji mislim da ce dati boljitak. Koliki je foto periodč I da, smanji prihranu bilja, bar dok ne ustanovimo wate i trajanje osvetljenje ili ti foto period.  |
| |
|
|
| gefufna |
Posted on 21.02.2011 09:07
|

član
|
Kod mene je bila nesto blaza varijanta istog ovog sr....nja. Ludio sam, čistio i mijenjao vodu gotovo svaki 3-4-ti dan i tako par mjeseci. Onda sam poceo dodavati mikroelemente easy life profito i stanje se preporodilo.
Sada sam stavio i dva veća ancitrusa i od svega toga nema ni traga 
Opet, svaki je akv priča za sebe, i da bi imao sto manje ansi za rađanje ovakvih problema mora imati sve elemente i podlogu i svjetlo i makro i mikro
Ja sam prvo napravio greku to sam iao bez bilja, pa mi se svidjelo bilje, počeo sa nezahtjevnim, nabavio anubias poto ne trai hranjivu podlogu, itd. Na kraju sam naucio i nabavio sve to samo na tezi nacin...
Sretno |
| |
|
|
| godzzila |
Posted on 21.02.2011 12:14
|

član
|
Hvala na savetima koje cu svakako ispostovati !!! Ancistrusa imam samo jednog od nekih 7-8 cm a foto period je bogami dobrih 14 sati !!! Neonke su od 36w osramove natura i day light ( tako pise na njima ) a stedljive sijalice su 2x20w ( isto na njima pise ) !!! Probacu prvo sa pumpom pa cemo videti za dalje a sto se tice bilja ... Videli ste moj aq pa ako neko ima viska biljaka koje bi godile mom aq neka skuplja pa cemo se dogovoriti oko njih !!! Svima se zahvaljujem na pomoci i ipak necu odustajati od ovog divnog hobija samo zahvaljujuci vama !!! Poz i sve naj bolje !!! |
| |
|
|
| Dusan79 |
Posted on 21.02.2011 12:32
|

član
|
Znaci, vec smo nesto postigli! 
Ako sam dobro sracunao to je oko 110w ukupno, sto je recimo 0,5 w/l ,smanji i prihranu u odnosu na kolicinu svetla i bilja. Mada ne znam koje doze mikro i makro elemenata stavljas. Ali ovo je po svetlu low light varijanta, tako da i prihrana treba da ide u skladu sa time. Nebi bilo lose da ubacis i neku "drezgu" od bilja, nesto brzorastuce, sto ce pokupiti visak hrane, tako da alge i na taj nacin ostanu gladne.  |
| |
|
|
| Borisn1910 |
Posted on 21.02.2011 23:59
|

član
|
To za 6 x litara sam pročitao negde nekaem da je obaveza i pravilo.I ja sam imao problema sa crnim algama ali kad sam pojačao protok na 600 l/h (takvu sam pumpu naao) reio sam se algi. Skinuo sam neki tekst sa net-a, mislim da je tamo to pisalo kao jedno od niza faktora koji utiču na alge. Da li ti je pomogao tekst to sam ti poslao, ima li tvojih algi u njemuč |
| |
|
|
| daweed |
Posted on 22.02.2011 02:23
|

član
|
Najpre svetlo mu opte nije toliko slabo 4 neonke od 90 cm su 120w plus te tedljive daje mu oko 170w osvetljenja na od prilike 230 litara vode, ako oduzmemo one uglove, pozadinu... to je jako svetlo za ovu količinu bilja koje ima... Pumpa je 400 l/s ili je moda tolikoč Koja je pumpa u stvari u pitanjuč Moj akvarijum ima samo jednu pumpu od 600 l/h na 100*50*40 i ubiljen je ultra, to ste i sami videli a nemam alge...
Mene interesje druga stvar koliko često menja voduč abokrečina se javlja kao to znamo kod ustajale vode... kako je dolo do toga da ti voda bude ustajalač
Edited by daweed on 22.02.2011 02:23
|
| |
|
|
| godzzila |
Posted on 22.02.2011 12:47
|

član
|
Vodu cesto dolivam jer mi isparava recimo svakih par dana po balon od 5 litara a vodu da menjam vise od pola na svakih dva tri meseca mada sam sada zbog ovih cudesa menjao i u dve nedelje !!! Ja ne znam jel to bas zabokrecina ali tako mi deluje na one barske !!! Ovih dana sam primetio da se ta stvar hvata na bio sundjer u filteru pa cu i njega morati dobro isprati a onda cu verovatno pobiti one korisne bakterije koje on sadrzi !!! |
| |
|
|
| daweed |
Posted on 22.02.2011 15:25
|

član
|
Eto reili smo problem algi u jednoj rečenici..
Vodu cesto dolivam jer mi isparava recimo svakih par dana po balon od 5 litara a vodu da menjam vise od pola na svakih dva tri meseca mada sam sada zbog ovih
Ako dodaje hranu biljkama, vodu mora da menja jednom nedeljno 50% i tu nema druge... Ne moe da menja vodu na dva meseca a da svakodnevno dodaje hranljive materije koje jo uzgred nema ta da pojede... U stvari sada ima, alge... |
| |
|
|
| godzzila |
Posted on 22.02.2011 23:13
|

član
|
Aaaaaaaa , u tom zecu grmi lez !!! Znaci da prestanem sa prihranom dok se to malo ne smiri i dok ne napunim aq biljkama !!! |
| |
|
|
| godzzila |
Posted on 22.02.2011 23:21
|

član
|
E sad mi se vraca film da u stvari i nisam imao nikakvih problema dok nisam poceo da prihranjujem biljke oko nove godine ( kojih ocigledno ima malo ) ali sam ja bio ubedjen da imam dovoljan broj biljaka !!! A i Zander mi je rekao da ne pocinjem dok ga dobro ne ubiljim , ali... Blesava glava !!! Posto se selim odavde izmedju juna i avgusta necu ga komplet rasturati nego odraditi ove stvari koje ste mi rekli sa pumpama i ostalo pa cemo videti !!! Vama prijatelji svakako puno hvala na pomoci !!! Jos ustvari da mi pomognete oko nabavke biljaka i onda je sve potaman !!!    |
| |
|
|
| daweed |
Posted on 22.02.2011 23:21
|

član
|
A uz to i smanji svetlo... I obavezno menjaj vodu čeće..... |
| |
|
|
| Borisn1910 |
Posted on 22.02.2011 23:41
|

član
|
www.wix.com/rainf... isporučuje biljke city expresom, poseti sajt i sve će ti biti jasno |
| |
|
|
| daweed |
Posted on 23.02.2011 00:09
|

član
|
Nema potrebe da kupuje biljke... Dobiće na poklon od mene a sigurno i od jo dosta ljudi... |
| |
|
|
| sloba Z |
Posted on 23.02.2011 11:23
|

član
|
i jos jedan savet vise procitao sam da ti tokom dana radi rasprsivac i vazdusna pumpa čč to ti tokom dana uopste netreba jer sa kiseonikom pobijas dejstvo co2 tako da rasprsivac pali samo nocu kad ugasis svetlo .. eto to ti je moj savet koji niko nije jos pomenuo od clanova i naravno sve ovo sto su ti ostali rekli je ok .. pozz |
| |
|
|
| valisnerija |
Posted on 23.02.2011 11:55
|

član
|
boris novakovic je napisao:
www.wix.com/rainf... isporučuje biljke city expresom, poseti sajt i sve će ti biti jasno
borise ove biljke su emerzno gajene,znam mnogo ljudi koji su narucivali,i nista im nije ostalo u akvraijumima..  
Bolje mu je da uzme ili dobije na poklon bilje koje je gajeno submerzno.
evo i ja cu ti poslati nesto bilja kad rasformiras akvarijum!!!!  . |
| |
|
|
| Dusan79 |
Posted on 23.02.2011 14:24
|

član
|
valisnerija je napisao:
www.wix.com/rainf... isporučuje biljke city expresom, poseti sajt i sve će ti biti jasno
borise ove biljke su emerzno gajene,znam mnogo ljudi koji su narucivali,i nista im nije ostalo u akvraijumima..  
evo i ja cu ti poslati nesto bilja kad rasformiras akvarijum!!!!    .
Potpuni off! Ali ja sam uzimao kripte i lepo rastu! Emerzni listovi, kao i submerzni, kod kripti cesto se istope, tako da je sve jedno jesu li emerzni ili submerzni.  |
| |
|
|
| valisnerija |
Posted on 23.02.2011 14:49
|

član
|
Dusan79 je napisao:
valisnerija je napisao:
evo i ja cu ti poslati nesto bilja kad rasformiras akvarijum!!!!    .
Potpuni off! Ali ja sam uzimao kripte i lepo rastu! Emerzni listovi, kao i submerzni, kod kripti cesto se istope, tako da je sve jedno jesu li emerzni ili submerzni. 
OFF je to sto si napisao,to je uobicajni proces kod cripti i zove se MELTING,i to se moze desiti svim criptama...
nikako nemoze biljka biti ista ako je gajena na dva sasvim razlicita nacina...
Edited by valisnerija on 23.02.2011 14:52
|
| |
|
|
| Dusan79 |
Posted on 23.02.2011 15:25
|

član
|
E sad jedan za tebe, zato sto ne citas sta sam napisao. Ja sam upravo napisao da je off to sto sam napisao u mojoj prethodnoj poruci. Vidis, melting je Engleska rec koja znaci topljenje, sto sam i napisao, a da li je podvodno ili nadvodno gajena nema veze jer ce se svejedno, verovatno, istopiti. |
| |
|
|
| godzzila |
Posted on 23.02.2011 16:38
|

član
|
CO2 dodajem od kvasca i secera , i to je dovoljno ččč Imam bocu koju sam nabavio jos prosle godine ali nikako da uzmem ostale delove ( zbog novaca , ima ga manje ) pa sam mislio da je ovaj moj co2 mali dodatak za tu litrazu , pa sam rasprsivac zbog toga dodao !!! Ali ako gresim ce ga vadim napolje !!! |
| |
|
|
| valisnerija |
Posted on 23.02.2011 16:51
|

član
|
Dusan79 je napisao:
E sad jedan  za tebe, zato sto ne citas sta sam napisao. Ja sam upravo napisao da je off to sto sam napisao u mojoj prethodnoj poruci. Vidis, melting je Engleska rec koja znaci topljenje, sto sam i napisao, a da li je podvodno ili nadvodno gajena nema veze jer ce se svejedno, verovatno, istopiti.
Ne bih se slozio da ce se sve jedno istopiti cripta tek tako!!!!!
ako je tebi sve jedno kako se biljka gaji,i kava ce dalje biti u suprotnim uslovima,od uslova gajenja  
Bravo i ja da naucim nesto novo!!!!!!! |
| |
|