|
Potrebni saveti brzo!
|
| biobiofizicar |
Posted on 08.02.2011 15:45
|

Administrator
|
Pocupas sto vise alge, iskljucis filter i sa spricem i iglom prskas direktno po pocupanim mestima 3%ni hidrogen. Doza je oko 1ml na 5lit akvarijumske vode. Sacekas 15ak min ukljucis filter posle par sati zamenis 25-30% vode. Mozes ponoviti isto jos par puta na svaka 2 dana... ili u manjim dozama i svaki dan.
Ovo je jedna od receptura na koju sam naleteo. Sve se manje vise vrte oko ovoga....
Kada prsnes pojavljuje se u sledecih par minuta na tim mestima nesto slicno perlingu.
Jako je delotvorno za uklanjanje trenutno postojecih algi, posebno na tvrdolisnim biljkama (neznije moze ostetiti), ali ne resava problem uzroka nastanka algi.
Ako ti je zbog promena u filteru doslo do poremecaja bakterijske flore u sistemu mozda kapslula tetrinog Bactozyma ne bi bila losa da se doda po uputstvu..... |
| |
|
|
| Dejan |
Posted on 08.02.2011 17:15
|

član
|
biobiofizicar je napisao:
Pocupas sto vise alge, iskljucis filter i sa spricem i iglom prskas direktno po pocupanim mestima 3%ni hidrogen. Doza je oko 1ml na 5lit akvarijumske vode. Sacekas 15ak min ukljucis filter posle par sati zamenis 25-30% vode. Mozes ponoviti isto jos par puta na svaka 2 dana... ili u manjim dozama i svaki dan.
Ovo je jedna od receptura na koju sam naleteo. Sve se manje vise vrte oko ovoga....
Kada prsnes pojavljuje se u sledecih par minuta na tim mestima nesto slicno perlingu.
Jako je delotvorno za uklanjanje trenutno postojecih algi, posebno na tvrdolisnim biljkama (neznije moze ostetiti), ali ne resava problem uzroka nastanka algi.
Ako ti je zbog promena u filteru doslo do poremecaja bakterijske flore u sistemu mozda kapslula tetrinog Bactozyma ne bi bila losa da se doda po uputstvu.....
Hocu li naneti stetu ribicamač U ovom akvarijumu imam male anicitruse preko 40 kom. Hocu li njima naneti stetuč |
| |
|
|
| Dejan |
Posted on 08.02.2011 17:17
|

član
|
ACA_NIS je napisao:
Dejane,ako dolazis do Nisa,mogu ti dati od svega po malo(Easy life paleta),da se pokrpis dok ne nabavis....naravno besplatno!!!!Tu smo da se pomazemo!!!!
Rado bi doso ali imao sam operaciju pre 3 nedelje tako da ne mogu nigde da idem. 
Ako ne uspem da nadjem ovde u Vr javicu ti. Poslacu ti novac da mi kupis te lekove u Nis,naravno ako mozes. |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 08.02.2011 18:37
|

Administrator
|
Ja ovim gore opisanim tretmanom nisam naneo nikome vidljivu stetu, pa ni kozicama, ali ne smem da tvrdim za male i mlade ribe- nisam imao malaca. |
| |
|
|
| Dejan |
Posted on 08.02.2011 18:39
|

član
|
biobiofizicar je napisao:
Ja ovim gore opisanim tretmanom nisam naneo nikome vidljivu stetu, pa ni kozicama, ali ne smem da tvrdim za male i mlade ribe- nisam imao malaca.
Hvala na savetu pocecu sutra sa tim tretmanom. |
| |
|
|
| ACA_NIS |
Posted on 08.02.2011 21:06
|

član
|
Rado bi doso ali imao sam operaciju pre 3 nedelje tako da ne mogu nigde da idem. 
Ako ne uspem da nadjem ovde u Vr javicu ti. Poslacu ti novac da mi kupis te lekove u Nis,naravno ako mozes.[/quote]
Ako se ne snadjes,javljaj.... |
| |
|
|
| Dejan |
Posted on 20.02.2011 20:08
|

član
|
Ovom prilikom zeleo bih svima da vam se zahvalim na savetima.
Uspeo sam da uklonim polovinu algi iz akvarijuma sad ih ima u malom broju.
Smanjio sam bio hranjenje ribica jednom dnevno. Tri dana akvarijum je bio zamracen(palio sam svetlo samo kad sam hranio ribice) i svaki dan sam menjo vodu.Sad sam poceo da povecavam osvetljenje akvarijuma 3h dnevno. Nadam se da cu uspeti i ostale alge da uklonim.
Hvala svima jos jednom! |
| |
|
|
| Dusan79 |
Posted on 20.02.2011 21:29
|

član
|
 |
| |
|